Over Leonie

Ik ben Leonie, 35 jaar, vijf jaar gelukkig getrouwd en inmiddels bijna drie jaar moeder van twee hele leuke dochters (een tweeling). Na mijn studies geneeskunde en zorgmanagement ben ik projectmanager geworden in de zorg. Ik word gelukkig als ik andere mensen kan helpen. Als hypnobirthingdocent kan ik ervoor zorgen dat anderen ook zo’n fijne en positieve bevalling ervaren als ik.
Tijdens mijn zwangerschap van mijn twee dochters, hebben mijn man en ik zelf de hypnobirthingcursus gevolgd. Ik was niet heel angstig, maar ik keek ook niet uit naar de bevalling. Ik dacht meer, dat hoort erbij en dat moeten we nou eenmaal doorstaan. Toen ik over hypnobirthing las, kwam het besef dat het niet iets is wat je moet doorstaan, maar dat het ook een hele mooie, fijne ervaring kan zijn. En wie wil nou niet dat één van de belangrijkste momenten in je leven ook een mooie, positieve ervaring is? Na de cursus keken we beiden met veel vertrouwen uit naar de bevalling. En het heeft geholpen, ondanks dat mijn ziekenhuiskamer vol stond met artsen en het tijdens de bevalling niet heel goed ging met één van mijn dochters, was het een fantastische beleving. Een ervaring die ik iedereen gun. Ik ben ervan overtuigd dat de technieken die wij tijdens de hypnobirthingcursus hebben geleerd hier mede aan hebben bijgedragen.

Cursusdata

Rotterdam Noord – 1 daagse cursus (9.30 – 17.00 uur)

 • Binnenkort nieuwe data

BOEK NU: € 269 all-in


Online & Live via Zoom 2 middagen of 2 avonden 

 • Binnenkort nieuwe data

BOEK NU: € 269 all-in


Solo (zonder partner) Online & Live via Zoom 2 dagdelen

 • Op afspraak

BOEK NU: € 199 all-in


Op afspraak

 • Privécursus (thuis of online)

BOEK NU: € 379 all-in

Leonie aan het woord

Om mij heen hoor ik regelmatig stellen die opzien tegen de bevalling, terwijl dit echt niet nodig is. Dit triggerde mij om de opleiding tot hypnobirthingdocent te volgen. Iedereen moet toch de mogelijkheid hebben om door middel van praktische oefeningen en tips een positieve bevalling te ervaren?

De kracht van hypnobirthing is dat het focust op de invloed van de mindset tijdens de bevalling. Bevallen is een natuurlijk proces en je lichaam weet precies wat het moet doen. Het zijn onze gedachten die dit proces vaak in de weg zitten. Als je angst ervaart, kan je lichaam de bevalling tegenwerken. Door je geest te ontspannen, kan je lichaam volledig natuurlijk zijn werk doen. Het mooie is dat iedereen dit kan leren! Tijdens de cursus geef ik jullie tips en tools, die ervoor zorgen dat je gedachten dit natuurlijke proces juist kunnen ondersteunen. Ook voor de bevallingspartner is hier een grote rol weggelegd, zodat de bevalling teamwork wordt.

De cursus is heel praktisch, jullie gaan direct met de oefeningen aan de slag en passen ze volledig naar persoonlijke behoefte aan. Na afronding van de cursus hebben jullie de juiste handvatten om thuis verder te oefenen. Met als doel, een mooie positieve bevalling waar je vol vertrouwen naar uitkijkt en achteraf met een fijn gevoel aan terug denkt.

Medische en toch hele positieve bevalling...

Ondanks dat de bevalling medisch is geworden en we dus met veel wisselend personeel te maken hebben gehad, kijk ik heel positief terug op de bevalling. Hele fijne mensen om ons heen en ik zat zeker in het ziekenhuis helemaal in mijn eigen bubbel. R. was een grote steun en ik kon de weeën goed opvangen. We kregen veel complimenten over ons teamwork en ze waren onder de indruk over hoe ontspannen ik was. Heel blij dat we de cursus ter voorbereiding hebben gedaan!

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding, bij stuitligging of bij een keizersnede ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Cursus is zeer ontspannen...

”We hebben de cursus als zeer ontspannen ervaren. Tijdens de zwangerschap en de drukke momenten van werk, privé en eigen tijd vonden we het ook belangrijk om ook samen stil te staan bij de bevalling en geboorte. We hebben voor Mucha Mama gekozen omdat de werkwijze ons aansprak en wij er ook in geloven dat mind en body samenwerken.
Momenten van emoties waren er ook. Ik voelde mij hierin vrij om deze hun gang te laten gaan. Leonie was daarin een steun met woorden en stilte.
De technieken/handvatten die we mee kregen waren erg gericht op ontspanning. Daar waren we erg naar opzoek en dit kwam overeen met onze wensen. We kunnen zeker zeggen dat we beide de cursuszaal uitliepen met vertrouwen in onze bevalling!”
Peter en Bouchra

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 3 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
 • Extra support bij keizersnede (hypnose-sessie + affirmaties)
Contactgegevens Leonie
Tel: 06 13 03 55 05
E-mail: leonie@muchamama.nl

Locatie informatie

Hypnobirthing Rotterdam Noord

Studio MiraMira
Zaagmolenstraat 94B
3035 HE Rotterdam

Klik op afbeelding voor Google Maps