Helianthe voor hypnobirthing curssusen in amsterdam, utrecht en rotterdam

Hypnobirthing in Utrecht

hypnobirthing cursus met partner

Hypnobirthing Utrecht Data

1 daagse groepscursus
Tijden: 9.30 – 17.00 uur

 • Zondag 29  januari 2023 VOL
 • Zaterdag 25 februari 2023
 • Zaterdag 25 maart 2023
 

Wat fijn om je helemaal voorbereid te voelen op de naderende bevalling

Je weet na onze hypnobirthing cursus precies hoe je jouw weeën goed kan opvangen.
Jouw geboortepartner zal ook ontdekken hoe jou het beste te steunen. Mocht jij het even niet meer weten of er doorheen zitten, weet jouw partner precies wat te doen. Je pakt ook direct je angsten of zorgen aan en gaat oefenen met jezelf rustig houden tijdens de weeën.
Na deze cursus ben je allebei gevuld met vertrouwen en voel je dat je dit samen aankan.

hypnobirthing cursussen in utrecht

Wat leer je tijdens deze hypnobirthing cursus

 • Hoe je zelf of samen goed de weeën kan opvangen
 • Hoe je de rust kan bewaren voor jezelf
 • Waarom bevallen pijn doet en hoe dit te verminderen
 • Meer van de zwangerschap kan genieten
 • Hoe je meer controle krijgt en kan behouden
 • Welke mindset bij jou past tijdens de bevalling
 • Hoe je jouw mindset vasthoudt en hoe je geboortepartner je hierin kan coachen
 • Zorgen, angsten of twijfels te verminderen
 • Je vertrouwen in jezelf, je lichaam, je partner en het team kan vergroten

♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

 

Liefdevolle cursussen

Over Helianthe

Ik heb een grote passie voor alles rondom de zwangerschap en bevallen en dan vooral over de mindset. Onze mindset is belangrijk bij alles wat we doen, en natuurlijk ook bij de bevalling.

Bij stress verkrampen de baarmoederspieren en bij focus of ontspanning werken de baarmoederspieren juist optimaal. Onze mindset is daarom belangrijk, zelfs voor meerdere redenen.

Als hypnotherapeut leer ik je hoe je meer controle over je brein krijgt, je angsten en zorgen omvormt en je vertrouwen vergroot en verankerd. Ons brein is fascinerend en op een nuchtere manier doen we oefeningen die bijdragen aan een betere en positieve bevalling.

Als oprichtster heb ik het Mucha Mama hypnobirthing programma ontwikkeld.

En ik ben zelf ook bevallen met deze technieken, oefeningen en tools van Diaz en River, onze 2 zoons.

Ik heb al mijn ervaring, van meer dan 20 jaar, verwerkt in de Mucha Mama methode zodat jij ook op een rustige en positieve manier de bevalling kan ervaren.

Graag zie ik jullie tegemoet in een van mijn cursussen. Mijn cursussen geef ik in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ook in het Engels.

oprichtster docente helianthe

Ik kijk terug op de mooiste bevalling die ik me heb kunnen wensen…..

Beste Helianthe,

Dank voor de fantastische hypnobirthing cursus. Inmiddels hebben we onze lieve zoontje Noah Florian Olijve mogen verwelkomen. 💙 met veel dank aan de Hypnobirthing Utrecht Bunnik cursus, ging ik in alle rust en vertrouwen de bevalling tegemoet. Het is ontzettend snel gegaan en uiteindelijk toch in het ziekenhuis. Gelukkig niets ernstigs en kijk ik terug op de mooiste bevalling die ik me heb kunnen wensen. Het ging snel, soepel en relaxed. Berjan en ik hebben het echt samen gedaan en de zorgverleners liepen er omheen.

