Ik heb de hele zwangerschap getwijfeld over het volgen van een hypnobirthing cursus. Mijn man en ik kunnen absoluut niet tegen zweverige toestanden maar hadden er met Jantien vertrouwen in. Jantien is een heerlijk nuchtere vrouw die rustig de tijd neemt voor je zorgen en je helpt om dit te relativeren en aan te kunnen. Deze cursus heeft mij als enorme stresskip geleerd om rondom mijn zwangerschap en mijn kindje dingen te accepteren zoals ze zijn en het over me heen te laten komen. Hiervoor vond ik het altijd heel moeilijk om van bijzondere gebeurtenissen te genieten maar ik kan oprecht zeggen dat ik genoten heb van de laatste weken zwangerschap, de bevalling en de best wel pittige kraamtijd die anders was dan anders. Ik denk dat dit zonder de hypnobirthing cursus en Jantien’s steun wel anders was geweest.

Bastiaan:

Mijn vrouw heeft gezocht naar de zwangerschapscursus en uiteraard deed ik mee want een klein beetje steun bieden is wel het minste wat je als man kan doen tijdens de bevalling. Ik zag er best wel een beetje tegen de bevalling op omdat je als man toch een beetje langs de zijlijn staat.

De cursus hypnobirthing heeft hier een stukje rust in gegeven maar zeker ook Jantien zelf die heeft laten zien hoe je je vrouw kunt steunen en dat je als man ook zeker je steentje kunt bijdragen. Met wat oefeningen en een extra portie zelfvertrouwen zijn we ervoor gegaan met als resultaat een prachtige jongen en twee gelukkige en relatief ontspannen ouders.

Het volgen van cursus was de beste zet tijdens de hele zwangerschap. We hebben hier geen moment spijt van en hebben hier nu nog, met een kindje van 4 maanden, ontzettend veel profijt van.

Leena & Bastiaan