Over Vivienne

Lieve bijna mama´s en papa´s uit Arnhem en omstreken! Gefeliciteerd met jullie zwangerschap en wat leuk dat jullie op deze website zijn beland. Deze hypnobirthing cursus is een goede keuze in het proces van zwangerschap en voorbereiding op de geboorte van jullie kindje. De cursus brengt verbinding tussen jullie als partners, en bereid jullie samen voor op wat er komen gaat. Geen andere cursus brengt een verbinding op dit niveau. Het leert je een praktische methode van natuurlijke pijnbestrijding. En daarnaast krijg je allerlei bruikbare tips voor een positieve bevalling. In dit geval van mij, een ervaringsdeskundige. Als doula (geboortecoach bij ‘De Doula’s’ in Arnhem e.o.) heb ik al ruim 30 bevallingen mogen begeleiden.

De methode Hypnobirthing past goed bij mijn aanpak van het vergroten van zelfvertrouwen van de zwangere vrouw vanuit positiviteit. Omdat ik zowel persoonlijke ervaring àls professionele ervaring heb met Hypnobirthing, en de resultaten, vind ik het iedere keer weer een cadeau om zwangere stellen de methode te leren. Kortom: de beste voorbereiding = Hypnobirthing. Ik gun jullie een heerlijke cursus vol ontspanning en verbinding. Met als allerbelangrijkste doel: een positieve geboorte-ervaring voor jullie 3!

Cursusdata

Arnhem – 1 daagse cursus (09.30 – 17.00 uur)

 • Zaterdag 21 mei 2022 VOL
 • Zaterdag 18 juni 2022 VOL

BOEK NU: € 269 all-in


Op afspraak privécursus (thuis of online)

BOEK NU: € 379 all-in

Vivienne aan het woord

De ‘power of the mind’, en de invloed die dit heeft op het lichaam ligt heb ik persoonlijk mogen ervaren tijdens mijn 2e zwangerschap en bevalling. Mijn zwangerschap was helaas niet zorgeloos. Omdat ik destijds al met mindfullnes bezig was, wist ik dat ik mijn zorgen naar het positieve kon keren. Zorgen over mijn zwangerschap en de verwachtte complicaties wilde ik geen kans geven. Ik voelde vanaf het eerste moment dat ik mocht vertrouwen op mijn lijf en het kindje in mijn buik. Wat de dokters mij vertelden kon ik simpelweg niet geloven. De placenta bleek voor de baarmoedermond te liggen (Placenta Previa), dus een natuurlijke geboorte leek onmogelijk. Door veel affirmeren, visualiseren en ontspannings- en minfullnesoefeningen ging ik tóch met vertrouwen mijn onzekere bevalling tegemoet. De vele echo’s in de laatste weken maakte me niet onzeker. In mijn hoofd zou mijn zoon op een natuurlijke manier geboren worden. Op de uitgerekende datum braken ineens mijn vliezen, gevolgd door snel opeenvolgende weeën. In het ziekenhuis aangekomen kreeg ik al persdrang. En wat bleek, de placenta was met de ontsluiting mee omhoog getrokken. Mijn zoontje lag een uurtje later op mijn borst. In alle rust en zonder pijnstilling of ingrepen heeft hij geboren mogen worden. Ik ben ervan overtuigd dat dit het resultaat is van hypnobirthing technieken. Het gaf me het vertrouwen in mezelf en in mijn inzichten en gedachten over zijn geboorte. De bevalling was nagenoeg pijnloos. Compleet anders dan bij de geboorte van mijn eerste zoon (waarbij ik geen voorbereiding had gedaan). Ik geloof sindsdien in de ‘power of the mind’.

De kennis en ervaring met Hypnobirthing deel ik o.a. met de cliënten van mijn praktijk. Iedere keer weer blijkt dat als mensen openstaan voor deze methode een mooie geboorte-ervaring volgt. Er is niets zweverigs aan. Het directe resultaat is o.a.:

meer kans op een natuurlijke geboorte van je kindje,

minder kans op behoefte aan pijnstilling,

minder kans op ingrepen.

Kortom: happy & healthy baby’s, mama’s en papa’s. En dat is waar ik voor ga!

Een hele fijne en praktische cursus...

Een hele fijne en praktische cursus, we hebben ontzettend veel geleerd en gezien dat een bevalling ook een fijne gebeurtenis kan zijn. Hoe vaders ook actief mee kunnen helpen om de zwangerschap en de bevalling zo mooi mogelijk te maken. Vivienne zette een erg fijne sfeer neer tijdens de cursus, we waren aan het einde van de dag moe maar ontspannen. Wij vinden deze cursus zeker een aanvulling en een aanrader.

Miranda

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding, bij stuitligging of bij een keizersnede ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Een hele relaxte en super mooie bevalling in bad gehad...

Rond 30 weken de hypnobirthing prive cursus gedaan thuis met mijn man samen. Wat een fijne dag was dit en wat een rust gaf het ons om aan de slag te kunnen met oefeningen die ons begeleiden richting de bevalling. Mijn man had in eerste instantie een beetje zoiets van moet ik dat meedoen en wat is dat allemaal? Maar eenmaal tijdens de cursus vond hij het super!

Ik ben tijdens mijn verlof elke dag 10 minuutjes gaan oefenen en heb samen 2 keer per week 15 minuten geoefend. We waren er helemaal klaar voor toen onze zoon zich met 39 weken aankondigende.

Een hele relaxte super mooie bevalling in bad gehad waarbij ik alle ademhalingstechnieken en oefeningen heb kunnen toepassen. Het was een prachtige rustige liefdevolle ervaring en ik zou het zo weer willen doen! Ook voor mijn man was het heel fijn, hij wist wat hij voor mij kon betekenen en voelde ook de rust.

Lieve mucha mama en Vivienne bedankt voor de super voorbereiding! Dankzij jullie hebben we dit intense moment als de mooiste dag van ons leven mogen ervaren!

Liefs Jaap, Liza en Daan

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 3 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
 • Extra support bij keizersnede (hypnose-sessie + affirmaties)
Contactgegevens Vivienne
Tel: 06 21 39 10 85
E-mail: vivienne@muchamama.nl

Locatie informatie

Hypnobirthing Arnhem

Verloskundigenpraktijk Puur Vroedvrouwen
Venlosingel 54
6845 JB  ARNHEM
hypnobirthing arnhem

Klik op afbeelding voor Google Maps