Ik vond het met momenten erg spannend als ik aan de 3de keizersnede dacht…

Wij zijn Mariska uit Twello dus erg dankbaar voor deze cursus. Ze luistert goed en voelt goed aan wat wel en wat niet past bij ons. Door soms wat persoonlijke dingen te vertellen kan je het beter begrijpen, en voelt het vertrouwd aan.

Ze heeft een erg fijne stem om naar te luisteren. Heel relaxt en ontspannen.. net zoals de keizersnede.

Ik vond het met momenten erg spannend als ik aan de 3de keizersnede dacht. Bij mijn 2de (spoed)keizersnede bleek dat mijn litteken aan het scheuren was. Ik had dus ergens goed naar mijn gevoel geluisterd, dat er iets niet goed voelde. Ondanks dat, had ik soms wel angst momenten voor de 3de. De keizersnede stond al vroeg vast, met 39wk zou het gehaald worden. Ergens fijn om te weten wanneer.. maar bij mij was het: stel je voor het gebeurt ervoor ben ik dan wel optijd? Wat als het nu eerder scheurt dan de vorige keer? Wat als…. Enz..

Door de cursus hypnobirthing te volgen heb ik meer handvaten gekregen voor mijn angst momenten, maar ook om die samen met mijn partner aan te gaan. Bij de eerste 2 heb ik het eerste moment van je baby vast houden helaas niet mogen ervaren bij beide was het pas 4-5uur later. Het is met een keizersnede natuurlijk al anders. Maar mijn hoop lag dit keer ook echt dat ik toch echt snel het huid op huid contact mocht hebben met mijn baby.

Mede door deze cursus heb ik geleerd door ontspannen en relaxt te zijn. Ik volledig in controle ben in een situatie waar ik totaal geen controle over heb. Ik ben dus erg ontspannen de OK ingegaan, alles verliep super. En wonderbaarlijk mijn baby lag al bij mij te drinken terwijl ze nog met mij bezig waren. Ons mannetje is erg relaxt en tevreden. En ik geloof echt dat dat komt omdat ik dat was bij zijn geboorte.

Met vriendelijke groet, Tamara

hypnobirthingcursus door Mariska

Scroll naar top