Mariska aan het woord

Wil je graag met meer vertrouwen jouw bevalling in gaan? Wil je zelf de regie over jouw bevalling? En wil je samen met jouw partner een team vormen? Of wil je juist volledig in je eigen kracht staan? Het kan allemaal en ik help je er graag bij!

De kern van hypnobirthing Twello is het loslaten van angsten en het winnen van vertrouwen. Vertrouwen in jouw lichaam, baby, partner, bevalling, en waar je ook maar vertrouwen in nodig hebt. Hierdoor kun je echt jouw droombevalling verwezenlijken; waar, hoe en met wie dat ook maar mag zijn. En extra waardevol: de technieken die je leert kun je ook ná de bevalling nog toepassen. Eigenlijk zelfs in de rest van je leven!

Een cursus van hypnobirthing Twello is persoonlijk, praktisch en ontspannend. En ik ben als docente nuchter, maar heb tegelijkertijd een warme persoonlijkheid, aandacht voor het individu en kan me goed inleven in anderen.

Neem gerust vrijblijvend contact met me op voor meer info, of meld je direct aan bij één van mijn cursussen. Je kunt kiezen tussen een groepscursus samen met je partner óf alleen, beide op mijn prachtige locatie in Twello. Als je kiest voor een privé-cursus, dan kom ik graag fijn bij jullie thuis.

Zie of spreek ik je snel?

Cursusdata

Twello – 2 ochtenden cursus (09.00 – 12.30 uur)

 • Zaterdag 8 & 22 januari 2022
 • Vrijdag 4 & 11 februari 2022
 • Zondag 6 & 20 maart 2022
 • Donderdag 7 & 21 april 2022
 • Vrijdag 6 & 20 mei 2022
 • Zaterdag 4 & 18 juni 2022

Twello – 1 daagse cursus (09.30 – 17.00 uur)

 • Binnenkort nieuwe data

BOEK NU: € 269 all-in

 

Twello – 1-daagse solo cursus (10.00 – 16.30 uur)

 • Zondag 16 januari 2022
 • Zondag 13 februari 2022
 • Zondag 27 maart 2022
 • Vrijdag 29 april 2022
 • Vrijdag 13 mei 2022
 • Zondag 12 juni 2022

BOEK NU: € 199 all-in


Op afspraak

 • Privécursus (thuis of online)

BOEK NU: € 379 all-in

Over Mariska

Welkom op mijn persoonlijke pagina van hypnobirthing Twello. Gefeliciteerd met je zwangerschap! En wat fijn dat je een cursus hypnobirthing overweegt. Ik vertel je er graag meer over.

Ik heb besloten om Mucha Mama hypnobirthing docente te worden, omdat ik zelf de voordelen van deze voorbereiding ten volste heb ervaren. Ik gun iedere vrouw simpelweg net zo´n fijne bevalervaring als ik zelf heb gehad!

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik een flink aantal angsten, zoals: dat het absoluut niet zou passen, dat de bevalling ondraaglijk veel pijn zou doen en dat mijn lichaam na de bevalling nooit meer hetzelfde zou zijn. Ik besefte me dat ik iets met die angsten moest, aangezien ik toch echt zou gaan bevallen. Zo kwam ik op een cursus hypnobirthing uit. Het leek me wat zweverig, maar ik wilde het toch een kans geven. En het was alles behalve zweverig!

In deze cursus kwam ik erachter dat mijn beeld van bevallen, zoals bij zovelen, gebaseerd was op films en verhalen van anderen. Ik bekeek tijdens de cursus beelden van mooie, kalme bevallingen en kon haast niet geloven dat het ook zó kon. Dat wilde ik ook! Ik kreeg praktische tools, oefende met ontspannen, pakte mijn angsten aan en kreeg steeds meer vertrouwen in mijn lichaam en het geboorteproces. Na de cursus had ik zelfs zin in de bevalling! Dit alles resulteerde in míjn droombevalling: thuis in bad. Ik was ontspannen en kon daardoor goed de weeën opvangen, mijn lichaam volgen en de natuur het werk laten doen dat nodig was om onze baby vlot geboren te laten worden.

Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik een opfriscursus gedaan. Het basisvertrouwen was al groot door mijn eerste ervaring, dus ik heb vooral de concrete technieken nog eens geoefend. Ook heb ik in mijn geboorteplan een aantal zaken aangepast. Met deze voorbereidingen had ik ook een tweede droombevalling.

En nu is het tijd voor jóuw droombevalling; ontspannen, zonder angst en vol (zelf)vertrouwen!

Dat het online was, maakte voor ons eigenlijk minder uit dat we van tevoren hadden verwacht...

“We zijn erg tevreden over de online cursus dag van Mucha Mama!
Het is natuurlijk anders om in je eigen huis, voor een scherm, de oefeningen te doen dan in een groep met andere cursisten, maar de begeleiding vonden we via erg goed en duidelijk. Dat het online was, maakte voor ons eigenlijk minder uit dat we van tevoren hadden verwacht. We kunnen het niet vergelijken met een cursus dag op locatie, maar de online cursus is naar ons idee niet minder effectief. Er was veel ruimte om onze vragen te stellen en we kregen ook veel persoonlijk advies waarmee we samen weer verder aan de slag kunnen in de komende weken. We hebben ons opgegeven met het doel om handvatten te krijgen om samen te bevalling (en natuurlijk de periode daarna) positief in te gaan, met zo min mogelijk twijfels en spanning.

Floris en Saskia

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding, bij stuitligging of bij een keizersnede ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Wij hebben de cursusdag zeer positief ervaren...

Wij hebben de cursusdag zeer positief ervaren. Ondanks dat het een online versie is geweest met videobellen, hebben wij toch de cursus goed kunnen volgen en hele duidelijke aanwijzingen kunnen krijgen.

Ook een leuke ervaring om andere cursisten te zien via het videobellen en hun ervaringen te horen.

Melanie & Robert

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 3 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
 • Extra support bij keizersnede (hypnose-sessie + affirmaties)
Contactgegevens Mariska
Tel: 06 30 14 40 15
E-mail: mariskakooijman@muchamama.nl

Locatie informatie

Hypnobirthing Twello

Yoga Centrum Twello
Burgemeester van der Feltzweg 36
7391 HM Twello

Klik op afbeelding voor Google Maps