Onze meest gestelde vragen op een rijtje!

Wordt de cursus (of een gedeelte hiervan) vergoed door de zorgverzekeraar?

Een vrij groot aantal zorgverzekeraars vergoeden een (deel van) onze hypnobirthingcursus of zwangerschapscursus. Meestal is dit via de aanvullende verzekering. Hieronder aantal verzekeraars
– OZF Achmea vergoedt tussen de € 50 en € 75 afhangend van het aanvullend pakket dat je hebt.
– Nationale Nederlanden Start, Extra en Compleet pakket € 200 per zwangerschap.
– CZ Basis en Plus pakket € 100 per zwangerschap.
– CZ Top en Gezinnen € 200 per zwangerschap.
– Amersfoortse Extra € 500, uitgebreid € 750, optimaal € 1.000 per jaar.
– Ohra Uitgebreid € 200 per zwangerschap.
– Ditzo Zorg Best (niet nieuw af te sluiten) 75% tot max € 400 per jaar.

Neem van tevoren contact op met jouw zorgverzekeraar voor de juiste details. De voorwaarden van de zorgverzekering zijn vaak erg specifiek. Wij adviseren daarom eerst contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Vaak kan je de factuur pas nadat je de cursus hebt gevolgd indienen bij de zorgverzekeraar.

Wij zijn geen lid van de Nederlandse Vereniging van Hypnobirthing Cursusleiders (NVHBC). . De NVHBC is alleen voor de Amerikaanse hypnobirthing methode, daar kunnen wij dus geen lid van zijn. Wij zien onszelf als de wat nuchtere versie, de Nederlandse methode met natuurlijk een Nederlands boek. De partners kunnen zich goed vinden met onze methode. Verschillen tussen beide methodes kan je hier vinden: https://www.muchamama.nl/hypnobirthing-verschillen/

Welke datum is het beste voor mij?

De meeste cursisten wonen een cursus bij tussen 25 weken en 35 weken zwangerschap. Wij vinden het fijn als cursisten ongeveer minimaal 4-6 weken voor de uitrekendatum naar de cursus komen. Dit geeft genoeg tijd om de oefeningen thuis te oefenen. Mocht je erg bang zijn dan kan je beter wat eerder komen. Dan heb je meer tijd om de oefeningen en hypnobirthing luistersessies op je in te laten werken. Er zijn natuurlijk genoeg zwangere stellen die in de laatste 3 of 4 weken van hun zwangerschap zitten en alsnog naar een cursus willen komen. De handvatten en tools die je leert tijdens onze cursus kan je gelijk toepassen. Dus mocht je 37+ weken zwanger zijn dan ben je bij ons natuurlijk ook welkom.

Is 1 dag niet te lang?

Heerlijke supergrote zitzakken zorgen voor het comfort van de zwangere vrouwen. De cursus bevat veel ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. De feedback van cursisten geeft aan dat de 1-daagse cursus heel ontspannend is, snel voorbij gaat en energie geeft en zeker niet te lang aanvoelt.

Is 1 dag niet te kort?

Nee. Door de hypnobirthing luistersessies, het cursus boek en de lesfilmpjes ben je al bezig met oefenen en voorbereiden voordat de cursus begint. Deze online cursusmaterialen vormen samen met de 1-daagse cursus een compleet geheel. Ons idee is dat in deze drukke samenleving de zwangere stellen makkelijk de theorie zelf thuis kunnen oppakken. Het online gedeelte bevat daarom theorie en wat praktische oefeningen om alvast makkelijk voor te bereiden. De cursus zelf is gevuld met leuke en fijne praktische oefeningen. De voorbereidingstijd is minimaal 1 uur. Veel zwangeren vinden het fijn om al regelmatig naar de hypnobirthing MP3s te luisteren voor het slapengaan en vinden voordeel in een diepere slaap en meer zelfvertrouwen.

Wanneer kan ik beginnen?

Je kan beginnen wanneer je wilt.

Kan ik de video’s op mijn tablet, laptop, smartphone of computer bekijken?

Ja, de korte lesvideo’s zijn op de hierbovengenoemde apparaten ingesteld. Heb je toch problemen? Je kan ons altijd bellen of mailen. Je kan de video’s ook via de website bekijken. Je kan hier meer informatie vinden over de online lesvideos.

