Over Helianthe

Helianthe geeft al jaren met ontzettend veel plezier hypnobirthing cursussen aan zwangeren en hun partner.

Haar hypnobirthing cursussen zijn informatief,
ontspannend en lekker nuchter.
Er wordt genoeg gelachen en af en toe
natuurlijk ook een traantje gelaten.

 

De mind-set is belangrijk bij alles wat we doen in het leven of het nu over sporten of over werk gaat. Bij bevallen is de mind-set ook heel belangrijk. Bevallen is een autonoom process en de mind-set kan het bevalproces in de weg zitten of juist ook helpen.

Bij deze hypnobirthing cursus leer je dus ook samen je mind-set aanpassen aan wat de natuur wil en wat je zelf wil.

Zij is hypnotherapeut en heeft zich sinds 2001 gespecialiseerd in hypnose voor bevallen, oftewel hypnobirthing. In de afgelopen 17 jaar heeft zij als een van de eerste hypnobirthing docentes in Europa duizenden stellen geholpen met het positief en mentaal voorbereiden op de bevalling. Na vele jaren ook in Londen hypnobirthing cursussen te hebben gegeven, heeft zij sinds ze terug is in Nederland Mucha Mama opgezet. In de Mucha Mama methode zijn al haar ervaringen van de afgelopen 17 jaar verwerkt.

Helianthe geeft groepscursussen, SOLO cursussen, training aan verloskundigen en verpleegkundigen en leidt docentes op om ook cursussen te geven. Ook is ze auteur van het boek Bevallen met Hypnobirthing.


Doe mee met een van haar leuke cursussen!

Helianthe aan het woord

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om de bevalling te sturen. Sommige dingen zelfs zo simpel, iedereen zou dit moeten weten. Ik vind het heerlijk om zwangeren te helpen bij de voorbereiding zodat ze zelf meer controle krijgen over de bevalling.

 

Tijdens mijn 1e bevalling
schoot ik in de stress en
ineens deed het veel meer pijn.

Gelukkig hadden wij de tools om terug in focus te komen, maar als bevallende vrouw ben je zo kwetsbaar. Ik heb hier erg veel van geleerd. Ik realiseerde mij toen hoe belangrijk de handvaten voor de bevalling zijn voor allebei, niet alleen om het soepeler te laten verlopen, ook om terug te komen in focus als er stress of spanning wordt ervaren……

Birth is powerful, let it empower you..

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 258 all-in per stel! De cursus is inclusief:
  • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
  • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
  • Aantal uitleg filmpjes
  • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
  • Mooi oefenboek
  • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
  • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
  • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Zonder 'kleerscheuren'


Ik wil je bedanken voor de wijze lessen die we hebben mogen ontvangen en voor het mede mogelijk maken van een natuurlijke bevalling, die ik zelfs zonder ‘kleerscheuren’ heb kunnen doen. Dus: dankjewel!

Groeten Anouk

Mooie bevalling.....


We kijken terug op een mooie en kalme bevalling dankzij de hypnobirthing cursus en jullie tips.
Annemarie

Goede cursus!


Fijne, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen.
Annemarie
Contactgegevens Helianthe
Tel: 06 23 58 77 40
E-mail: info@muchamama.nl

Testimonials

Meer info

Helianthe is volwaardig gekwalificeerd Klinisch Hypnotherapeut, Hypnobirthing Docente en Hypnofertility Therapeut; studeerde Hypnotherapie bij het gerenommeerde Institute of Clinical Hypnotherapy aan het Kings College in Londen; houdt haar kennis steeds actueel met workshops en cursussen. Zij is een volwaardig lid van de internationale Hypnobirthing Assocation en heeft in 2001 de opleiding Hypnobirthing Practitioner gevolgd bij Marie Mongan van het Hypnobirthing Instituut. Sinds het opzetten van Mucha Mama leidt Helianthe ook andere Docentes op om cursussen te geven en geeft zij trainingen aan Zorgverleners. Ook is ze schrijfster van het boek Bevallen met Hypnobirthing.

Mucha Mama’s doel is om met gebruik van hypnose en andere technieken een zwangere vrouw en haar partner positief voor te bereiden op één van de meest belangrijke gebeurtenissen in iemands leven.

Met de hypnobirthing zwangerschapscursussen worden zwangere vrouwen en partners getraind in hoe ‘the power of your mind’ te gebruiken bij het bevallen. Ze is vakkundig en heeft een nuchtere en down-to-earth uitstraling.

De technieken die in de workshop worden uitgelegd en geoefend met de zwangere stellen heeft zij ook zelf gebruikt voor haar 2 bevallingen.
De hypnose, ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en andere mind-tools waren krachtige hulpmethodes om haar eerste bevalling natuurlijk, positief en liefdevol te laten verlopen.
Haar eerste bevalling was in een ziekenhuis in Londen. Deze bevalling duurde slechts 3,5 uur. Haar tweede zoontje was heel relaxed thuis geboren in een recordtijd van 1,5 uur! Dit zou heel waarschijnlijk een ander verhaal zijn geweest als zij de technieken niet had gehad voor haar bevallingen.

Door haar eigen ervaringen weet zij welke meest voorkomende twijfels, angsten of onzekerheden er overwonnen kunnen worden om je lichaam zo natuurlijk en veilig mogelijk te laten bevallen.
Haar eigen ervaringen gecombineerd met de jarenlange expertise uit de cursussen dragen bij aan de praktische, informatieve en leuke hypnobirthing cursus.

Vanuit Mucha Mama geeft zij invulling aan haar passie voor positief bevallen en aan het verlangen om vrouwen te helpen met hun eigen vermogen voor een mooie en liefdevolle ervaring. Zelfs als een bevalling niet soepel verloopt, kan deze nog steeds als liefdevol en mooi ervaren worden. Daar zijn de tools uit de cursus ook voor.

Doe mee met een van haar leuke cursussen!

Locatie informatie

Hypnobirthing Utrecht

Smalleweg 8a, Bunnik

Dichtbij snelweg, 15 min

van centrum Utrecht.

(Gratis parkeren Zondag)

hypnobirthing locatie in utrecht
hypnobirthing locatie in utrecht

Hypnobirthing Amsterdam

Verloskundigepraktijk Femme

Frans van Mierisstraat 50-a

1071 RV AMSTERDAM

(gratis parkeren op Zondag)

hypnobirthing amsterdam
hypnobirthing in Amsterdam

Hypnobirthing Den Haag

Centrum de Ruimte

Witte de Withstraat 27

Den Haag

(Zondagmiddag betaald parkeren)

hypnobirthing locatie in Den Haag
hypnobirthing locatie in Den Haag

Hypnobirthing Rotterdam

Antony Duyklaan 5

Centrum DJOJ

Rotterdam

(Gratis parkeren)

hypnobirthing locatie in Rotterdam
hypnobirthing locatie in Rotterdam