Hypnobirthing Gouda en Waddinxveen

Hypnobirthing in Reeuwijk, Waddinxveen, Gouda

hypnobirthing cursus


Na vele jaren ook groepscursussen, heb ik ervoor gekozen om alleen privé cursussen te geven. Ik kom daarvoor graag naar jullie huis in de regio Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk.
Klik op het bovenstaande tabje privé cursus voor meer informatie.

♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

Hypnobirthing privé cursus

Na vele jaren ook groepscursussen, heb ik ervoor gekozen om alleen privé cursussen te geven. Ik kom daarvoor graag naar jullie huis in de regio Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk.

Waarom privé?

Hypnobirthing privé, bij jullie thuis, heeft het voordeel dat bovenop alle oefeningen en technieken uit de groepscursus,  het écht helemaal jullie dag wordt en je kunt focussen op alles wat voor jullie belangrijk is. Of het nu een eerst bevalervaring wordt waarin alles ‘nieuw’  en mogelijk spannend is voor jullie, of jullie een eerdere nare bevalervaring hebben gehad. Je ontvangt bij de privé hypnobirthing cursus
  • een gratis zwangerschapsyoga les (fijne bevalhoudingen, adem- en ontspan oefeningen en soepel maken van de spieren met lekker rekken en strekken en heerlijk ontspannen)
  • na de geboorte online babymassage en babyyoga les: fijn voor baby én ouder(s).
Heb je vragen of wil je afstemmen over een datum? Bel  06 2522 0552 of stuur een mailtje. Je kunt de hypnobirthing cursus hieronder boeken Groet en fijne dag Ineke

Hoe enthousiast Joost was…

Wij hebben het ervaren als een hele positieve, ontspannen en praktische dag. Wat ik heel mooi vond was hoe enthousiast Joost achteraf was over de cursus en de positieve insteek, maar ook over zijn rol bij de bevalling. Hij ging er in met het idee dat een groot deel alleen voor mij zou zijn en is er uiteindelijk de hele dag aandachtig en betrokken bij geweest. Ik heb daardoor ook 100% het vertrouwen dat hij mijn rust zal bewaken wanneer t zover is. Het is een hele praktische cursus en je moet er ook echt samen mee aan de slag. Ik vind het ook erg fijn dat je de oefeningen kunt kiezen die bij jou passen en ze kunt aanpassen aan wat jij nodig hebt.

Nu nog een weekje tot de uitgerekende datum, kleine man zit nog lekker op zn plek.

We laten het zeker even weten wanneer hij er is! Liefs, Manon
<br<

Wij oefenen bijna iedere avond samen…

Het was een super bijzonder cursus dag met Ineke.
Wij zijn super blij dat we de cursus mochten doen met Ineke.
Wij oefenen nu bijna iedere avond samen en wij gaan ons best doen om ons dochtertje te verwelkomen.

Écht een positieve ervaring…

Nogmaals bedankt voor de cursus van gister! Zowel mijn partner als ik hebben er echt heel veel aan. Ik kijk hierdoor steeds met vertrouwen naar de bevalling toe en ben van plan een thuisbevalling te bespreken met mijn verloskundige, waar ik eerst meer naar het ziekenhuis neigde.

Ik vond de massagetechnieken en de hypnose-oefeningen heel erg fijn en door dit samen met mijn partner te kunnen gaan oefenen voor de bevalling, ben ik me ervan bewust geworden dat de bevalling niet alleen door mij zal worden ‘uitgevoerd’ maar dat mijn partner ook echt nodig is en net zoveel aan de ervaring bijdraagt. Wij zijn van plan iedere avond een oefening te oefenen. Goed om sowieso lekker te ontspannen en tijd te nemen voor elkaar.

De hele dag bestond uit veel informatie. Een groot pluspunt is het oefenboek en materiaal, waar in feite stap voor stap beschreven staat hoe de technieken en oefeningen uitgevoerd gaan worden en veel meer nuttige hypnobirthing theorie.

Al met al dus echt een positieve ervaring en zeker iets wat ik iedere zwangere vrouw zou aanraden die tegen het bevallen opziet.

Met vriendelijke groet, Demi

Hypnobirthing Gouda en Waddinxveen

Hypnobirthing door Ineke


Hoe ben ik er toe gekomen docente te worden?
Veel typische zwangerschapsklachten kunnen verminderen en zelfs voorkomen worden. En bevallen kan zoveel meer en fijner zijn door je voor te bereiden.

Ik geef al jaren cursussen rondom zwangerschap en geboorte omdat ik vrouwen wil laten genieten van de zwangerschap, om vol (zelf)vertrouwen in verwachting te zijn en uit te zien naar een ontspannen bevalling.

Focus, Vertrouwen en Ontspannen zijn voor mij sleutelwoorden

Tijdens de zwangerschap en zeker tijdens de geboorte. Aan vertrouwen ontbreekt het nogal eens.  Net zoals voorbereiding voor allerlei belangrijke gebeurtenissen in je leven (denk aan kopen van een huis, examens), is het heel gemakkelijk om je voor te bereiden op de bevallen. Want je vertrouwen groeit als je wéét wat er gebeurt in je lijf, hoe je weeën ontspannen opvangt, welke houdingen ondersteunend zijn.

De rol van de partner.

De rol die de partner in kan nemen wordt nogal eens zwaar onderschat. Je samen voorbereiden geeft rust en vertrouwen bij beiden: een gevoel van ‘samen een team’  vormen waardoor een bevalling zulke mooie liefdevolle uren als partners samen kan betekenen.

Positieve mindset

Er komen in de zwangerschap nogal eens twijfels en zorgen om de hoek kijken. “Geen idee hoe de geboorte gaat…daar durf ik nu nog niet aan te denken” “Past het wel?” “Kan ik het wel?” “Zal de baby wel gezond zijn?”  Ook partners hebben hun twijfels. Bijvoorbeeld “ik weet niet zo goed hoe ik haar moet ondersteunen, welke rol ik daarbij heb”

Tijdens de cursusdag gaan jullie ervaren hoe een positieve mindset en ontspanning kan helpen bij jullie bevalling. Als stellen dan na een cursus zeggen “we zien nu echt naar de bevalling uit” en ‘ik heb vertrouwen dat ik kan ontspannen”, “we voelen ons een team” ….is dát het waar het om gaat.

Kennis en ervaring delen

Voor mij een volgende stap om docente te worden. En zo vrouwen én hun partners te zien groeien in hun zelfvertrouwen, hoe ze uit gaan zien naar hun ontspannen, comfortabele bevalling. Oók als het even anders gaat dan gedacht! Juist het samen voorbereiden met de partner (of degene die bij de bevalling aanwezig is), geeft een intimiteit die van de geboortedag iets magisch maakt voor alle drie: de ouders én het kindje.

Ik heb me laten scholen op medisch, cognitief, fysiek, emotioneel, mentaal gebied, in stress- en lichaamsbewustzijn. Naast mijn werk als docente, geef ik rondom zwangerschap, zwangerschapsyoga, mam&baby yoga en babymassage. En als  natuurgeneeskundig therapeut, trainer mindfulness en mindful yoga.

Ik zie ernaar uit mijn kennis en ervaring met jullie te mogen delen in Waddinxveen, Alphen a/d Rijn, Gouda & Bodegraven/Reeuwijk.

Over Ineke

Ik wil stellen die zich samen willen voorbereiden op de geboortedag van hun baby de ‘tools’ geven waarmee ze met frisse, open blik én vol vertrouwen kunnen uitzien naar de bevalling van hun baby.

Mucha Mama hypnobirthing cursus is vooral praktisch: je maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk en relaxt. Een optimale voorbereiding om positief, vol vertrouwen op wat komt, ontspannen, krachtig en sterk te zijn tijdens de bevalling. Én om meer te genieten van je zwangerschap en je voorbereiden op de komst van jullie kindje.

Ik heb ongelooflijk respect voor de werking van ons lichaam en brein. Bij bevallingen met name vind ik het zó mooi terug te horen dat de tips en technieken van de cursus zo helpend zijn om goed te kunnen ontspannen, kalm en rustig te blijven, de weeën de baas te zijn en vol vertrouwen naar het bevallende lijf en de intuïtie te luisteren. En direct te kunnen schakelen naar een positieve mindset bij eventuele ‘hobbels en kronkels’ op het bevalpad. Voor mij sleutelwoorden in mijn begeleiding en lessen

Partners vinden de dag praktisch en lekker relaxt. Ze vinden het fijn om te weten wat zij nodig heeft, hoe ze er voor haar kunnen zijn én de cursus geeft hen beiden de tools om zich voor te bereiden. Quality time samen: in de voorbereiding én tijdens de bevalling!

Ik vind het fantastisch om jullie hierin te mogen ondersteunen

Wat fijn om je helemaal voorbereid te voelen op de naderende bevalling

Alle cursussen zijn
inclusief:

Contact
Ineke

Tel 06 25 22 05 52

E-mail: ineke@muchamama.nl

Hypnobirthing Reeuwijk

Verloskundigenpraktijk Reeuwijk
Burg. Burgemeester Bracklaan 57
2811 BP Reeuwijk

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar boven