Het is fijn dat ook mijn man hier zo goed bij betrokken werd…

We hebben de cursus als positief en leerzaam ervaren. Vooraf dachten wij dat dit nogal zweverig kon zijn, maar het tegendeel is bewezen. Wij hebben veel praktische tips gekregen en het is fijn dat ook de man hier zo goed bij betrokken werd. Het oefenen tijdens de cursus zorgt ervoor dat we nu thuis ook een goed beeld hebben van wat we kunnen doen en dit samen goed kunnen oefenen. Het E-boek sluit goed aan op wat er in de cursus is verteld en is handig als naslagwerk om nog eens terug te lezen wat we allemaal besproken hebben.

Wat erg fijn was, is dat we na de cursusdag nog een extra bijeenkomst via Zoom hebben gehouden omdat we niet alles konden bespreken tijdens de cursus. Juist door dit laatste deel hebben we het gevoel gekregen dat het hele plaatje compleet is en we nu echt kunnen toewerken naar de bevalling. Er werd tijdens zowel de cursus dag als tijdens de Zoom sessie persoonlijke aandacht aan ieder koppel besteed door Helianthe, wat ervoor zorgde dat we echt aan onze persoonlijke dingen konden werken. Erg fijn!

Wij hebben deze cursus zelf gevonden via onze verloskundige en ik zal deze cursus bij Helianthe zeker aanraden aan andere zwangere vrouwen!

Bedankt voor de fijne en dag en bij vragen weten we jullie te vinden!

Lieve groetjes,
Jeroen en Romy

Wij kijken terug op een super positieve en leerzame dag…..

Op aanraden van meerdere vrienden, en omdat dit ons eerste kindje is en we het allemaal best spannend vinden, besloten we samen om de hypnobirthing Utrecht Bunnik cursus te doen bij Helianthe. Ik had hiervoor al zwangerschapsyoga geprobeerd, maar vond het jammer dat mijn partner hier niet tot nauwelijks betrokken bij was. Het is niet zo dat ik enorm zenuwachtig was voor de bevalling, maar ik merkte dat naarmate de datum steeds dichterbij kwam ik het toch gek vond dat ik er niet iets meer mee bezig was. Ik kreeg een beetje het gevoel alsof het me allemaal maar overkwam.

Voor de dag van de cursus had ik al een beetje het boek doorgelezen en een paar luistersessies beluistert. Toch was het zo fijn om een volle dag het materiaal door te nemen in persoon! Ik heb zo veel goede tips meegekregen, dingen waar ik helemaal niet over nagedacht had! Opeens had ik veel meer het gevoel alsof ik de bevalling echt zo kan inrichten als ik zelf wil, tot in de kleinste details. Tuurlijk weten we dat het allemaal anders kan lopen, maar het idee dat ik er gewoon een hele fijne beleving van kan maken lijkt nu niet meer zo onmogelijk.

Een van de meest fijne dingen van de cursus vond ik de focus op de betrokkenheid van de partner. Hij kreeg gelijk het oefenboek in handen gedrukt en kreeg continue opdrachtjes om uit te voeren. Dit voelde voor mij fijn, maar zeker ook mijn partner kreeg veel meer het idee dat de bevalling ook een mooie en actieve ervaring kan zijn voor hem. Hij staat er zelf nu ook een stuk zelfverzekerder in omdat hij genoeg handvatten heeft om mij bij te staan.

Na de cursusdag krijg je ook het oefenboek mee, en heb je allerlei materiaal wat je online nog kan beluisteren. Nu zijn we lekker in ons eigen tempo ons verder aan het voorbereiden op de bevalling. Door kleine hypnose momentjes te nemen, affirmaties te herhalen en samen veel te kletsen en visualiseren over onze meest perfecte bevalling. Kortom kijken we terug op een super positieve en leerzame dag die we echt niet hadden willen missen!

Groet, Sophie & Menno

Ik zag enorm op tegen de bevalling…..

Na toch een beetje bang te zijn dat de hypnobirthing cursus heel zweverig zou zijn, ben ik heel blij dat we ons hebben ingeschreven. Dit is  gelukkig totaal niet het geval!
Vooraf zagen we ook best wel op tegen de lange dag, maar deze is echt voorbij gevlogen.
We hebben hele fijne, bruikbare tips gekregen van Helianthe, en voor mijn partner is het ook heel fijn om te weten wat hij kan doen om mij te ondersteunen met de bevalling.
Ik zag enorm op tegen de bevalling, maar dankzij deze hypnobirthing Utrecht Bunnik cursus heb ik er veel meer vertrouwen in gekregen!

Hartelijke groet, Mirjam & Michael

We praten nog veel na over de cursusdag…..

Hoi Helianthe,

We praten nog veel na over de cursusdag, samen maar ook met anderen. Het was niet alleen leuk om weer eens ‘in de schoolbanken’ te zitten, maar ook op veel vlakken zo concreet en praktisch dat we die dag zelf al wisten hoeveel meerwaarde het op dat moment al had. Kortweg zouden we het zelf samenvatten als

– Heldere, duidelijk toegelichte theorie. Voor ons was het direct duidelijk waarom je dit een wenselijke ‘staat van zijn’ is
– Heel veel oefenmomenten om het gelijk te doorlopen, met 1:1 feedback, wat je bij de les houdt maar ook gelijk bijstuurt als dat nodig is

We zijn druk aan het oefenen, ben benieuwd!
Ondertussen is hier de dochter nog steeds niet ingedaald, we gaan morgen horen of ze nog steeds netjes met het hoofd naar beneden ligt en ik ben ondertussen druk ‘achtjes’ aan het draaien in de woonkamer..

Groet! Anne en Ronald

Dit maakte ons een nog sterker team…..

Ha Helianthe,

Je hebt van ons nog de feedback/review tegoed over de dag die we met jou hebben mogen doorbrengen een aantal weken geleden.

We hebben de dag met het kleine clubje als heel erg prettig ervaren. Het was heel fijn om de hele dag bezig te zijn met elkaar en met ons kindje. Je hebt wat ons betreft een mooie manier gevonden om de cursus heel erg over mindset, gedachten e.d. te laten gaan zonder dat het te abstract of zweverig voelt. Het voelde voor ons juist heel erg goed en krachtig om samen stil te staan bij hoe we e.e.a. willen en hoe Rémon mij ook kan steunen. Dit gaf heel veel vertrouwen en maakte ons een nog sterker team.

Ik vond het een geweldige cursus…..

Ik heb de cursus bij Helianthe als heel prettig ervaren!

De praktische tips rondom de bevalling, verhalen en ademhalingstechnieken hebben mij rust gebracht.

Vooral omdat ik nu een beter idee en gevoel heb met wat ik kan verwachten. Al weet ik natuurlijk niet hoe het straks gaat lopen, voel ik mij zeker meer voorbereid.
Wat ik ook heel handig vond zijn de mails die vooraf en achteraf de cursus worden gestuurd: oefeningen ter voorbereiding en de naslag werk achteraf. Ik maakte mij alleen een beetje zorgen dat een hele dag cursus van 9.30 tot 17.00 vermoeiend zou zijn, maar ik kwam er eigenlijk heel ontspannen (en wijzer) van uit.
De enige feedback wat ik zou kunnen geven is dat er van tevoren gecommuniceerd wordt dat de rol van de partner ook sterk wordt benadrukt in de cursus.
Mijn man ging mee en dacht dat hij daar was voor morele steun/als een +1, maar hij moest juist actief mee doen en kreeg veel oefeningen die hij samen met mij moest doen. Wat geweldig is, maar voor hem was dat wel even omschakelen 😉.
Dus kortom, ik vond het een geweldige cursus waar mijn man en ik praktische handvaten hebben gekregen.

Ik raad het nu ook aan bij andere zwangere vriendinnen!

Ik heb me tussen de weeën door goed kunnen ontspannen…..

Onze zoon is geboren op 8 augustus! De bevalling is natuurlijk verlopen in een geboortehuis wat onze wens was. David is een enorme steun voor me geweest de hele bevalling lang. Hij zette dingen in waarvan ik zelf op dat moment niet eens wist dat ik ze nodig had. Ik heb me tussen de weeën door goed kunnen ontspannen en ging vrijwel iedere wee ontspannen in. Onze zoon was in 7 uurtjes op de wereld en David en ik kijken beiden heel erg positief terug op de bevalling. De verloskundige was onder de indruk van ons teamwork. We hebben veel gehad van de cursus, zijn actief bezig geweest met de oefeningen samen en ook ik heb apart veel gehad aan de hypnose-sessies en het beluisteren van de affirmaties. We geloven dat deze voorbereiding in ons onderbewustzijn is gepland en ons enorm heeft geholpen tijdens de bevalling.

Kim en David

Hypnobirthing Utrecht privé cursus

Wil je liever dat ik naar jouw huis kom? Heerlijk genieten van de ontspannende oefeningen in je eigen omgeving?
Wil jij ook een bevalling waarin jij het gevoel hebt dat je de weeën de baas bent?

Gewoon een praktische, mooie en ontspannende dag  (of meerdere dagdelen) met veel fijne en direct toepasbare oefeningen.
De gevarieerde oefeningen in deze cursus vormen een goede basis om met vertrouwen de bevalling in te gaan en je lichaam zijn gang laten gaan.
Jullie krijgen beiden handvatten aangereikt om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Ook help jou/jullie met het loslaten om omvormen van angsten of twijfels en het vergroten van het vertrouwen.
En ook als het niet zoals gepland gaat tijdens de bevalling is het belangrijk om de tools te hebben om kalm en rustig te blijven.

Laten we een datum prikken en dan begeleid ik jou/jullie op een praktische en fijne manier helemaal op de voorbereiding van de bevalling.
Bel mij: 06 58 77 40 of stuur mij een mailtje: info@muchamama.nl

Inhoud
De inhoud van de privé cursus is hetzelfde als de groepscursus alhoewel deze naar jouw wensen kan worden aangepast.
Wel krijg je 2 extra zoomsessies na de cursus zodat we specifiek in kunnen gaan op hoe het gaat, wat er speelt en eventueel aanpassingen kunnen maken.
In de laatste 20+ jaar heb ik al honderden privé cursussen gegeven.

Ik geef je ook 1-op-1 support in geval van stuitligging, inleiding of keizersnee. Ik heb hiervoor mooie oplossingen voor je klaarstaan.

Extra
Mindset is belangrijk bij alles wat we doen, of het nu sporten of werk is. Ook bij bevallen is mindset belangrijk.
Met mijn achtergrond als hypnotherapeut ben ik de beval-expert als het gaat om mindset.
Bevallen is een onbewust proces, daarom gaan we ook dieper in op jouw patronen, verwachtingen, overtuigingen, angsten of zorgen.
Ik geef je ook de tools om zelf meer controle te krijgen over jouw mindset. De oefeningen zijn daarom ook toepasbaar op andere momenten in het leven.

Wat als jouw situatie net even anders is?
De meeste stellen die ik begeleid gaan in het ziekenhuis bevallen. In mijn ogen is de juiste plek waar jij gaat bevallen, de plek waar jij je prettig (en vooral veilig) voelt. Voor velen is dit het ziekenhuis.
Soms heb je niet eens een keuze. Dan weet je al dat je medisch bent.
Zelf met een medische bevalling, kan ik je heel goed de juiste tools geven om in deze situatie toch zo rustig mogelijk te blijven en zo min mogelijk stress te ervaren.
En ik heb ongelofelijk veel tips die de hele ervaring voor jou beter gaan laten voelen.
Ook heb ik veel zwangeren mogen begeleiden die ’ongewone’ thuissituaties of oudersituaties hebben.

Laten we bellen, dan kunnen we gelijk kijken of we een match hebben.

Lieve groet, Helianthe

Bel mij: 06 58 77 40 of stuur mij een mailtje: info@muchamama.nl

Alle cursussen zijn
inclusief:

Hypnobirthing Utrecht

Hypnobirthing Utrecht Locatie
Pretoria dreef 49
3564 BX  Utrecht
(gratis parkeren)

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar top