hypnobirthing logo

Hypnobirthing Waddinxveen

Hypnobirthing Waddinxveen

1 daagse groepscursus
Tijden: 10.30 – 18.00 uur

  • Zaterdag 25 juni 2022 VOL
  • Zaterdag 17 september 2022
  • Zaterdag 26 november 2022


Online & Live via Zoom (9.30 – 17.00 uur)

Je kunt ook elke groepsles vanuit je eigen huis meedoen

 

Linkjes naar andere data/locaties gegeven door Ineke:

Data in Alphen a/d Rijn

Data in Bodegraven-Reeuwijk

Data in Gouda

Data in Nieuwerkerk a/d IJssel

 

Hypnobirthing Waddinxveen cursus door Ineke

Wat kunnen jullie verwachten van de hypnobirthing cursus?

Je wilt inzicht in de bevalling, hoe jullie er beiden in kunnen gaan op gevoel van vertrouwen. Je wilt weten wat er gebeurt, in welke fases en alle tips, technieken en weetjes die toegepast kunnen worden, eigen maken door oefenen.

Kortom: vakkundige, praktische informatie en een mooie mix van relaxte oefeningen. in deze down-to-earth cursus, in prettige open sfeer, vertrouwen winnen en zin krijgen in een ontspannen bevalling!  Dat doe je samen,in een heerlijke relaxte cursusdag (of 2 avonden) . Je kunt kiezen uit veel data en verschillende locaties in het ‘Groene Hart”: Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwerkerk a/d IJssel en Alphen a/d Rijn.

Inhoud van de cursus

Hypnobirthing is zeker niet zweverig, maar met heel concrete oefeningen, leer je de kunst van het optimaal ontspannen eigen maken.  En daarmee het weten wat  het verschil is tussen pijn ervaren en je verzetten tegen weeën tegenover alle technieken kennen waarmee je ontspannen en met vertrouwen weeën opvangt.

Oók als je bevalling niet helemaal de droombevalling is en net iets anders gaat, zijn alle technieken die je leert zoals mindset kunnen inzetten, focus, ademhaling, houdingen die meer ruimte geven, ontspanning en massage zeer welkom. Zodat je weliswaar 0% controle hebt over hoe jullie bevalling gaat maar jullie allebei wel 100% invloed kunnen inzetten.

Wat neem je mee na deze dag?

Weten wat er gebeurt, hoe je in alle fases van de bevalling, rust, kalmte kunt creëren, de verschillende ademtechnieken en optimale houdingen toe kunt passen in en met vertrouwen in je lijf, het proces, je baby en je partner. Hoe jullie met z’n drietjes (de baby doet natuurlijk gewoon lekker mee), in die intimiteit, echt uit kunt zien naar jullie bevalling. En heus…voor zwangere vrouwen is het superfijn om te kunnen vertrouwen op hun partner, vooral omdat je als haar geboortepartner, alle tools hebt om haar dat vertrouwen te kunnen bieden!

“ik hoop jullie te zien en…leuke extra’s die jullie van mij ontvangen: online fit-na-geboorte lessen, babymassage en baby yoga lessen online. Plus een les zwangerschapsyoga (livestream) meedoen als je dit leuk vindt.  Ineke”

♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

★ ★ ★ ★ ★ 
Onze zoon is binnen een uur geboren…

“Hoi Ineke. Wij willen je vertellen dat onze zoon is geboren. We kijken terug op een supermooie bevalling en dat komt mede door de cursus. Na de cursus zijn wij direct begonnen met oefenen, de ademhalingstechnieken, de affirmaties luisteren, en de ontspanningsoefeningen. Aan het eind van de zwangerschap hebben wij ook de verschillende bevalhoudingen geoefend, zo wist ik al welke houdingen ik kon aannemen.
Ondanks dat het misschien niet is gegaan zoals we van tevoren hadden bedacht kijken we toch terug op een hele mooie ervaring. We zijn thuis begonnen waar ik ontzettend van heb genoten. Het ritje naar het ziekenhuis was natuurlijk niet prettig maar we praten daar lachend over, toch een leuk avontuur. En eenmaal in het ziekenhuis is onze zoon binnen een uur geboren. Wij hebben zeker het idee dat dit komt door de cursus. Ik was zeker van mezelf ‘mijn lichaam is hiervoor gemaakt’. Ik heb dan ook geen seconde gedacht aan pijnbestrijding. Heb dit echt niet nodig gehad”.
Vigo en Iris

 

