Leonie aan het woord

Om mij heen hoor ik regelmatig stellen die opzien tegen de bevalling, terwijl dit echt niet nodig is. Dit triggerde mij om de opleiding tot hypnobirthingdocent te volgen. Iedereen moet toch de mogelijkheid hebben om door middel van praktische oefeningen en tips een positieve bevalling te ervaren?

De kracht van hypnobirthing is dat het focust op de invloed van de mindset tijdens de bevalling. Bevallen is een natuurlijk proces en je lichaam weet precies wat het moet doen. Het zijn onze gedachten die dit proces vaak in de weg zitten. Als je angst ervaart, kan je lichaam de bevalling tegenwerken. Door je geest te ontspannen, kan je lichaam volledig natuurlijk zijn werk doen. Het mooie is dat iedereen dit kan leren! Tijdens de cursus geef ik jullie tips en tools, die ervoor zorgen dat je gedachten dit natuurlijke proces juist kunnen ondersteunen. Ook voor de bevallingspartner is hier een grote rol weggelegd, zodat de bevalling teamwork wordt.

De cursus is heel praktisch, jullie gaan direct met de oefeningen aan de slag en passen ze volledig naar persoonlijke behoefte aan. Na afronding van de cursus hebben jullie de juiste handvatten om thuis verder te oefenen. Met als doel, een mooie positieve bevalling waar je vol vertrouwen naar uitkijkt en achteraf met een fijn gevoel aan terug denkt.

Medische en toch hele positieve bevalling….

 

Hoi Leonie,

Ondanks dat de bevalling medisch is geworden en we dus met veel wisselend personeel te maken hebben gehad, kijk ik heel positief terug op de bevalling. Hele fijne mensen om ons heen en ik zat zeker in het ziekenhuis helemaal in mijn eigen bubbel. R. was een grote steun en ik kon de weeën goed opvangen. We kregen veel complimenten over ons teamwork en ze waren onder de indruk over hoe ontspannen ik was. Heel blij dat we de cursus ter voorbereiding hebben gedaan!😄

.

Over Leonie

Ik ben Leonie, 35 jaar, vijf jaar gelukkig getrouwd en inmiddels bijna drie jaar moeder van twee hele leuke dochters (een tweeling). Na mijn studies geneeskunde en zorgmanagement ben ik projectmanager geworden in de zorg. Ik word gelukkig als ik andere mensen kan helpen. Als hypnobirthingdocent kan ik ervoor zorgen dat anderen ook zo’n fijne en positieve bevalling ervaren als ik.
Tijdens mijn zwangerschap van mijn twee dochters, hebben mijn man en ik zelf de hypnobirthingcursus gevolgd. Ik was niet heel angstig, maar ik keek ook niet uit naar de bevalling. Ik dacht meer, dat hoort erbij en dat moeten we nou eenmaal doorstaan. Toen ik over hypnobirthing las, kwam het besef dat het niet iets is wat je moet doorstaan, maar dat het ook een hele mooie, fijne ervaring kan zijn. En wie wil nou niet dat één van de belangrijkste momenten in je leven ook een mooie, positieve ervaring is? Na de cursus keken we beiden met veel vertrouwen uit naar de bevalling. En het heeft geholpen, ondanks dat mijn ziekenhuiskamer vol stond met artsen en het tijdens de bevalling niet heel goed ging met één van mijn dochters, was het een fantastische beleving. Een ervaring die ik iedereen gun. Ik ben ervan overtuigd dat de technieken die wij tijdens de hypnobirthingcursus hebben geleerd hier mede aan hebben bijgedragen.

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
  • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
  • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
  • Aantal uitleg filmpjes
  • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
  • Mooi oefenboek
  • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
  • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
  • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Ik kijk heel positief terug op de bevalling....

Ondanks dat de bevalling medisch is geworden en we dus met veel wisselend personeel te maken hebben gehad, kijk ik heel positief terug op de bevalling. Hele fijne mensen om ons heen en ik zat zeker in het ziekenhuis helemaal in mijn eigen bubbel. R. was een grote steun en ik kon de weeën goed opvangen. We kregen veel complimenten over ons teamwork en ze waren onder de indruk over hoe ontspannen ik was. Heel blij dat we de cursus ter voorbereiding hebben gedaan!😄

Natuurlijk bevallen... pittig maar heel bijzonder.....

Dmv hypnobirthing uiteindelijk gelukt om natuurlijk te bevallen i.p.v. keizersnee. Het was een pittige bevalling maar ik heb het als zo bijzonder ervaren. Ik kijk er heel mooi op terug, en ben zo blij dat het uiteindelijk gelukt is natuurlijk te bevallen.

Irish

Goede cursus!

Fijne, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen.
Rachel
Contactgegevens Leonie
Tel: 06 13 03 55 05
E-mail: leonie@muchamama.nl

Locatie informatie

Hypnobirthing Rotterdam

Zensitive
Lambertusstraat 55B
3061 WE Rotterdam

Hypnobirthing in Rotterdam