Hypnobirthing Gouda en Waddinxveen

Hypnobirthing in:

Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Gouda

Nieuwerkerk a/d IJssel & Alphen a/d Rijn

hypnobirthing cursus

1-daagse groepscursussen

Tijden: 9.30 – 17.00 uur

Januari 2023

  • Zondag 15 januari 2023 – Gouda-Waddinxveen


Februari 2023

  • Zondag 12 februari 2023 – Gouda

Maart 2023

  • Zondag 19 maart 2023 – Alphen a/d Rijn
  • Zaterdag 25 maart 2023 – Gouda-Waddinxveen

April 2023

  • Zondag 23 april 2023 – Bodegraven-Reeuwijk

Juni 2023

  • Zaterdag 3 juni 2023 – Gouda-Waddinxveen
  • Zondag 11 juni 2023 – Alphen a/d Rijn


Juli 2023

  • Zondag 16 juli 2023 – Bodegraven-Reeuwijk


Online & Live via Zoom (9.30 – 17.00 uur)

Je kunt ook elke groepsles vanuit je eigen huis meedoen

Hypnobirthing cursussen door Ineke

Wat kunnen jullie verwachten van de hypnobirthing cursus?

Je wilt inzicht in de bevalling, hoe jullie er beiden in kunnen gaan op gevoel van vertrouwen. Je wilt weten wat er gebeurt, in welke fases en alle tips, technieken en weetjes die toegepast kunnen worden, eigen maken door oefenen.

Kortom: vakkundige, praktische informatie en een mooie mix van relaxte oefeningen. in deze down-to-earth cursus, in prettige open sfeer, vertrouwen winnen en zin krijgen in een ontspannen bevalling!  Dat doe je samen,in een heerlijke relaxte cursusdag (of 2 avonden) . Je kunt kiezen uit veel data en verschillende locaties in het ‘Groene Hart”: Gouda, Waddinxveen, Bodegraven/Reeuwijk, Nieuwerkerk a/d IJssel en Alphen a/d Rijn.

Inhoud van de cursus

Hypnobirthing is zeker niet zweverig, maar met heel concrete oefeningen, leer je de kunst van het optimaal ontspannen eigen maken.  En daarmee het weten wat  het verschil is tussen pijn ervaren en je verzetten tegen weeën tegenover alle technieken kennen waarmee je ontspannen en met vertrouwen weeën opvangt.

Oók als je bevalling niet helemaal de droombevalling is en net iets anders gaat, zijn alle technieken die je leert zoals mindset kunnen inzetten, focus, ademhaling, houdingen die meer ruimte geven, ontspanning en massage zeer welkom. Zodat je weliswaar 0% controle hebt over hoe jullie bevalling gaat maar jullie allebei wel 100% invloed kunnen inzetten.

Wat neem je mee na deze dag?

Weten wat er gebeurt, hoe je in alle fases van de bevalling, rust, kalmte kunt creëren, de verschillende ademtechnieken en optimale houdingen toe kunt passen in en met vertrouwen in je lijf, het proces, je baby en je partner. Hoe jullie met z’n drietjes (de baby doet natuurlijk gewoon lekker mee), in die intimiteit, echt uit kunt zien naar jullie bevalling. En heus…voor zwangere vrouwen is het superfijn om te kunnen vertrouwen op hun partner, vooral omdat je als haar geboortepartner, alle tools hebt om haar dat vertrouwen te kunnen bieden!

“ik hoop jullie te zien en…leuke extra’s die jullie van mij ontvangen: online fit-na-geboorte lessen, babymassage en baby yoga lessen online. Plus een les zwangerschapsyoga (livestream) meedoen als je dit leuk vindt.  Ineke”

♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

Hoe enthousiast Joost was…
Wij hebben het ervaren als een hele positieve, ontspannen en praktische dag. Wat ik heel mooi vond was hoe enthousiast Joost achteraf was over de cursus en de positieve insteek, maar ook over zijn rol bij de bevalling. Hij ging er in met het idee dat een groot deel alleen voor mij zou zijn en is er uiteindelijk de hele dag aandachtig en betrokken bij geweest. Ik heb daardoor ook 100% het vertrouwen dat hij mijn rust zal bewaken wanneer t zover is. Het is een hele praktische cursus en je moet er ook echt samen mee aan de slag. Ik vind het ook erg fijn dat je de oefeningen kunt kiezen die bij jou passen en ze kunt aanpassen aan wat jij nodig hebt.

Nu nog een weekje tot de uitgerekende datum, kleine man zit nog lekker op zn plek.

We laten het zeker even weten wanneer hij er is! Liefs, Manon

Wij oefenen bijna iedere avond samen…
Het was een super bijzonder cursus dag met Ineke.
Wij zijn super blij dat we de cursus mochten doen met Ineke.
Wij oefenen nu bijna iedere avond samen en wij gaan ons best doen om ons dochtertje te verwelkomen.

Écht een positieve ervaring…
Hoi Ineke,

Nogmaals bedankt voor de cursus van gister! Zowel mijn partner als ik hebben er echt heel veel aan. Ik kijk hierdoor steeds met vertrouwen naar de bevalling toe en ben van plan een thuisbevalling te bespreken met mijn verloskundige, waar ik eerst meer naar het ziekenhuis neigde.

Ik vond de massagetechnieken en de hypnose-oefeningen heel erg fijn en door dit samen met mijn partner te kunnen gaan oefenen voor de bevalling, ben ik me ervan bewust geworden dat de bevalling niet alleen door mij zal worden ‘uitgevoerd’ maar dat mijn partner ook echt nodig is en net zoveel aan de ervaring bijdraagt. Wij zijn van plan iedere avond een oefening te oefenen. Goed om sowieso lekker te ontspannen en tijd te nemen voor elkaar.

De hele dag bestond uit veel informatie. Een groot pluspunt is het oefenboek en materiaal, waar in feite stap voor stap beschreven staat hoe de technieken en oefeningen uitgevoerd gaan worden en veel meer nuttige hypnobirthing theorie.

Al met al dus echt een positieve ervaring en zeker iets wat ik iedere zwangere vrouw zou aanraden die tegen het bevallen opziet.

Met vriendelijke groet, Demi

Hypnobirthing Gouda en Waddinxveen

Hypnobirthing door Ineke

Hoe ben ik er toe gekomen docente te worden?
Veel typische zwangerschapsklachten kunnen verminderen en zelfs voorkomen worden. En bevallen kan zoveel meer en fijner zijn door je voor te bereiden.

Ik geef al jaren cursussen rondom zwangerschap en geboorte omdat ik vrouwen wil laten genieten van de zwangerschap, om vol (zelf)vertrouwen in verwachting te zijn en uit te zien naar een ontspannen bevalling. 

Focus, Vertrouwen en Ontspannen zijn voor mij sleutelwoorden

Tijdens de zwangerschap en zeker tijdens de geboorte. Aan vertrouwen ontbreekt het nogal eens.  Net zoals voorbereiding voor allerlei belangrijke gebeurtenissen in je leven (denk aan kopen van een huis, examens), is het heel gemakkelijk om je voor te bereiden op de bevallen. Want je vertrouwen groeit als je wéét wat er gebeurt in je lijf, hoe je weeën ontspannen opvangt, welke houdingen ondersteunend zijn.

De rol van de partner.

De rol die de partner in kan nemen wordt nogal eens zwaar onderschat. Je samen voorbereiden geeft rust en vertrouwen bij beiden: een gevoel van ‘samen een team’  vormen waardoor een bevalling zulke mooie liefdevolle uren als partners samen kan betekenen.

Positieve mindset

Er komen in de zwangerschap nogal eens twijfels en zorgen om de hoek kijken. “Geen idee hoe de geboorte gaat…daar durf ik nu nog niet aan te denken” “Past het wel?” “Kan ik het wel?” “Zal de baby wel gezond zijn?”  Ook partners hebben hun twijfels. Bijvoorbeeld “ik weet niet zo goed hoe ik haar moet ondersteunen, welke rol ik daarbij heb”

Tijdens de cursusdag gaan jullie ervaren hoe een positieve mindset en ontspanning kan helpen bij jullie bevalling. Als stellen dan na een cursus zeggen “we zien nu echt naar de bevalling uit” en ‘ik heb vertrouwen dat ik kan ontspannen”, “we voelen ons een team” ….is dát het waar het om gaat.