★ ★ ★ ★ ★ 
Ineke komt erg bekwaam en kundig over…

Wij hebben de cursus met Ineke als enorm verlichtend beschouwd. Een wereld van verschil wanneer je het mij vraagt. Ze komt erg bekwaam en kundig over wat een veilig en een vertrouwd gevoel creëert. Wij gaan nu samen een mooie bevalling tegemoet. Vera en Aaron

 

 ★ ★ ★ ★ ★ 

Veel dank aan Ineke…

We hebben een heel fijne dag gehad, tijdens onze privéles van Ineke bij ons thuis. We hoopten op meer inzichten over de bevalling en hulp bij hoe we hier zelf het beste in kunnen gaan, en natuurlijk op gevoel van vertrouwen. Dat is zeker gelukt. Vooral het feit dat we als stel zoveel ruimte kregen om onze eigen invulling te geven aan hoe we kijken naar de komende maanden, was heel waardevol. We hebben heel concrete handvatten gekregen om de komende periode zelf met oefeningen verder te gaan. De hulp van Ineke hierbij is heel goed geweest. Ze sloot goed aan op onze behoefte, en is een heel prettig persoon. Het is wel een intensieve dag geweest, dat is helemaal niet erg, maar als anderen overwegen te cursus te volgen zou onze tip zijn om de avond/dag erna niet al te veel te plannen. Dan kun je het nog verder op je laten inwerken en het goed de ruimte geven.

Ontzettend bedankt voor alle hulp!

Erica

 ★ ★ ★ ★ ★ 

Wat hebben wij een fijne dag gehad…

“Hi Ineke. We willen je ontzettend bedanken voor afgelopen zaterdag. Wat hebben we een fijne dag gehad – inderdaad echt quality time. In de auto terug zei mijn man: “Dit was precies wat ik nodig had.” En dat geldt ook voor mij.

Wat ik heel erg heb gewaardeerd is dat ik binnenkwam met de hoop om rust te bewaren en in mijn eigen bubbel te kruipen, maar dat ik tijdens de dag leerde hoe zeer ik kan vertrouwen op mijn man én dat de kleine ook een rol speelt en ik dus niet in mijn eigen bubbel hoef te kruipen, maar dat we met z’n drietjes die bubbel vormen en er een mooie dag van gaan maken. Wat daarin hielp, waren de oefeningen die het heel concreet en fysiek duidelijk maakten, alsook ogenschijnlijk ‘kleine’ dingen.  Ik vond het heel bijzonder hoe vaak je terughaalde wat er door ons was ingebracht, én dat je heel erg aansloot bij wat voor ons goed voelde. Zo vroeg je me op een bepaald moment wat er nodig was om de affirmatie zo te formuleren dat wel goed was – en dat relateerde je vervolgens weer aan iets dat ik ’s ochtends had gezegd. Dat is fijn en knap. Verder heb ik genoten van je humor en luchtigheid”.

Hypnobirthing Gouda en Waddinxveen

Hypnobirthing Waddinxveen door Ineke

Hoe ben ik er toe gekomen docente te worden?
Veel typische zwangerschapsklachten kunnen verminderen en zelfs voorkomen worden. En bevallen kan zoveel meer en fijner zijn door je voor te bereiden.

Ik geef al jaren cursussen rondom zwangerschap en geboorte omdat ik vrouwen wil laten genieten van de zwangerschap, om vol (zelf)vertrouwen in verwachting te zijn en uit te zien naar een ontspannen bevalling. 

Focus, Vertrouwen en Ontspannen zijn voor mij sleutelwoorden

Tijdens de zwangerschap en zeker tijdens de geboorte. Aan vertrouwen ontbreekt het nogal eens.  Net zoals voorbereiding voor allerlei belangrijke gebeurtenissen in je leven (denk aan kopen van een huis, examens), is het heel gemakkelijk om je voor te bereiden op de bevallen. Want je vertrouwen groeit als je wéét wat er gebeurt in je lijf, hoe je weeën ontspannen opvangt, welke houdingen ondersteunend zijn.

De rol van de partner.

De rol die de partner in kan nemen wordt nogal eens zwaar onderschat. Je samen voorbereiden geeft rust en vertrouwen bij beiden: een gevoel van ‘samen een team’  vormen waardoor een bevalling zulke mooie liefdevolle uren als partners samen kan betekenen.

