Hypnobirthing Gretha utrecht

Hypnobirthing Utrecht Westerkade

Hypnobirthing Utrecht-Westerkade

1 daagse groepscursus
Tijden: 9.30 – 17.00 uur

  • Zaterdag 13 juli 2024 VOL
  • Zaterdag 7 september 2024
  • Zaterdag 5 oktober 2024
  • Zaterdag 2 november 2024

Hypnobirthing Utrecht- cursus door Gretha

Als je de hypnobirthing cursus bij mij in Utrecht-Overvecht volgt dan heb je een dag die afwisselend informatief en praktisch is. Jullie zijn praktisch bezig met elkaar met oefenen van bijvoorbeeld ademhalings- oefeningen, trainen van je mind in positieve zin, massages, ontspanningsoefeningen.

Ik neem altijd de” birth atlas” mee en vertel en laat je zien doormiddel van prachtige levens echte platen wat er allemaal gebeurd tijdens een baring. Welke fases heeft een bevalling, hoe werkt de spildraai, hoe zit het met de placenta en de navelstreng.

Niemand kan in de toekomst kijken, maar we kunnen wel proberen om je zo goed mogelijk een reële verwachting van de te komen bevalling mee te geven, waardoor de kans op een mooie natuurlijke baring groter wordt.

Ook verloskundige collega’s  zijn verwonderd over wat vrouwen kunnen bereiken nadat ze de hypnobirthing cursus hebben gevolgd, je gaat natuurlijk na de cursus ook verder met de opgedane kennis en met de oefeningen uit het oefenboek wat je mee neemt.

Zelf verheug ik me ook op elke cursus dag. Het is zo leuk om met een klein groepje stellen te werken en te focussen op het wonder van het zwanger zijn en bevallen! Echt mijn passie.

♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

Gretha is een bevlogen docent…

We hebben de hypnobirthing cursus als positief ervaren! Gretha is een bevlogen docent en heeft veel praktische ervaring. De oefeningen waren divers en fijn om samen met mijn partner te kunnen doen. We oefenen nu ook nog geregeld thuis met het oefenboek, en dat maakt dat we met vertrouwen uitkijken naar onze bevalling. Gr Lara

De oefeningen/meditaties zijn lekker concreet…

Wij hebben veel gehad aan de warme en deskundige begeleiding van Gretha. We hadden voorafgaand aan de cursus al flink wat boeken gelezen maar het was zó fijn om eindelijk praktisch aan de slag te kunnen. De oefeningen/meditaties zijn lekker concreet en we hebben er – nu al, voor de bevalling – veel aan. Het diepe ademhalen en het ombuigen van angsten zijn favoriet. Met hartelijke groet, Janneke

We hebben veel technieken geleerd…

Gretha kwam bij ons thuis voor de privécursus, ter voorbereiding op mijn derde bevalling. In aanloop daarnaartoe belden we al eens, en dat voelde meteen prettig en vertrouwd. Met haar ruime ervaring als verloskundige en hypnobirthingdocent kon ze het programma goed aanpassen aan onze hulpvragen. De voorgeschreven oefeningen voelden niet geforceerd door de rust en kalmte die Gretha uitstraalde. We hebben veel technieken geleerd en daarmee vertrouwen ontwikkeld in de natuur en de aanstaande bevalling. Ten slotte kijken we terug op twee fijne, gemoedelijke en nuttige middagen. Lucas & Heleen

Sinds de cursus ben ik mentaal wat rustiger…

Ik ben ontzettend blij dat de verloskundige ons had getipt op deze cursus en jouw naam had genoemd. Niet alleen vond ik je prettig gezelschap, maar het voelde ook meteen vertrouwd. Ik merk dat ik sinds de cursus mentaal wat rustiger ben. Ik zag niet eens zozeer tegen de bevalling op (dat laat ik maar een beetje op me afkomen aangezien ik het nog nooit gedaan heb), maar wel tegen het moederschap. Daar konden we gelukkig bij stilstaan en helpt mij nu enorm. De post-its met positieve affirmaties hangen in het huis, we oefenen braaf samen toch zeker 5 keer per week en ik ben er zelf actief mee bezig door alle extra informatie (het e-book) te lezen en te beluisteren. Al met al kijken we terug op een hele positieve cursus die mij met name mentaal een steuntje in de rug geeft en waarvan we het heel fijn vinden om ook echt samen de oefeningen te doen. We hebben lol, maar het zorgt ook zeker voor verbinding. Nogmaals dankjewel Gretha!! Ik laat tzt wel weten hoe het is gegaan 😉 Hartelijke groet, Loes en Ben

Haar uitleg is niet zweverig…

Gretha had alle tijd voor ons. Ze sloot goed aan bij onze voorkennis en gedachten. Door afwisselend informatie te horen en oefeningen samen te doen kregen we het onder de knie. Haar uitleg is niet zweverig maar gaat wel terug naar je gevoel. Voor ons ideaal dat de cursus uit 1 dag bestaat en je verder met oefeningen zelf aan de slag kan. Groeten Maartje en Rick

We hebben nu voldoende handvatten…

Wij hebben de hypnobirthing cursus als zeer positief ervaren. Het was prettig om informatie te krijgen over het bevallingsproces en daarnaast veel praktisch bezig te zijn met de oefeningen. We hebben nu voldoende handvatten om tijdens de bevalling in te zetten en dat geeft een gevoel van controle. Daarnaast heeft het opgeleverd dat we een andere mindset hebben en met meer vertrouwen de bevalling tegemoet gaan! Gretha was een nuchtere en erg enthousiaste docente, die goed luisterde en bruikbare tips aanreikte. Veel dank!