Kennis en ervaring delen

Voor mij een volgende stap om docente te worden. En zo vrouwen én hun partners te zien groeien in hun zelfvertrouwen, hoe ze uit gaan zien naar hun ontspannen, comfortabele bevalling. Oók als het even anders gaat dan gedacht! Juist het samen voorbereiden met de partner (of degene die bij de bevalling aanwezig is), geeft een intimiteit die van de geboortedag iets magisch maakt voor alle drie: de ouders én het kindje.

Ik heb me laten scholen op medisch, cognitief, fysiek, emotioneel, mentaal gebied, in stress- en lichaamsbewustzijn. Naast mijn werk als docente, geef ik rondom zwangerschap, zwangerschapsyoga, mam&baby yoga en babymassage. En als  natuurgeneeskundig therapeut, trainer mindfulness en mindful yoga.

Ik zie ernaar uit mijn kennis en ervaring met jullie te mogen delen in Waddinxveen, Alphen a/d Rijn, Gouda & Bodegraven/Reeuwijk.

Over Ineke

Ik wil stellen die zich samen willen voorbereiden op de geboortedag van hun baby de ‘tools’ geven waarmee ze met frisse, open blik én vol vertrouwen kunnen uitzien naar de bevalling van hun baby.

Mucha Mama hypnobirthing cursus is vooral praktisch: je maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk en relaxt. Een optimale voorbereiding om positief, vol vertrouwen op wat komt, ontspannen, krachtig en sterk te zijn tijdens de bevalling. Én om meer te genieten van je zwangerschap en je voorbereiden op de komst van jullie kindje.

Ik heb ongelooflijk respect voor de werking van ons lichaam en brein. Bij bevallingen met name vind ik het zó mooi terug te horen dat de tips en technieken van de cursus zo helpend zijn om goed te kunnen ontspannen, kalm en rustig te blijven, de weeën de baas te zijn en vol vertrouwen naar het bevallende lijf en de intuïtie te luisteren. En direct te kunnen schakelen naar een positieve mindset bij eventuele ‘hobbels en kronkels’ op het bevalpad. Voor mij sleutelwoorden in mijn begeleiding en lessen

Partners vinden de dag praktisch en lekker relaxt. Ze vinden het fijn om te weten wat zij nodig heeft, hoe ze er voor haar kunnen zijn én de cursus geeft hen beiden de tools om zich voor te bereiden. Quality time samen: in de voorbereiding én tijdens de bevalling!

Ik vind het fantastisch om jullie hierin te mogen ondersteunen

Hypnobirthing privé cursus

Willen jullie liever in alle rust met z’n tweetjes goed voorbereiden op de bevalling, dan geef ik jullie de cursus ook heel graag privé! 

Ik ontmoet jullie heel graag in mijn cursus!

Liefs Ineke

 

Hypnobirthing opfris cursus

Heb je al eerder een hypnobirthing cursus gevolgd? Wil je weer opfrissen en dit kindje ook deze aandacht geven? Samen weer even in de flow komen en even genieten samen met de ontspannende oefeningen om voor te bereiden op deze bevalling?

Je kan kiezen uit 2 opties: privécursus of groepscursus

Privé opfris cursus

In 3 uur tijd kom ik naar jouw huis en nemen we alles nog een keer door, doen de meest belangrijke oefeningen en ik zorg ervoor dat je weer helemaal vertrouwen krijgt in deze komende bevalling.
Bel mij: 06- 25 22 05 52 of stuur mij een mailtje: ineke@muchamama.nl

Dan plannen we een datum en tijd in.

Groepscursus
Kies een cursusdatum voor de groepscursus en boek met € 60 euro korting.

De kortingscode is: REFRESHER

Wat fijn om je helemaal voorbereid te voelen op de naderende bevalling

Alle cursussen zijn
inclusief:

Contact
Ineke

Tel 06 25 22 05 52

E-mail: ineke@muchamama.nl

Hypnobirthing Reeuwijk

Verloskundigenpraktijk Reeuwijk
Burg. Burgemeester Bracklaan 57
2811 BP Reeuwijk

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar top