Over Karin

Welkom op mijn pagina!

Leuk dat je overweegt om een cursus Mucha Mama hypnobirthing bij mij te volgen. Ik zal je er wat meer over vertellen.

De kracht van de Mucha Mama hypnobirthing cursus ligt in het persoonlijk maken van de hypnobirthing oefeningen. Je leert en oefent samen met je partner verschillende technieken die je kunt gebruiken tijdens je bevalling. Deze oefeningen kan je alleen en samen met je partner toepassen.

Je gaat aan de slag met het loslaten van jouw eigen belemmerende overtuigingen en werkt aan (zelf)vertrouwen, ontspanning en positieve gedachtes voor jouw bevalling.

Je krijgt vooraf al toegang tot de digitale omgeving, waardoor je al wat voorbereidend werk kan doen. Door vooraf al te lezen, te kijken en in te vullen, maak je van die ene cursusdag samen een leerzame dag!

Door na deze dag de oefeningen regelmatig te oefenen, merk je dat je jezelf kan helpen om te ontspannen en vertrouwen in jezelf en je lichaam te hebben. Op deze manier helpen de oefeningen ook tijdens je zwangerschap al!

Door deze voorbereiding samen met je partner te doen, geef je hem ook de kans om jou actief te ondersteunen tijdens de bevalling. Hoe fijn is dat? Dat je partner weet hoe hij je kan helpen en ondersteunen om een wee op te vangen, in plaats van alleen je hand vast te houden? In de cursus is ook aandacht voor positieve betrokkenheid van het medisch team (verloskundige/gynaecoloog/etc.) tijdens je bevalling.

Karin aan het woord

Sinds 2007 geeft Karin Beumer diverse cursussen voor ouders met jonge kinderen in haar praktijk ‘Dreumeland’. Zoals ze het zelf zegt, geeft ze “yoga, dans en massage van buik tot school”. Ze geeft cursussen voor zwangeren, baby’s, dreumesen, peuters en scholieren. Denk aan cursussen als zwangerschapsyoga, babymassage, dreumes- en peuterdans, kinderyoga, etc. In 2018 heeft ze de opleiding tot Mucha Mama-docente gevolgd, en mooie aanvulling op de
andere cursussen!

Karin is moeder van 2 kinderen (2004/2006) en woont met haar gezin in Leidsche Rijn (Utrecht). Na een pittige eerste bevalling, heeft ze bij haar tweede bevalling zelf ook hypnotherapie gebruikt als voorbereiding op haar tweede bevalling.

“Ik kijk terug op een positieve bevalling, die ik bewust ervaren heb. Ik kon de weeën goed opvangen en werkte hierin fijn samen met mijn man en de verloskundige. De hypnotherapie heeft daar een grote en positieve bijdrage aan gehad.”

Ik hoop jullie te zien in een van de cursussen!

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
  • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
  • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
  • Aantal uitleg filmpjes
  • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
  • Mooi oefenboek
  • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
  • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
  • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Contactgegevens Karin
tel: 030 26 575 75
E-mail: Karin@muchamama.nl

We zijn echt van angst voor de bevalling naar zin in de bevalling gegaan!

“Op 18 mei 2019 volgden mijn vriend en ik de cursus Hypnobirthing in Woerden. Dit deden wij onder leiding van Karin Beumer.
Zij leerde ons allerlei oefeningen ter ontspanning tijdens de bevalling, maar ook voor daarvoor en/of erna.
De angstbeelden over de bevalling, maar ook daar weer alles wat ervoor komt en erna werden aangepakt.
Zo kijken wij nu terug op een geslaagde dag waarbij openheid, maar ook humor en nuchterheid een plek had.
De term hypnobirthing roept bij veel mensen in onze kringen een soort afkeer op. “Wat klinkt dat zweverig!”.
Dit hebben wij zo helemaal niet ervaren. Alleen het introductiefilmpje op de site schrok ons wat af op dit gebied.
Dit mag wat ons betreft iets meer “down to earth” worden opgenomen.
Ook de twee stemmen als optie lijken veel op elkaar, dan zou ik eerder twee stemmen kiezen die meer van elkaar afwijken.
Wel heel erg fijn dat de keuze er is! Het boek hadden wij al besteld voordat we de cursus gingen doen. Omdat je tijdens de cursus ook al een uitgebreid oefenboek ontvangt, vonden wij het boek een beetje overbodig.
Wel is het fijn om het nog eens in te kijken, omdat nu, na twee weken tijd, er al wel wat van de stof weer is vervaagd. Het boek helpt om de stof fris te houden, maar geeft na de cursus niet veel nieuwe informatie. Als je de cursus niet volgt( bijvoorbeeld om financiële redenen), dan is het boek wel ideaal! Daar kun je ook al veel uit halen om van te leren.

Kleine tips, maar vooral een blij gevoel na het volgen van de cursus.
We zijn echt van angst voor de bevalling naar zin in de bevalling gegaan!”

Milou & Bas

Locatie informatie

Hypnobirthing Utrecht Leidsche Rijn

Hypnobirthing Leidsche Rijn

Dreumeland
parkzichtlaan 140
3544 MN Utrecht
hypnobirthing leidsche rijn

Hypnobirthing Woerden

Hypnobirthing Woerden

Uitgerekend Woerden
Johan van Oldenbarneveltlaan 11
3445 AD Woerden

 

hypnobirthing woerden