We gaan dit echt samendoen…

Door de maatregelen vanwege het coronavirus hadden we de luxe dat Gretha bij ons thuis kwam voor een privé hypnobirthingcursus. Het was nieuwe materie voor ons en dus even wennen, maar Gretha’s aanpak en benaderingswijze was direct erg prettig. Ze heeft ons op betrokken en professionele wijze laten kennismaken met de principes van hypnotbirthing, waardoor wij nu zowel een beter idee hebben wat te verwachten van de bevalling, als wel het gevoel hebben dat we dit echt samen kunnen gaan doen. Hierdoor zien we de bevalling met vertrouwen tegemoet! Veel dank Gretha voor je begeleiding. Hartelijke groet, Murtah & Kamé

docente-gretha

Hypnobirthing Utrecht-Westerkade door Gretha

Al ruim 20 jaar ben ik verloskundige. Met veel plezier begeleid ik de zwangere en haar partner in het bijzondere proces van een kindje dragen en samen ontvangen.

Tegenwoordig zie ik een toenemende onrust bij de zwangeren over hoe de bevalling zal gaan, of ze het wel kunnen volhouden is het niet te pijnlijk, zal ik niet falen, mezelf en mijn omgeving teleurstellen?

Graag gun ik alle moeders een bevallingservaring waar ze de rest van haar leven tevreden op kan terug kijken. Ongeacht hoe de bevalling ook verlopen is. Daarom zou ik iedereen hypnobirthing aan willen raden. Een krachtig middel van hoe je de kracht van je geest kunt gebruiken. Maar ook hoe je partner je kan steunen. Zodoende wordt het echt teamwork.

Over Gretha

Zelf ben ik moeder van 3 kinderen. De eerste bevalling was pijnlijk en verliep niet vlekkeloos. Ik was teveel bezig met controle houden over het proces en kon me moeilijk overgeven. Daarbij kwamen allerlei onverwachte gebeurtenissen waardoor ik uit balans raakte. Maar de 2e en de 3e bevalling waren prachtige thuisbevallingen.

Ik had geleerd dat door middel van concentratie en positief denken
de bevalling heel anders beleefd kan worden…

Graag gun ik alle moeders een bevallingservaring waar ze de rest van haar leven tevreden op kan terug kijken. Ongeacht hoe de bevalling ook verlopen is. Ik nodig je graag uit voor 1 van de 1-daagse cursussen en leer hoe je samen de bevalling kan managen

Liefs Gretha

Hypnobirthing Utrecht – privé cursus

Als jullie graag een hypnobirthing cursus in de intimiteit van jullie eigen huis wensen dan kom ik gewoon bij jullie thuis langs. Het programma thuis is meestal identiek aan de groepscursus, maar kan te allen tijde toegespitst worden op de persoonlijke situatie. Ook kan de cursus in meerdere dagdelen gegeven worden. Zelfs huisdieren doen soms gezellig mee. Niets is te gek. Ik ontmoet jullie heel graag in mijn cursus! Liefs Gretha

Hypnobirthing Utrecht-Westerkade opfris cursus

Heb je al eerder een hypnobirthing cursus gevolgd? Wil je weer opfrissen en dit kindje ook deze aandacht geven? Samen weer even in de flow komen en even genieten samen met de ontspannende oefeningen om voor te bereiden op deze bevalling?

Je kan kiezen uit 2 opties: privé cursus of groepscursus

Privé opfris cursus

In 3 uur tijd kom ik naar jouw huis en nemen we alles nog een keer door, doen de meest belangrijke oefeningen en ik zorg ervoor dat je weer helemaal vertrouwen krijgt in deze komende bevalling.
Bel mij: 06-44 74 69 56 of stuur mij een mailtje: gretha@muchamama.nl

Dan plannen we een datum en tijd in.

Groepscursus
Kies een cursusdatum voor de groepscursus en boek met € 60 euro korting.

De kortingscode is: REFRESHER

Alle cursussen zijn inclusief:

Contact Gretha

Tel 06 44 74 69 56

E-mail: gretha@muchamama.nl

Hypnobirthing Utrecht - Diakonessenhuis

Gezondheidshuis van het Diakonessenhuis
Bosboomstraat 1G
3582 KE Utrecht

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar boven