Kan ik de hypnobirthing MP3s op mijn tablet, laptop, smartphone, MP3 speler of computer beluisteren?

Ja, de hypnobirthing luistersessies zijn op de hierbovengenoemde apparaten ingesteld. Heeft je toch problemen, kan je ons altijd bellen of mailen. Je kan de hypnobirthing MP3s ook via onze website beluisteren. Je kan hier meer informatie vinden over de hypnobirthing MP3s

Kan ik mijn eigen lunch en/of consumpties meenemen?

Dat kan zeker. Daarnaast probeert Mucha Mama probeert ook zo goed mogelijk voor de cursisten te zorgen. Er is daarom altijd koffie, thee, water, koekjes en fruit aanwezig gedurende de cursus

Kan ik zonder partner komen?

De meeste cursisten nemen hun partner of man mee. Wij zien ook regelmatig dat vrouwen hun vriendin, zus of moeder meenemen in plaats van partner of man. Wij adviseren om de persoon die bij de bevalling zal zijn, mee te nemen naar de cursus.

Hypnobirthing SOLO cursus
We hebben nu ook een hypnobirthing SOLO cursus welke speciaal opgezet is om zonder partner te komen. Je kan meer informatie inclusief data en locaties hier vinden: https://www.muchamama.nl/hypnobirthing-cursus-zonder-partner/

Hoe kan ik een cursus boeken?

Via deze link hier kom je bij ons boekingsformulier waar je makkelijk een cursus kan boeken, na het registratieformulier kom je bij de betaalpagina terecht. Na betaling ontvang je automatisch een email met een link, een persoonlijk wachtwoord en gebruikersnaam welke je kan gebruiken om de online cursusmaterialen te bekijken, beluisteren of te lezen, alle cursus materialen zijn ook te downloaden naar een laptop, MP3 of MP4 speler, computer, tablet of Smartphone.

Welke betaalmethodes zijn er?

Je kan makkelijk en veilig betalen met iDeal, PayPal of met uw creditcard. Via deze link hier kom je na het boekingsformulier vanzelf bij de betaalpagina terecht waar je jouw voorkeurs betaalmethode kunt kiezen.

Kan ik het Boek op mijn tablet, laptop, smartphone of computer lezen?

Ja, het boek ‘Mucha Mama Bevallen met Hypnobirthing ’ is in PDF opgeslagen en kan gemakkelijk gedownload worden. Je kan het boek ook online lezen met onze nieuwe ‘Tijdschrift Software’. Een speciale link hiervoor is te vinden in uw bevestigingsemail na aankoop. Meer informatie over het hypnobirthing boek.

In welke volgorde volg ik de cursusmaterialen?

De beste volgorde is om te beginnen met de online lesfilmpjes. Deze video’s leggen stap-voor-stap uit welke materialen, wanneer gebruikt kunnen worden.

Ik heb geen email ontvangen met mijn download link, gebruikersnaam en password?

Mogelijk is onze mail in dat geval niet door de spamfilter gekomen. Kijk of de mail in de ‘junk folder’ of ‘ongewenste mail’ terecht is gekomen en voeg ons emailadres info@muchamama.nl toe aan jouw ‘safesenders’ lijst in jouw emailprogramma. Dit zorgt ervoor dat alle emails van ons direct bij je aankomen. Je kan ons altijd even bellen of mailen als je geen email hebt ontvangen, wij sturen dan een nieuwe link.

Positieve bevalling ervaren? Boek jouw cursus!

Hypnobirthing cursus voor 2 personen:   € 269 all-in

GARANTIE
14 dagen niet goed, geld terug garantie.

VERZEKERING
Raadpleeg je zorgverzekeraar, een vergoeding is vaak mogelijk.

BETAALMETHODES
Ideal, PayPal, BanContact, Visa, Mastercard, American Express

Onze cursussen zijn inclusief:

  • 5 Hypnobirthing luistersessies
  • Mooi oefenboek
  • Informatieve filmpjes om alvast mee te beginnen
Cursuslocaties & Data
  • Praktisch hypnobirthing E-boek
  • Les van gecertificeerd docente
  • Extra support bij Dreigende inleiding of stuitligging

Heb je nog andere vragen? Bel of e-mail dan de dichts bij zijnde docente, een overzicht van de docenten vind je hier.
Mocht je een algemene vraag hebben kan je ons mailen: contact@muchamama.nl of bel ons op 0181 773 746