Verloskundige Jantien aan het woord

Zoek je een cursus waarbij je (geboorte) partner je kan ondersteunen?

Ben je op zoek naar een nuchtere , gezellige cursus in Enschede, Ede of Velp?

En vindt je het belangrijk goed te leren ontspannen?

Tijdens mijn werkzaamheden viel het mij op wat het positieve effect van Hypnobirthing is op de zwangerschap, de geboorte en de periode na de geboorte.

De band die groeit tussen de (geboorte)partner en zwangere en de aandacht die naar de ongeboren baby gaat. Dit is ontzettend belangrijk voor de hechting tussen ouder en kind. Het vertrouwen dat mensen krijgen in elkaar en in het lichaam.

De mooie, rustige en liefdevolle geboortes zijn veelal het resultaat. Stellen die Hypnobirthing hebben gevolgd kijken over het algemeen positief terug op de geboorte, ongeacht wat de uitkomst is.

Ik ben van mening dat Hypnobirthing één van de beste zwangerschapsvoorbereiding is en om deze reden heb ik de opleiding tot Hypnobirthing-docent gevolgd. Niet zweverig, maar praktisch, leuk en ontspannen begeleid ik nieuwe ouders tijdens mijn cursus. In Enschede, Ede en Velp. Wees welkom om dit ook te ervaren.

Over Verloskundige Jantien

Ik ben Jantien Middelveen. Geboren en getogen in Gelderland en nu met mijn man wonend in Twente.
Ik ben verloskundige, een creatieveling en dol op mooie reizen maken.
Waarvan een zwangerschap begeleiden een reis apart is…

Cursusdata

ENSCHEDE – 1 daagse cursus (10.00 – 17.30 uur)

 • Zondag 24 april 2022
 • Zondag 3 juli 2022

BOEK NU: € 269 all-in

 

VELP – 1 daagse cursus (10.00 – 17.30 uur)

 • Voor zwangeren uit mijn praktijk,
  kan je boeken via onderstaande knop.

BOEK NU: € 269 all-in

 

PRIVE CURSUS: Op afspraak (ook in Ede)

 • Privécursus (thuis of online)

BOEK NU: € 379 all-in

Het volgen van de cursus was de beste zet tijdens de hele zwangerschap....

Leena: 

Ik heb de hele zwangerschap getwijfeld over het volgen van een hypnobirthing cursus. Mijn man en ik kunnen absoluut niet tegen zweverige toestanden maar hadden er met Jantien vertrouwen in. Jantien is een heerlijk nuchtere vrouw die rustig de tijd neemt voor je zorgen en je helpt om dit te relativeren en aan te kunnen. Deze cursus heeft mij als enorme stresskip geleerd om rondom mijn zwangerschap en mijn kindje dingen te accepteren zoals ze zijn en het over me heen te laten komen. Hiervoor vond ik het altijd heel moeilijk om van bijzondere gebeurtenissen te genieten maar ik kan oprecht zeggen dat ik genoten heb van de laatste weken zwangerschap, de bevalling en de best wel pittige kraamtijd die anders was dan anders. Ik denk dat dit zonder de hypnobirthing cursus en Jantien’s steun wel anders was geweest.

Bastiaan:

Mijn vrouw heeft gezocht naar de zwangerschapscursus en uiteraard deed ik mee want een klein beetje steun bieden is wel het minste wat je als man kan doen tijdens de bevalling. Ik zag er best wel een beetje tegen de bevalling op omdat je als man toch een beetje langs de zijlijn staat.

De cursus hypnobirthing heeft hier een stukje rust in gegeven maar zeker ook Jantien zelf die heeft laten zien hoe je je vrouw kunt steunen en dat je als man ook zeker je steentje kunt bijdragen. Met wat oefeningen en een extra portie zelfvertrouwen zijn we ervoor gegaan met als resultaat een prachtige jongen en twee gelukkige en relatief ontspannen ouders.

Het volgen van cursus was de beste zet tijdens de hele zwangerschap. We hebben hier geen moment spijt van en hebben hier nu nog, met een kindje van 4 maanden, ontzettend veel profijt van.

Leena & Bastiaan

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding, bij stuitligging of bij een keizersnede ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Een super mooie bevalling gehad...

Rond 30 weken de hypnobirthing privé cursus gedaan thuis met mijn man samen. Wat een fijne dag was dit en wat een rust gaf het ons om aan de slag te kunnen met oefeningen die ons begeleiden richting de bevalling. Mijn man had in eerste instantie een beetje zoiets van moet ik dat meedoen en wat is dat allemaal? Maar eenmaal tijdens de cursus vond hij het super!

We hebben veel kunnen toepassen en wij hebben een hele mooie bevalling gehad, met dank aan Jantien

Liefs Moniek & Tom

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
 • Extra support bij keizersnede (hypnose-sessie + affirmaties)
Contactgegevens Jantien
Tel: 06 28 62 39 90
E-mail: jantien@muchamama.nl

Locatie informatie

Hypnobirthing Enschede

Ruimte voor Balans
Potsweg 15-b
7523 CA Enschede
hypnobirthing cursus door verloskundige Jantien Enschede

Klik op afbeelding voor Google Maps