Onze meest gestelde vragen op een rijtje!

hypnobirthing cursus in Utrecht door oprichtster HeliantheZorgverzekeraar: Wordt de cursus vergoed?

Een vrij groot aantal zorgverzekeraars vergoeden een (deel van) onze hypnobirthingcursus of zwangerschapscursus. Meestal is dit via de aanvullende verzekering.

Neem van tevoren contact op met jouw zorgverzekeraar voor de juiste details. De voorwaarden van de zorgverzekering zijn vaak erg specifiek. Wij adviseren daarom eerst contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Vaak kan je de factuur pas nadat je de cursus hebt gevolgd indienen bij de zorgverzekeraar.

Meer info: ZORGVERZEKERAARS

Nederlandse Vereniging van hypnobirthing cursusleiders

Wij zijn geen lid van de Nederlandse Vereniging van Hypnobirthing Cursusleiders (NVHBC). De NVHBC is alleen voor de Amerikaanse hypnobirthing methode, daar kunnen wij dus geen lid van zijn. Wij zien onszelf als de wat nuchtere versie, de Nederlandse methode met natuurlijk een Nederlands boek. De partners kunnen zich goed vinden met onze methode. Verschillen tussen beide methodes kan je hier vinden: https://www.muchamama.nl/hypnobirthing-verschillen/

“Welke datum is het beste voor mij?”

De meeste cursisten wonen een cursus bij tussen 25 weken en 35 weken zwangerschap. Wij vinden het fijn als cursisten ongeveer minimaal 4-6 weken voor de uitrekendatum naar de cursus komen. Dit geeft genoeg tijd om de oefeningen thuis te oefenen. Mocht je erg bang zijn dan kan je beter wat eerder komen. Dan heb je meer tijd om de oefeningen en hypnobirthing luistersessies op je in te laten werken. Er zijn natuurlijk genoeg zwangere stellen die in de laatste 3 of 4 weken van hun zwangerschap zitten en alsnog naar een cursus willen komen. De handvatten en tools die je leert tijdens onze cursus kan je gelijk toepassen. Dus mocht je 37+ weken zwanger zijn dan ben je bij ons natuurlijk ook welkom.

“Is 1 dag niet te lang?”

Heerlijke supergrote zitzakken of super sized opblaasstoelen zorgen voor het comfort van de zwangere vrouwen. De cursus bevat veel ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. De feedback van cursisten geeft aan dat de 1-daagse cursus heel ontspannend is, snel voorbij gaat en energie geeft en zeker niet te lang aanvoelt.

“Is 1 dag niet te kort?”

Nee. Door de hypnobirthing luistersessies, het cursus boek en de lesfilmpjes ben je al bezig met oefenen en voorbereiden voordat de cursus begint. Deze online cursusmaterialen vormen samen met de 1-daagse cursus een compleet geheel. Ons idee is dat in deze drukke samenleving de zwangere stellen makkelijk de theorie zelf thuis kunnen oppakken. Het online gedeelte bevat daarom theorie en wat praktische oefeningen om alvast makkelijk voor te bereiden. De cursus zelf is gevuld met leuke en fijne praktische oefeningen. De voorbereidingstijd is minimaal 1 uur. Veel zwangeren vinden het fijn om al regelmatig naar de hypnobirthing MP3s te luisteren voor het slapengaan en vinden voordeel in een diepere slaap en meer zelfvertrouwen.

“Wanneer kan ik beginnen?

Je kan beginnen wanneer je wilt.

“Hoe kan ik de video’s bekijken?”

De korte lesvideo’s zijn op de computer, tablet, smartphone te bekijken. Heb je toch problemen? Je kan ons altijd bellen of mailen. Je kan de video’s ook via de website bekijken.

Hoe kan ik de luistersessies beluisteren of downloaden?

De hypnobirthing luistersessies kan je beluisteren via je laptop, tablet of smartphone. Onderaan de hypnobirthing luistersessies zit ook een download knop om dit op een van je apparaten te downloaden.  Heb je toch problemen, kan je ons altijd bellen of mailen. Je kan de hypnobirthing MP3s ook via onze website beluisteren.

“Kan ik mijn eigen lunch en/of consumpties meenemen?

Dat kan zeker. Daarnaast probeert Mucha Mama probeert ook zo goed mogelijk voor de cursisten te zorgen. Er is daarom altijd koffie, thee, water, koekjes en fruit aanwezig gedurende de cursus

“Kan ik zonder partner komen?”

De meeste cursisten nemen hun partner of man mee. Wij zien ook regelmatig dat vrouwen hun vriendin, zus of moeder meenemen in plaats van partner of man. Wij adviseren om de persoon die bij de bevalling zal zijn, mee te nemen naar de cursus.

We hebben nu ook een hypnobirthing SOLO cursus welke speciaal opgezet is om zonder partner te komen. Je kan meer informatie inclusief data en locaties hier vinden: Hypnobirthing Solo Cursus

“Hoe kan ik een cursus boeken?”

Via deze link hier kom je bij ons boekingsformulier waar je makkelijk een cursus kan boeken, na het registratieformulier kom je bij de betaalpagina terecht. Na betaling ontvang je automatisch een email met een link, een persoonlijk wachtwoord en gebruikersnaam welke je kan gebruiken om de online cursusmaterialen te bekijken, beluisteren of te lezen, alle cursus materialen zijn ook te downloaden naar een laptop, MP3 of MP4 speler, computer, tablet of Smartphone.

“Welke betaalmethodes zijn er?”

Je kan makkelijk en veilig betalen met iDeal, PayPal of met uw creditcard. Via deze link hier kom je na het boekingsformulier vanzelf bij de betaalpagina terecht waar je jouw voorkeurs betaalmethode kunt kiezen.

“In welke volgorde volg ik de cursusmaterialen?”

De beste volgorde is om te beginnen met de online lesfilmpjes. Deze video’s leggen stap-voor-stap uit welke materialen, wanneer gebruikt kunnen worden.

“Ik heb geen email ontvangen met mijn login gegevens”

Mogelijk is onze mail in dat geval niet door de spamfilter gekomen. Kijk of de mail in de ‘junk folder’ of ‘ongewenste mail’ terecht is gekomen en voeg ons emailadres info@muchamama.nl toe aan jouw ‘safesenders’ lijst in jouw emailprogramma. Dit zorgt ervoor dat alle emails van ons direct bij je aankomen.

Je kan ook via deze linkjes het wachtwoord opvragen (met jouw email adres) of inloggen.

Dit is de link:

Opvragen wachtwoord – Mucha Mama Hypnobirthing Cursussen

Login – Mucha Mama Hypnobirthing Cursussen

“Welke betaalmethodes zijn er?

Je kan makkelijk de betaling voldoen via:

Ideal, PayPal, BanContact, Visa, Mastercard, American Express

“Positieve bevalling ervaren?

Boek nu jouw cursus!”
Hypnobirthing cursus voor 2 personen:   € 269 all-in

Alle cursusdata & locaties kan je hier vinden: DATA & LOCATIES

GARANTIE: 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

Heb je nog andere vragen?

Bel of e-mail dan de dichts bij zijnde docente, een overzicht van de docenten vind je hier.
Mocht je een algemene vraag hebben kan je ons mailen: contact@muchamama.nl of bel ons op 0181 773 746

“Wil je weten waarom wij de  beste hypnobirthing cursussen geven?”

Lees hier: Waarom Mucha Mama?

hypnobirthing cursus in Utrecht bij Helianthe

 

Onze meest gestelde vragen over onze hypnobirthing cursus op een rijtje voor jou
Scroll naar boven