Over Vivienne

Lieve bijna mama´s en papa´s uit Arnhem en omstreken! Gefeliciteerd met jullie zwangerschap en wat leuk dat jullie op deze website zijn beland. Hypnobirthing is een goede keuze in het proces van zwangerschap en voorbereiding op de geboorte van jullie kindje. Eigenlijk heb je er altijd íets aan, ook in jullie verdere leven als ouders. De cursus brengt verbinding tussen jullie als partners, en bereid jullie samen voor op wat er komen gaat. Geen andere cursus brengt een verbinding op dit niveau. Het leert je een praktische methode van natuurlijke pijnbestrijding. En daarnaast krijg je allerlei bruikbare tips voor de bevalling. In dit geval van mij, een ervaringsdeskundige (al zeg ik het zelf 😉)

Ik ben Vivienne Schenk, en ik woon met mijn vriend en onze 3 kindjes in Arnhem. Na de geboortes van mijn kinderen ben ik mijn passie en mijn hart gevolgd door professioneel Doula (=geboortecoach) te worden. Inmiddels heb ik een praktijk (genaamd ‘Mamaharten’), waar ik vrouwen en stellen begeleid tijdens de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap. De methode Hypnobirthing past goed bij mijn aanpak van het vergroten van zelfvertrouwen van de zwangere vrouw vanuit positiviteit en mindfullnes. Omdat ik zowel persoonlijke ervaring àls professionele ervaring kennis heb van Hypnobirthing, en de resultaten, kan ik niet wachten om zwangere stellen de methode te leren. Kortom: de beste voorbereiding = Hypnobirthing. Ik gun jullie een heerlijke cursus vol ontspanning en verbinding. Met als allerbelangrijkste doel: een positieve geboorte-ervaring voor jullie 3!

Vivienne aan het woord

De ‘power of the mind’, en de invloed die dit heeft op het lichaam ligt heb ik persoonlijk mogen ervaren tijdens mijn 2e zwangerschap en bevalling. Mijn zwangerschap was helaas niet zorgeloos. Omdat ik destijds al met mindfullnes bezig was, wist ik dat ik mijn zorgen naar het positieve kon keren. Zorgen over mijn zwangerschap en de verwachtte complicaties wilde ik geen kans geven. Ik voelde vanaf het eerste moment dat ik mocht vertrouwen op mijn lijf en het kindje in mijn buik. Wat de dokters mij vertelden kon ik simpelweg niet geloven. De placenta bleek voor de baarmoedermond te liggen (Placenta Previa), dus een natuurlijke geboorte leek onmogelijk. Door veel affirmeren, visualiseren en ontspannings- en minfullnesoefeningen ging ik tóch met vertrouwen mijn onzekere bevalling tegemoet. De vele echo’s in de laatste weken maakte me niet onzeker. In mijn hoofd zou mijn zoon op een natuurlijke manier geboren worden. Op de uitgerekende datum braken ineens mijn vliezen, gevolgd door snel opeenvolgende weeën. In het ziekenhuis aangekomen kreeg ik al persdrang. En wat bleek, de placenta was met de ontsluiting mee omhoog getrokken. Mijn zoontje lag een uurtje later op mijn borst. In alle rust en zonder pijnstilling of ingrepen heeft hij geboren mogen worden. Ik ben ervan overtuigd dat dit het resultaat is van hypnobirthing technieken. Het gaf me het vertrouwen in mezelf en in mijn inzichten en gedachten over zijn geboorte. De bevalling was nagenoeg pijnloos. Compleet anders dan bij de geboorte van mijn eerste zoon (waarbij ik geen voorbereiding had gedaan). Ik geloof sindsdien in de ‘power of the mind’.

De kennis en ervaring met Hypnobirthing deel ik o.a. met de cliënten van mijn praktijk. Iedere keer weer blijkt dat als mensen openstaan voor deze methode een mooie geboorte-ervaring volgt. Er is niets zweverigs aan. Het directe resultaat is o.a.:

 • meer kans op een natuurlijke geboorte van je kindje,
 • minder kans op behoefte aan pijnstilling,
 • minder kans op ingrepen.

Kortom: happy & healthy baby’s, mama’s en papa’s. En dat is waar ik voor ga!

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 258 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Zonder 'kleerscheuren'

Ik wil je bedanken voor de wijze lessen die we hebben mogen ontvangen en voor het mede mogelijk maken van een natuurlijke bevalling, die ik zelfs zonder ‘kleerscheuren’ heb kunnen doen. Dus: dankjewel!

Groeten Anouk

Mooie bevalling.....

We kijken terug op een mooie en kalme bevalling dankzij de hypnobirthing
cursus en jullie tips.
Annemieke

Goede cursus!

Fijne, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen.
Annemarie
Contactgegevens Vivienne
Tel: +31 (0)6 21391085
E-mail: vivienne@muchamama.nl

Testimonials

Locatie informatie

Hypnobirthing Arhem

Rocketyoga

Rosendaalsestraat 434a

6824 CT Arnhem

Hypnobirthing Arnhem

In Arnhem ligt het welbekende yogacentrum RocketYoga, in Klarendal, dichtbij het centrum gelegen aan de Rosendaalsestraat. Je kunt er gratis parkeren. Het openbaar vervoer is op loopafstand.