Mariska Kooijman is hypnobirthing docente in Twello

Hypnobirthing Twello

Twello Hypnobirthing cursus

2 ochtenden groepscursus
Tijden: 9.00 – 13.00 uur

 • Zaterdag 8 + 15 juni 2024
 • Zaterdag 6 + 27 juli 2024
 • Zaterdag 17 + 31 augustus 2024
 • Zondag 15 + 22 september
 • Zondag 13 + 20 oktober
 • Zaterdag 2 + 16 november
 • Zondag 8 + 15 december


1-daagse solo cursus

Tijden: 09.00 – 16.00 uur

 • Zaterdag 9 november 2024


Op afspraak privé solo cursus

Hypnobirthing Twello cursus door Mariska

Volg je een cursus bij hypnobirthing Twello, dan heb je een ontspannen, informele dag vol met informatie en technieken om jou te helpen naar een ontspannen bevallen, vol vertrouwen en met regie. Welke variant je ook volgt, ik geef je veel kennis en inzicht over:

 • Het natuurlijke (fysiologische) geboorteproces;
 • Hoe je met je mind invloed hebt op je bevalling (en hier gebruik van kunt maken);
 • Hoe je in alle mogelijke scenario’s de regie kunt pakken over jouw bevalling;
 • Wat je zelf kunt doen in de voorbereiding op en tijdens jouw bevalling, om er een positieve ervaring van te maken.

Daarnaast ga je in de hypnobirthing cursus aan de slag met verschillende oefeningen samen met je partner:

 • Je leert en oefent diepe ontspanning (vergelijkbaar met de bevalroes);
 • Je bepaalt stap voor stap welke ademhaling voor de weeën bij jou past;
 • Je kiest en oefent met focuspunten voor tijdens de weeën;
 • Je pakt eventuele zorgen of angsten aan en vormt deze om naar positieve overtuigingen.

De verbinding tussen jou en je partner staat centraal en wordt verder versterkt. Je partner krijgt daarnaast zeer concrete handvatten om jou te helpen tijdens je bevalling. Tot slot bied ik na de cursus eventueel extra support bij een dreigende stuitligging, inleiding of geplande keizersnede.

Resultaat van een cursus bij hypnobirthing Twello: een toolbox boordevol met gepersonaliseerde technieken en tips die jou (en je partner) helpen te ontspannen, de pijnervaring te verlagen, vertrouwen te vergroten en de regie te behouden. Deze toolbox kun je gebruiken waar en met wie jouw bevalling ook maar is. Dat is de kracht van de cursus: je maakt de technieken eigen, zodat je ze altijd en overal kunt gebruiken!

♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

Ik ga sterker en zelfverzekerder mijn bevalling in!

Ik heb afgelopen woensdag 11 januari een solo cursus hypnobirthing gedaan met Mariska Kooijman bij mij thuis. Hierbij mijn review, ik ben heel erg tevreden! Ik heb bij Mariska een cursus hypnobirthing gevolgd (bij mij thuis) en ik ben er zeer over te spreken! Mariska is een luisterend oor, erg empathisch, nuchter en ze is een vakvrouw met een zacht karakter. N.a.v. deze dag heb ik geleerd (en veel handvaten gekregen) hoe goed te kunnen ontspannen, hoe ik tijdens de bevalling op mezelf en de baby kan focussen, hoe mijn vriend me daarin kan helpen en waarom dit zo belangrijk is. Een ander belangrijk onderdeel van hypnobirthing is hoe ik mijn eigen hormonen in kan zetten als natuurlijke ‘pijnbestrijding’. De vele tips en handvaten geven me het gevoel dat ik sterker en zelfverzekerder mijn bevalling in ga!

Vriendelijke groet, Michelle

Mariska heeft een fijne persoonlijkheid…

Op 16 & 23 juli hebben wij samen de hypnobirthing cursus gevolgd bij Mariska Kooijman in Twello. We kijken hier zeer positief op terug. Mariska heeft een fijne persoonlijkheid waarbij je je snel op je gemak voelt en daardoor konden wij ons ook goed openstellen voor de oefeningen. We hebben veel tools geleerd en kijken uit naar een ontspannen, positieve bevalling.

