Wist je dat er verschillende hypnobirthing methodes zijn en dat er een groot verschil zit in de cursussen?

Momenteel is naast Mucha Mama, Mongan de meest bekende andere hypnobirthing methode hier in Nederland.

Alle verschillende hypnobirthing methodes zijn gebaseerd op hetzelfde principe.

  • Angst zorgt voor spanning, zorgt voor pijn.
  • Ontspanning, rust en focus verbetert het bevallingsproces
  • Pak onderbewuste angsten aan

 

De grootste verschillen zijn hieronder genoemd:

Persoonlijk maken van oefeningen

Alle oefeningen, bij alle hypnobirthing methodes waar wij van op de hoogte zijn, zijn standaard. Geen enkele voegt de creativiteit en het persoonlijk maken van de oefeningen toe. Een gemiste kans!

Bij Mucha Mama krijgen alle stellen een mooie oefenboek met hierin de mogelijkheid om de oefeningen toe te passen op de eigen situatie.
Het persoonlijk maken van de oefeningen draagt bij aan het communicatieproces tussen de stellen, het aanpassen van de oefening en het aanpakken van de specifieke zorg/angst. Ook geeft dit stellen de kans om zorgen/angsten die zich presenteren na de cursus aan te pakken

Meer training

Bij Mucha Mama is er ongeveer 25% meer training dan bij andere hypnobirthing methodes. Vooral de praktijkdagen voor de Mucha Mama docentes zijn erg belangrijk, andere methodes geven deze jammer genoeg niet. Meer informatie over de docente training.

Ademhaling voor weeen

Bij de Mongan methode heet de ademhaling voor weeën, de Deep Breathing Technique. Deze ademhaling is 20 tellen in en 20 tellen uit. De visualisatie is: terwijl je inademt visualiseer je buik als een ballon die opblaast en terwijl je uitblaast  zie je de ballon wegdrijven.

Bij Mucha Mama leren de stellen de 10/10 ademhaling en laten wij de stellen in de cursus in 8 stappen hun eigen persoonlijke ritme vinden. Het ritme 10-in en 10-uit is de basis van deze wee-ademhaling. Ook vinden wij het belangrijk dat stellen hun eigen visualisatie, affirmatie of mantra/woordje verzinnen als focus punt voor tijdens de weeën.
Meer informatie over de inhoud van de cursus

Hypnobirthing-sessies

Bij Mongan krijg je de Rainbow CD oftewel de Regenboog CD. Hierop staat 1 affirmatiesessie en 1 hypnosesessie.
Als oprichtster van Mucha Mama en hypnotherapeut weet ik dat er meer mogelijk is en daarom hebben wij 5 verschillende affirmatie en hypnose-sessies gecreeerd. Deze zijn ook opgesplitst in 3 sessies voor tijdens de zwangerschap en 2 sessies voor na 36/37 weken.

Ook hebben we een Ontspannen Borstvoeding pakketje (3 sessies) en een Positieve Keizersnee pakketje (3 sessies) die apart beschibkaar zijn.

Nederlandse Cursusmaterialen

Momenteel zijn we het enige hypnobirthing programma waarbij alle cursusmaterialen in het Nederlands zijn. Bij Mongan krijgen ze in ieder geval een Engels boek en soms ook de Engelse CD.

Persoonlijk maken van affirmaties en overtuigingen

In de cursus laten wij stellen persoonlijke affirmaties en overtuigingen maken voor de bevalling en specifiek affirmaties die het tegenovergestelde zijn van de dingen op hun angsten/zorgen lijst. Bij Mongan krijg je niet specifiek een oefening om persoonlijke affirmaties te maken.
Het is ons doel om op onbewust niveau de vrouw en haar partner goed voor te bereiden voor een positieve bevalling

GEEN pijn

Bij de Mongan methode wordt het idee gegeven dat je geen pijn zal ervaren wat vaak tot teleurstelling leidt.
Bij Mucha Mama zal je leren hoe zoveel mogelijk jezelf de kans te geven om minder pijn te ervaren en de bevalling zo positief mogelijk zal ervaren. De partner speelt hierin natuurlijk ook een rol. Hoe groot deze rol is laten we de stellen zelf bepalen. Elk stel is namelijk anders.

Samenwerking met verloskundig en het medisch team

Bij Mucha Mama stimuleren wij de stellen om een goede samenwerking te vinden met de verloskundige en/of het medisch team. Goede communicatie is hierin belangrijk. Wij geven hier tips voor zodat je toch je wensen kan inzetten en tegelijkertijd de balans met zijn allen kunnen vinden tussen de gezondheid van jullie baby’tje en het team en je eigen intuitie en wensen.

Mucha Mama heeft docentes die werkzaam zijn in het ziekenhuis zelf en ook opgeleid zijn als Mucha Mama Docente.

Perstechniek

Bij Mongan leer je de J-breathing en deze methode zegt specifiek: niet persen!

Wij zien dat een percentage van onze stellen dat kan maar de meesten krijgen toch die sterke, oerkracht over zich heen en kunnen niet anders dan persen.

Bij ons heet het Birth Breath of persademhaling en belichten wij beiden, het zachter persen plus het overweldigende gevoel van persen.

Ons doel is om de stellen in hun kracht te zetten en niet het gevoel te geven dat ze falen.

Extra support in geval van dreigende inleiding of stuitligging

Dit is uniek onder de hypnobirthing programmas die ik ken.

Wij hebben een 5-stappen plan voor deze vaker voorkomende situaties inclusief tips en een Bevalling Opwekken MP3 of Baby Draaien Hypnose MP3.

Lengte van de cursus

Bij mongan is het 4 of 5 sessies (avond of ochtend). Bij ons 2 of 3 sessies (avond of ochtend) of 1 hele dag.

Bij Mongan beginnen stellen met voorbereiding dmv luisteren naar Regenboog CD en het lezen van het boek (als ze dit opgestuurd krijgen, sommige Docentes geven dit boek bij aanvang van de cursus).

Bij Mucha Mama kunnen stellen beginnen met de voorbereiding door middel van het luisteren naar 5 verschillende sessies, lezen van boek en ademhalingstechnieken met filmpjes.

Stellen krijgen de mogelijkheid om te kiezen of ze bevallingsvideos willen bekijken via de website. Bij Mongan gebeurd dat tijdens de les. Ook geven wij geen informatie tijdens de cursus over voeding of dingen die fout kunnen gaan. Daar zijn andere professionals voor en geeft ons de mogelijkheid om in deze drukke samenleving, de kostbare cursustijd met onze stellen goed in te zetten.

hypnobirthing mucha mama

Positieve bevalling ervaren? Boek dan nu jouw cursus!

Hypnobirthing cursus voor 2 personen:   € 269 all-in

GARANTIE
14 dagen niet goed, geld terug garantie.

VERZEKERING
Raadpleeg je zorgverzekeraar, een vergoeding is vaak mogelijk.

BETAALMETHODES
Ideal, PayPal, BanContact, Visa, Mastercard, American Express

Onze cursussen zijn inclusief:

  • 5 Hypnobirthing luistersessies
  • Mooi oefenboek
  • Informatieve filmpjes om alvast mee te beginnen
  • Praktisch hypnobirthing E-boek
  • Les van gecertificeerd docente
  • Extra support bij Dreigende inleiding of stuitligging
Cursuslocaties & Data
Cursus boeken