Over Sylvia

Sylvia is sinds 2010 werkzaam binnen de 2de en 3de lijn (medische) Verloskunde en werkzaam als gespecialiseerd High Care verpleegkundige op Verloskunde in het WKZ-Geboortecentrum te Utrecht Binnen het ziekenhuis wordt veel waarde gehecht aan een goede sfeer,  waarin vrouwen met vertrouwen en steun kunnen bevallen. Zo is zij, met een aantal medewerkers van  het WKZ geboortecentrum, opgeleid tot docente Hypnobirthing, als waardevolle aanvulling om  vrouwen in hun kracht te zetten.

Met als focus de ademhaling, samen met je partner genieten van de kracht van ontspanning en praktische oefeningen. Jullie bereiden je samen voor op een mooie en positieve  ervaring.

Sylvia heeft daarnaast een eigen praktijk voor Haptotherapie (met als specialisatie bevallingsangst) en Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding in Baarn en Utrecht. De aandacht richt zij op het onderlinge contact, het leren omgaan met de veranderingen in het lichaam en welzijn van de moeder en het voorbereiden op de geboorte. Ze hecht veel belang aan de ondersteunende rol van de partner.

Ze begeleid al ruim 25 jaar volwassenen en kinderen in het hanteren van hun eigenaardigheden.

Cursusdata

Utrecht- 1 daagse cursus (09.30 – 17.00 uur)

 • Nieuwe data binnenkort bekend

BOEK NU: € 269 all-in


Baarn – 2 avonden privecursus (18.15 – 21.30 uur)

 • Nieuwe data binnenkort bekend

BOEK NU: € 379 all-in

Sylvia aan het woord

Ik moeder van 2 zonen, waarvan ik thuis heb mogen bevallen. De eerste bevalling was bij periodes heftig maar met de ondersteuning van mijn partner en verloskundige kon echt te doen!. De tweede bevalling was mijn focus weg, ik raakte in paniek en werd onrustig.

Mijn verloskundige hielp om deze focus terug te pakken door een rustige diepe ademhaling en het bracht me in diepe trance. Ik heb ervaren hoe soepel een bevalling dan kan gaan! Dat gun ik echt iedereen!  

Vanuit mijn ruime werkervaring kan ik goed aansluiten op de praktijk, ondersteund door brede psychische en medische kennis rondom verloskunde. Veel waarde hecht ik aan het persoonlijk contact.

Een hele fijne en praktische cursus...

Een hele fijne en praktische cursus, we hebben ontzettend veel geleerd en gezien dat een bevalling ook een fijne gebeurtenis kan zijn. Hoe vaders ook actief mee kunnen helpen om de zwangerschap en de bevalling zo mooi mogelijk te maken. Sylvia zette een erg fijne sfeer neer tijdens de cursus, we waren aan het einde van de dag moe maar ontspannen. Wij vinden deze cursus zeker een aanvulling en een aanrader.

Miranda

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding, bij stuitligging of bij een keizersnede ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Een hele relaxte en super mooie bevalling in bad gehad...

Rond 30 weken de hypnobirthing privé cursus gedaan thuis met mijn man samen. Wat een fijne dag was dit en wat een rust gaf het ons om aan de slag te kunnen met oefeningen die ons begeleiden richting de bevalling. Mijn man had in eerste instantie een beetje zoiets van moet ik dat meedoen en wat is dat allemaal? Maar eenmaal tijdens de cursus vond hij het super!

Ik ben tijdens mijn verlof elke dag 10 minuutjes gaan oefenen en heb samen 2 keer per week 15 minuten geoefend. We waren er helemaal klaar voor toen onze zoon zich met 39 weken aankondigende.

Een hele relaxte super mooie bevalling in bad gehad waarbij ik alle ademhalingstechnieken en oefeningen heb kunnen toepassen. Het was een prachtige rustige liefdevolle ervaring en ik zou het zo weer willen doen! Ook voor mijn man was het heel fijn, hij wist wat hij voor mij kon betekenen en voelde ook de rust.

Lieve mucha mama en Sylvia bedankt voor de super voorbereiding! Dankzij jullie hebben we dit intense moment als de mooiste dag van ons leven mogen ervaren!

Liefs Jaap, Liza en Daan

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 3 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
 • Extra support bij keizersnede (hypnose-sessie + affirmaties)
Contactgegevens Sylvia
Tel: 06 20 25 30 91
E-mail: sylvia@muchamama.nl

Locatie informatie

Hypnobirthing Baarn

Gezondheidscentrum Oosterstraat
Oosterstraat 1 D – E
3742 SK Baarn
Ingang Begane Grond:
Fysiotherapie, Haptonomie rechtsaf

Klik op afbeelding voor Google Maps

Locatie informatie

Hypnobirthing Utrecht

Studio Loevenhout
Pretoriadreef 49
3564 X Utrecht

Klik op afbeelding voor Google Maps