Met vriendelijke groet,
Anke & Marijn

Veel vertrouwen richting de bevalling…

Wij hebben afgelopen weekend de cursus afgerond en zijn heel erg tevreden. Uiteraard moet de kleine nog komen, maar de handvatten die we van Mariska hebben gekregen geven ons veel vertrouwen richting de bevalling. Ook haar manier van de cursus geven spreekt ons enorm aan.
Dat wilden we graag even delen 😊

Groeten, Stef en Lisette

We kijken nu beide vol vertrouwen uit naar een voorspoedige bevalling…

Afgelopen zomer hebben mijn partner en ik de hypnobirthing cursus bij Mariska gevolgd. In eerste instantie was mijn partner nog een beetje bang dat het te zweverig voor hem zou zijn, maar uiteindelijk zijn we beide heel erg blij dat we de cursus hebben gevolgd. Mariska vertelde alles heel duidelijk en bood ook goede begeleiding tijdens de cursus. We kregen hele gerichte oefeningen. Deze zijn dus helemaal niet zo zweverig, al moet je er wel voor openstaan om zo te kunnen ontspannen. Ons heeft het in ieder geval meer openingen en handvaten gegeven om onze angsten voor de bevalling met elkaar te bespreken en het straks echt helemaal samen te gaan doen. We kijken nu beide vol vertrouwen uit naar een voorspoedige bevalling!

Heel erg bedankt!
Met vriendelijke groet,  Niek & Ashley

Ik vond het met momenten erg spannend als ik aan de 3e keizersnede dacht…

Wij zijn Mariska uit Twello dus erg dankbaar voor deze cursus. Ze luistert goed en voelt goed aan wat wel en wat niet past bij ons. Door soms wat persoonlijke dingen te vertellen kan je het beter begrijpen, en voelt het vertrouwd aan.

Ze heeft een erg fijne stem om naar te luisteren. Heel relaxt en ontspannen.. net zoals de keizersnede.

Ik vond het met momenten erg spannend als ik aan de 3de keizersnede dacht. Bij mijn 2de (spoed)keizersnede bleek dat mijn litteken aan het scheuren was. Ik had dus ergens goed naar mijn gevoel geluisterd, dat er iets niet goed voelde. Ondanks dat, had ik soms wel angst momenten voor de 3de. De keizersnede stond al vroeg vast, met 39wk zou het gehaald worden. Ergens fijn om te weten wanneer.. maar bij mij was het: stel je voor het gebeurt ervoor ben ik dan wel optijd? Wat als het nu eerder scheurt dan de vorige keer? Wat als…. Enz..

Door de cursus hypnobirthing te volgen heb ik meer handvaten gekregen voor mijn angst momenten, maar ook om die samen met mijn partner aan te gaan. Bij de eerste 2 heb ik het eerste moment van je baby vast houden helaas niet mogen ervaren bij beide was het pas 4-5uur later. Het is met een keizersnede natuurlijk al anders. Maar mijn hoop lag dit keer ook echt dat ik toch echt snel het huid op huid contact mocht hebben met mijn baby.

Mede door deze cursus heb ik geleerd door ontspannen en relaxt te zijn. Ik volledig in controle ben in een situatie waar ik totaal geen controle over heb. Ik ben dus erg ontspannen de OK ingegaan, alles verliep super. En wonderbaarlijk mijn baby lag al bij mij te drinken terwijl ze nog met mij bezig waren. Ons mannetje is erg relaxt en tevreden. En ik geloof echt dat dat komt omdat ik dat was bij zijn geboorte.

Met vriendelijke groet, Tamara

De inhoud van de cursus heb ik als waardevol ervaren…

De reden dat ik de hypnobirthing cursus begon was dat ik ontzettend op zag tegen de bevalling en mij een gevoel van angst bekroop bij alleen al de gedachte.

Ik wilde meer vertrouwen krijgen in mijn lichaam en mijzelf mentaal voorbereiden op deze gebeurtenis. Door omstandigheden heb ik de cursus online gevolgd bij Mariska, opgesplitst in 2 dagdelen. In het begin was dat even wennen, maar het voelde al snel vertrouwd.

De inhoud van de cursus heb ik als waardevol ervaren: het heeft mij inzichten gegeven in de werking van het lichaam en de kracht van de natuur. Deze theorie heeft mij laten inzien dat het bevallingsproces niet door mijn hoofd te sturen is, maar dat mijn lichaam weet wat te doen. Aan mij de taak om ook dit vertrouwen aan mijn lichaam te geven en dit proces niet in de war te sturen door mijn gedachten. Ook hier heeft de cursus goede handvatten voor geboden door mijn persoonlijke ademhaling te ontdekken, affirmaties en focuspunten op te stellen.

Ik heb Mariska ervaren als een prettig persoon: zij stelde mij op mijn gemak, zorgde ervoor dat alles besproken kon worden en deed veel moeite om de materie voor mij herkenbaar en persoonlijk te maken. Ik voel dat zij bezielt is in haar werk en dat zij er alles aan doet om mij te helpen in de voorbereiding op de bevalling.

Op dit moment ben ik bezig met het eigen maken van de opgedane inzichten door hier dagelijks mee aan de slag te gaan. Ik merk dat dit mij al meer houvast en vertrouwen geeft en ik minder op kijk tegen de bevalling dan voorheen. Ik geef jullie graag nog een update over mijn ervaringen nadat ik de bevalling heb meegemaakt. Voor nu alvast dank aan Mariska voor deze hulp en het vertrouwen dat langzaam aan het groeien is.

Vriendelijke groet, Viola

Na deze cursus heb ik echt het gevoel met veel vertrouwen de bevalling in te gaan…

Deze cursus gevolgd bij Mariska in Twello. Hypnobirthing klinkt heel zweverig, maar dat was deze cursus absoluut niet.
Mariska heeft mij geleerd zelf de regie te nemen en goede oefeningen gegeven om beter te ontspannen tijdens de bevalling.
Na deze cursus heb ik echt het gevoel met veel vertrouwen de bevalling in te gaan. Daar was het mij ook om te doen, dus heel erg blij mee.
Daarnaast heeft ze me ook veel praktische tips gegeven. Een aanrader voor iedereen die goed voorbereid de bevalling in wilt gaan.

Hypnobirthing Twello door Mariska

Welkom op mijn persoonlijke pagina van hypnobirthing Twello. Gefeliciteerd met je zwangerschap! En wat fijn dat je een cursus hypnobirthing overweegt. Ik vertel je er graag meer over. Ik heb besloten om Mucha Mama hypnobirthing docente te worden, omdat ik zelf de voordelen van deze voorbereiding ten volste heb ervaren. Ik gun iedere vrouw simpelweg net zo´n fijne bevalervaring als ik zelf heb gehad! Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik een flink aantal angsten, zoals: dat het absoluut niet zou passen, dat de bevalling ondraaglijk veel pijn zou doen en dat mijn lichaam na de bevalling nooit meer hetzelfde zou zijn. Ik besefte me dat ik iets met die angsten moest, aangezien ik toch echt zou gaan bevallen. Zo kwam ik op een cursus hypnobirthing uit. Het leek me wat zweverig, maar ik wilde het toch een kans geven. En het was alles behalve zweverig! In deze cursus kwam ik erachter dat mijn beeld van bevallen, zoals bij zovelen, gebaseerd was op films en verhalen van anderen. Ik bekeek tijdens de cursus beelden van mooie, kalme bevallingen en kon haast niet geloven dat het ook zó kon. Dat wilde ik ook! Ik kreeg praktische tools, oefende met ontspannen, pakte mijn angsten aan en kreeg steeds meer vertrouwen in mijn lichaam en het geboorteproces. Na de cursus had ik zelfs zin in de bevalling! Dit alles resulteerde in míjn droombevalling: thuis in bad. Ik was ontspannen en kon daardoor goed de weeën opvangen, mijn lichaam volgen en de natuur het werk laten doen dat nodig was om onze baby vlot geboren te laten worden. Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik een opfriscursus gedaan. Het basisvertrouwen was al groot door mijn eerste ervaring, dus ik heb vooral de concrete technieken nog eens geoefend. Ook heb ik in mijn geboorteplan een aantal zaken aangepast. Met deze voorbereidingen had ik ook een tweede droombevalling. En nu is het tijd voor jóuw droombevalling; ontspannen, zonder angst en vol (zelf)vertrouwen!
Mariska aan het woord
Wil je graag met meer vertrouwen jouw bevalling in gaan? Wil je zelf de regie over jouw bevalling? En wil je samen met jouw partner een team vormen? Of wil je juist volledig in je eigen kracht staan? Het kan allemaal en ik help je er graag bij! De kern van hypnobirthing Twello is het loslaten van angsten en het winnen van vertrouwen. Vertrouwen in jouw lichaam, baby, partner, bevalling, en waar je ook maar vertrouwen in nodig hebt. Hierdoor kun je echt jouw droombevalling verwezenlijken; waar, hoe en met wie dat ook maar mag zijn. En extra waardevol: de technieken die je leert kun je ook ná de bevalling nog toepassen. Eigenlijk zelfs in de rest van je leven! Een cursus van hypnobirthing Twello is persoonlijk, praktisch en ontspannend. En ik ben als docente nuchter, maar heb tegelijkertijd een warme persoonlijkheid, aandacht voor het individu en kan me goed inleven in anderen. Neem gerust vrijblijvend contact met me op voor meer info, of meld je direct aan bij één van mijn cursussen. Je kunt kiezen tussen een groepscursus samen met je (geboorte)partner of een groepscursus waar je alleen komt, beide op één van mijn prachtige locaties in Twello. Als je kiest voor een privé-cursus, dan kom ik graag fijn bij jullie thuis. Zie of spreek ik je snel?

Hypnobirthing Twello privé cursus

Een groepscursus volgen bij hypnobirthing Twello is een fijne manier om je voor te bereiden op je aanstaande bevalling. Het voordeel van een groepscursus is dat je eventueel ervaringen kunt uitwisselen met andere vrouwen/stellen en zo van elkaar kunt leren. Ook kun je je bij een groepscursus juist iets meer ‘terugtrekken’ en volledig op jezelf of op elkaar richten (als stel). Het is maar net wat je prettig vindt, alles is prima en niets moet.

Wil je liever alle aandacht, nóg dieper op de informatie ingaan en een cursus die net wat meer is afgestemd op jouw/jullie persoonlijke situatie en behoeften? Dan kun je er ook voor kiezen om een privé cursus te boeken bij hypnobirthing Twello. In dat geval kom ik met alle liefde bij jou/jullie thuis de cursus geven, fijn in je eigen omgeving. Inhoudelijk is de cursus hetzelfde als de groepscursus, alleen bepaal jij nu aan welke onderwerpen we meer tijd besteden en aan welke juist wat minder. Ook is er natuurlijk alle ruimte voor jouw vragen.

Een privé cursus volg je bij mij in 2 of 3 dagdelen. Mocht het niet anders kunnen, dan is in 1 dag ook een optie. Daarnaast is het eventueel mogelijk om de cursus online, via een videoconferentiedienst als Skype, Zoom of Teams, te volgen in plaats van op locatie. De exacte vorm, data, tijden en locatie stem ik graag in overleg met jullie af.

Wil je meer informatie, gewoon even vrijblijvend kennismaken of direct een cursus afstemmen? Bel mij gerust op: 06-30144015 of mail naar mariskakooijman@muchamama.nl.

Hypnobirthing Twello opfris cursus

Je kan kiezen uit 2 opties: privécursus of groepscursus
Privé opfris cursus In deze privé opfriscursus nemen we bij jou/jullie thuis in 3 uur de belangrijkste info nog eens door en help ik je/jullie bij het herhalen van een aantal oefeningen. Zo zorgen we er samen voor dat je wederom vol vertrouwen je bevalling ingaat. Bel mij: 06- 30 14 40 15 of stuur mij een mailtje: mariskakooijman@muchamama.nl Dan plannen we een datum en tijd in. Groepscursus Wil je liever opnieuw een volledige cursus volgen? Kies dan een geplande groepscursus om aan te sluiten en boek met €60 korting. De kortingscode is: REFRESHER

Hypnobirthing Twello solo cursus

Je kunt bij hypnobirthing Twello een cursus volgen samen met je partner of geboortepartner (bijvoorbeeld je moeder of zus), maar ook alleen. De technieken die je leert zijn namelijk in alle gevallen hetzelfde! Een belangrijk kenmerk van mijn hypnobirthing cursus is dat je alle oefeningen persoonlijk maakt. En zo vind ik het ook belangrijk dat je een cursus kunt kiezen die bij jouw persoonlijke situatie past. Dus wil of kan je partner niet mee of heb je wellicht geen partner, dan kun je bij mij kiezen voor een solo/mom only cursus.

In deze praktische, informatieve en ontspannende cursus leer je in 1 dag alles met betrekking tot het natuurlijke geboorteproces en de rol van jouw mind(set) daarin. Je gaat aan de slag met jouw eventuele angsten of vergroot je basisvertrouwen en je leert diep ontspannen. Alles met als doel je voor te bereiden op een positieve, ontspannen bevalling, vol vertrouwen en met regie. Ook krijg je praktische tips voor je eventuele (geboorte)partner. Tot slot bied ik na de cursus nog extra support bij een dreigende stuitligging, inleiding of geplande keizersnede.

Wil je meer info over de solo cursus? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via 06-30144015 of mariskakooijman@muchamama.nl.

Alle cursussen zijn inclusief:

Contact Mariska

Tel 06 30 14 40 15

E-mail: mariskakooijman@muchamama.nl

Hypnobirthing in Twello

Locatie 1:

De Feelgood Fabriek, Molendwarsstraat 54, 7391 ZS Twello

Locatie 2:

Het Yogahuis, Kruisvoorderweg 18,  7391 TA Twello

Scroll naar boven