Positieve mindset

Er komen in de zwangerschap nogal eens twijfels en zorgen om de hoek kijken. “Geen idee hoe de geboorte gaat…daar durf ik nu nog niet aan te denken” “Past het wel?” “Kan ik het wel?” “Zal de baby wel gezond zijn?”  Ook partners hebben hun twijfels. Bijvoorbeeld “ik weet niet zo goed hoe ik haar moet ondersteunen, welke rol ik daarbij heb”

Tijdens de cursusdag gaan jullie ervaren hoe een positieve mindset en ontspanning kan helpen bij jullie bevalling. Als stellen dan na een cursus zeggen “we zien nu echt naar de bevalling uit” en ‘ik heb vertrouwen dat ik kan ontspannen”, “we voelen ons een team” ….is dát het waar het om gaat.

Kennis en ervaring delen

Voor mij een volgende stap om docente te worden. En zo vrouwen én hun partners te zien groeien in hun zelfvertrouwen, hoe ze uit gaan zien naar hun ontspannen, comfortabele bevalling. Oók als het even anders gaat dan gedacht! Juist het samen voorbereiden met de partner (of degene die bij de bevalling aanwezig is), geeft een intimiteit die van de geboortedag iets magisch maakt voor alle drie: de ouders én het kindje.

Ik heb me laten scholen op medisch, cognitief, fysiek, emotioneel, mentaal gebied, in stress- en lichaamsbewustzijn. Naast mijn werk als docente, geef ik rondom zwangerschap, zwangerschapsyoga, mam&baby yoga en babymassage. En als  natuurgeneeskundig therapeut, trainer mindfulness en mindful yoga.

Ik zie ernaar uit mijn kennis en ervaring met jullie te mogen delen in Waddinxveen, Alphen a/d Rijn, Gouda & Bodegraven/Reeuwijk.

 
 

Over Ineke

Ik wil stellen die zich samen willen voorbereiden op de geboortedag van hun baby de ‘tools’ geven waarmee ze met frisse, open blik én vol vertrouwen kunnen uitzien naar de bevalling van hun baby.

Mucha Mama hypnobirthing cursus is vooral praktisch: je maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk en relaxt. Een optimale voorbereiding om positief, vol vertrouwen op wat komt, ontspannen, krachtig en sterk te zijn tijdens de bevalling. Én om meer te genieten van je zwangerschap en je voorbereiden op de komst van jullie kindje.

Ik heb ongelooflijk respect voor de werking van ons lichaam en brein. Bij bevallingen met name vind ik het zó mooi terug te horen dat de tips en technieken van de cursus zo helpend zijn om goed te kunnen ontspannen, kalm en rustig te blijven, de weeën de baas te zijn en vol vertrouwen naar het bevallende lijf en de intuïtie te luisteren. En direct te kunnen schakelen naar een positieve mindset bij eventuele ‘hobbels en kronkels’ op het bevalpad. Voor mij sleutelwoorden in mijn begeleiding en lessen

Partners vinden de dag praktisch en lekker relaxt. Ze vinden het fijn om te weten wat zij nodig heeft, hoe ze er voor haar kunnen zijn én de cursus geeft hen beiden de tools om zich voor te bereiden. Quality time samen: in de voorbereiding én tijdens de bevalling!

Ik vind het fantastisch om jullie hierin te mogen ondersteunen

Hypnobirthing Waddinxveen privé cursus

Willen jullie liever in alle rust met z’n tweetjes goed voorbereiden op de bevalling, dan geef ik jullie de cursus ook heel graag privé! 

Ik ontmoet jullie heel graag in mijn cursus!

Liefs Ineke

 

Hypnobirthing Waddinxveen opfris cursus

Heb je al eerder een hypnobirthing cursus gevolgd? Wil je weer opfrissen en dit kindje ook deze aandacht geven? Samen weer even in de flow komen en even genieten samen met de ontspannende oefeningen om voor te bereiden op deze bevalling?

 

Je kan kiezen uit 2 opties: privécursus of groepscursus

Prive opfris cursus

In 3 uur tijd kom ik naar jouw huis en nemen we alles nog een keer door, doen de meest belangrijke oefeningen en ik zorg ervoor dat je weer helemaal vertrouwen krijgt in deze komende bevalling.
Bel mij: 06- 25 22 05 52 of stuur mij een mailtje: ineke@muchamama.nl

Dan plannen we een datum en tijd in.

Groepscursus
Kies een cursusdatum voor de groepscursus en boek met € 60 euro korting.

De kortingscode is: REFRESHER

Alle cursussen zijn
inclusief:

Contact
Ineke

Tel 06 25 22 05 52

E-mail: ineke@muchamama.nl

Hypnobirthing
Waddinxveen

Verloskundigenpraktijk Promessa
Jan Dorrekenskade Oost 2
Waddinxveen

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar top