Over Sophie

Ik ben Sophie, 37 jaar en samen twee zoontjes van 5 en 8 woon ik op een prachtig plekje in Amersfoort. De twee geboortes van mijn zoontjes waren erg verschillend. Tijdens de bevalling van mijn eerste zoontje is het me helaas niet gelukt in fijn contact te komen met mijn lichaam en baby. Ik ben gaan wachten en focuste me vooral op de buitenwereld (verloskundige, feiten). Ik vocht tegen de weeën, waardoor ik verkrampte en uiteindelijk weeënopwekkers en pijnstilling kreeg.

Tijdens mijn tweede zwangerschap besloot ik op onderzoek uit te gaan: kan het ook anders, waarom wordt er zo zwaar over bevallen gedacht? Iedere dag bevallen meer dan een half miljoen vrouwen, dan kan het toch niet zo zijn dat een vrouwenlichaam niet voor bevallen gemaakt is? Er ging een wereld voor me open. Vooral een wereld waarin niet zwaar wordt gedacht over bevallen, maar waarin bevallen wordt gezien als iets natuurlijks, moois, iets krachtigs, iets waar je kalm en vol vertrouwen in kunt stappen. De kracht van onbewuste overtuigingen daarin is groot, vaak groter dan we denken.

Zelf heb ik door Mucha Mama’s hypnobirthing mogen ervaren wat ontspanning met me deed tijdens de bevalling. Ik stond volledig in contact met mijn lichaam en mijn kindje en dat was heerlijk. De oerkracht van de bevalling ervaarde ik als iets moois.

Ik kijk terug op één van de meest mooie en bijzondere momenten in mijn leven, die ik volledig samen met mijn man heb ervaren. Mijn man was me tot steun, we waren een perfect team. Ik voelde me tijdens en na afloop van deze bevalling een echte oermoeder.

Cursusdata

Amersfoort – 1 daagse cursus (9.30 – 17.00 uur)

 • Zaterdag 9 april 2022
 • Zaterdag 21 mei 2022
 • Zaterdag 18 juni 2022
 • Zaterdag 16 juli 2022
 • Zaterdag 13 augustus 2022
 • Zaterdag 10 september 2022
 • Zaterdag 8 oktober 2022
 • Zaterdag 5 november 2022
 • Zaterdag 17 december 2022

BOEK NU: € 269 all-in


Privécursus (thuis of online)

 • op afspraak

BOEK NU: € 379 all-in

Sophie aan het woord

De fantastische werking van het lichaam van de vrouw tijdens de bevalling heeft mij gegrepen. Het is ongelofelijk hoe de natuur alles zo perfect op elkaar afgestemd heeft waardoor het lichaam doet wat het moet doen en het kindje geboren kan worden. De bevalling is zoiets moois, iets unieks, iets natuurlijks. Als docente wil ik graag stellen op een ontspannen manier voorbereiden op de bevalling zodat het iets is waar ze vol vertrouwen naar uit kunnen kijken. Geniet, ervaar, straal en maak er jullie prachtige moment van!

Bevallen doet de vrouw zou je denken... (recensie van een man)

Ik vind het belangrijk om als man een recensie te schrijven. De hypnobirthing dag kwam voor mij op het perfecte moment, wij waren 34 weken zwanger en ik was er eerder nog niet zo mee bezig geweest, bevallen doet de vrouw zou je denken. Het was fijn om echt een hele dag ruimte te kunnen nemen voor de aankomende bevalling. Het gaf een gevoel van “samen” wat ik niet eerder had. Ik voelde na de cursus meer vertrouwen en ontspanning en had het gevoel dat we het samen gingen doen, de rol van mij werd daarmee veel belangrijker. Wat ik ook voelde was de ruimte die wij mogen nemen om de bevalling helemaal te maken zoals het voor ons past. Daarmee voelen we ruimte om het anders te doen dan “zoals het hoort” of de protocollen en zelf de regie te houden, te vertrouwen op ons zelf. Ik vond het enorm waardevol, bedankt Sophie (docente) dat jij ons dit moois hebt gegeven.

Cas

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding, bij stuitligging of bij een keizersnede ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Mooie en ontspannen thuisbevalling....

“Wij hebben de cursus bij Sophie als ontzettend leerzaam en bruikbaar ervaren. De cursus was ongedwongen en ontspannen. We hebben verschillende handvatten aangereikt gekregen en hebben de meest bruikbare eruit kunnen pikken om te oefenen en gebruiken bij de bevalling. Er bestaat bij ons geen twijfel dat deze cursus heeft bijgedragen aan de mooie en ontspannen thuisbevalling die we vooraf wensten.”

Jorinde en Jorn

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 3 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
 • Extra support bij keizersnede (hypnose-sessie + affirmaties)
Contactgegevens Sophie
Tel: 06 24 70 35 77
E-mail: sophie@muchamama.nl

Locatie informatie

Hypnobirthing Amersfoort

Het Vlinderhuys
Barchman Wuytierslaan 51
3819 AB Amersfoort

Hypnobirthing Amersfoort

Klik op afbeelding voor Google Maps