Over Helianthe

Helianthe geeft al jaren met ontzettend veel plezier hypnobirthing cursussen aan zwangeren en hun partner.

 

Haar hypnobirthing cursussen zijn informatief,
ontspannend en lekker nuchter.
Er wordt genoeg gelachen en af en toe
natuurlijk ook een traantje gelaten.

 

De mind-set is belangrijk bij alles wat we doen in het leven of het nu over sporten of over werk gaat. Bij bevallen is de mind-set ook heel belangrijk. Bevallen is een autonoom process en de mind-set kan het bevalproces in de weg zitten of juist ook helpen.

Bij deze hypnobirthing cursus leer je dus ook samen je mind-set aanpassen aan wat de natuur wil en wat je zelf wil.

Zij is hypnotherapeut en heeft zich sinds 2001 gespecialiseerd in hypnose voor bevallen, oftewel hypnobirthing. In de afgelopen 17 jaar heeft zij als een van de eerste hypnobirthing docentes in Europa duizenden stellen geholpen met het positief en mentaal voorbereiden op de bevalling. Na vele jaren ook in Londen hypnobirthing cursussen te hebben gegeven, heeft zij sinds ze terug is in Nederland Mucha Mama opgezet. In de Mucha Mama methode zijn al haar ervaringen van de afgelopen 17 jaar verwerkt.

Helianthe geeft groepscursussen, SOLO cursussen, training aan verloskundigen en verpleegkundigen en leidt docentes op om ook cursussen te geven. Ook is ze auteur van het boek Bevallen met Hypnobirthing.


Doe mee met een van haar leuke cursussen!

Helianthe aan het woord

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om de bevalling te sturen. Sommige dingen zelfs zo simpel, iedereen zou dit moeten weten. Ik vind het heerlijk om zwangeren te helpen bij de voorbereiding zodat ze zelf meer controle krijgen over de bevalling.

Tijdens mijn 1e bevalling
schoot ik in de stress en
ineens deed het veel meer pijn.

Gelukkig hadden wij de tools om terug in focus te komen, maar als bevallende vrouw ben je zo kwetsbaar. Ik heb hier erg veel van geleerd. Ik realiseerde mij toen hoe belangrijk de handvaten voor de bevalling zijn voor allebei, niet alleen om het soepeler te laten verlopen, ook om terug te komen in focus als er stress of spanning wordt ervaren……

Birth is powerful, let it empower you..

Cursusdata

AMSTERDAM – 1 daagse cursus
Zondag 11 April 2021 BOEKEN
Zondag 30 Mei 2021 BOEKEN
Zondag 4 Juli 2021 BOEKEN
Tijd: 9.30 tot 17.00 uur
Groepscursus (op locatie): € 269 stel

UTRECHT – 1 daagse cursus
Zondag 21 Maart 2021 VOL
Zondag 2 Mei 2021 BOEKEN
Zondag 6 Juni 2021 BOEKEN
Tijd: 9.30 tot 17.00 uur
Groepscursus (op locatie): € 269 stel

ROTTERDAM – 1 daagse cursus
Zondag 18 April 2021 BOEKEN
Zondag 16 Mei 2021 BOEKEN
Zondag 27 Juni 2021 BOEKEN

Tijd: 9.30 tot 17.00 uur
Groepscursus (op locatie): € 269 stel

PRIVE CURSUS
Prive cursus (thuis of online) op afspraak.
PRIVE CURSUS BOEKEN

prive cursus: € 479 met oprichtster

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
  • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
  • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
  • Aantal uitleg filmpjes
  • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
  • Mooi oefenboek
  • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
  • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
  • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Zonder 'kleerscheuren'


Ik wil je bedanken voor de wijze lessen die we hebben mogen ontvangen en voor het mede mogelijk maken van een natuurlijke bevalling, die ik zelfs zonder ‘kleerscheuren’ heb kunnen doen. Dus: dankjewel!

Groeten Anouk

Mooie bevalling.....


We kijken terug op een mooie en kalme bevalling dankzij de hypnobirthing cursus en jullie tips.
Annemarie

Goede cursus!


Fijne, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen.
Annemarie
Contactgegevens Helianthe
Tel: 06 23 58 77 40
E-mail: info@muchamama.nl

Testimonials

Meer info

Helianthe is volwaardig gekwalificeerd Klinisch Hypnotherapeut, Hypnobirthing Docente en Hypnofertility Therapeut; studeerde Hypnotherapie bij het gerenommeerde Institute of Clinical Hypnotherapy aan het Kings College in Londen; houdt haar kennis steeds actueel met workshops en cursussen. Zij is een volwaardig lid van de internationale Hypnobirthing Assocation en heeft in 2001 de opleiding Hypnobirthing Practitioner gevolgd bij Marie Mongan van het Hypnobirthing Instituut. Sinds het opzetten van Mucha Mama leidt Helianthe ook andere Docentes op om cursussen te geven en geeft zij trainingen aan Zorgverleners. Ook is ze schrijfster van het boek Bevallen met Hypnobirthing.

Mucha Mama’s doel is om met gebruik van hypnose en andere technieken een zwangere vrouw en haar partner positief voor te bereiden op één van de meest belangrijke gebeurtenissen in iemands leven.

Met de hypnobirthing zwangerschapscursussen worden zwangere vrouwen en partners getraind in hoe ‘the power of your mind’ te gebruiken bij het bevallen. Ze is vakkundig en heeft een nuchtere en down-to-earth uitstraling.

De technieken die in de workshop worden uitgelegd en geoefend met de zwangere stellen heeft zij ook zelf gebruikt voor haar 2 bevallingen.
De hypnose, ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en andere mind-tools waren krachtige hulpmethodes om haar eerste bevalling natuurlijk, positief en liefdevol te laten verlopen.
Haar eerste bevalling was in een ziekenhuis in Londen. Deze bevalling duurde slechts 3,5 uur. Haar tweede zoontje was heel relaxed thuis geboren in een recordtijd van 1,5 uur! Dit zou heel waarschijnlijk een ander verhaal zijn geweest als zij de technieken niet had gehad voor haar bevallingen.

Door haar eigen ervaringen weet zij welke meest voorkomende twijfels, angsten of onzekerheden er overwonnen kunnen worden om je lichaam zo natuurlijk en veilig mogelijk te laten bevallen.
Haar eigen ervaringen gecombineerd met de jarenlange expertise uit de cursussen dragen bij aan de praktische, informatieve en leuke hypnobirthing cursus.

Vanuit Mucha Mama geeft zij invulling aan haar passie voor positief bevallen en aan het verlangen om vrouwen te helpen met hun eigen vermogen voor een mooie en liefdevolle ervaring. Zelfs als een bevalling niet soepel verloopt, kan deze nog steeds als liefdevol en mooi ervaren worden. Daar zijn de tools uit de cursus ook voor.

Doe mee met een van haar leuke cursussen!

Locatie informatie

Hypnobirthing Utrecht

Smalleweg 8a, Bunnik

Dichtbij snelweg, 15 min

van centrum Utrecht.

(Gratis parkeren Zondag)

hypnobirthing locatie in utrecht
hypnobirthing locatie in utrecht

Hypnobirthing Amsterdam

Verloskundigepraktijk Femme

Frans van Mierisstraat 50-a

1071 RV AMSTERDAM

(gratis parkeren op Zondag)

hypnobirthing amsterdam
hypnobirthing in Amsterdam

Hypnobirthing Den Haag

Centrum de Ruimte

Witte de Withstraat 27

Den Haag

(Zondagmiddag betaald parkeren)

hypnobirthing locatie in Den Haag
hypnobirthing locatie in Den Haag

Hypnobirthing Rotterdam

Antony Duyklaan 5

Centrum DJOJ

Rotterdam

(Gratis parkeren)

hypnobirthing locatie in Rotterdam
hypnobirthing locatie in Rotterdam

FEEDBACK ONLINE CURSUS

Wij hebben erg genoten van de cursus zondag.
We vonden het heel bijzonder.
De oefeningen waren leuk om te doen, en we gaan er zeker mee door.

Marijn & Chantalle

FEEDBACK ONLINE CURSUS

“We zijn erg tevreden over de online cursus dag van Mucha Mama!
Het is natuurlijk anders om in je eigen huis, voor een scherm, de oefeningen te doen dan in een groep met andere cursisten, maar de begeleiding vonden we via erg goed en duidelijk. Dat het online was, maakte voor ons eigenlijk minder uit dat we van tevoren hadden verwacht. We kunnen het niet vergelijken met een cursus dag op locatie, maar de online cursus is naar ons idee niet minder effectief. Er was veel ruimte om onze vragen te stellen en we kregen ook veel persoonlijk advies waarmee we samen weer verder aan de slag kunnen in de komende weken. We hebben ons opgegeven met het doel om handvatten te krijgen om samen te bevalling (en natuurlijk de periode daarna) positief in te gaan, met zo min mogelijk twijfels en spanning.
Daarin heeft Helianthe ons enorm geholpen!”
Floris en Saskia

FEEDBACK CURSUS

“Wij hadden een groepscursus bij Mucha Mama geboekt maar vanwege Corona was het niet mogelijk de cursus bij te wonen. Omdat we digitaal een minder volledige optie vonden waren we geneigd om af te haken, toen Helianthe aanbod om dan de cursus bij ons thuis aan te bieden – een super aanbod waar wij graag op in gingen. Door deze omstandigheden hebben we de cursus dus privé gevolgd en dat zouden we iedereen willen aanraden!

Het is even een investering (financieel en qua energie) maar een volledige dag de tijd en aandacht voor elkaar en de baby nemen, is zo waardevol. De cursus is best intiem: je denkt na en spreekt je uit over je persoonlijke, binnenste angsten en onzekerheden richting de bevalling en bespreekt deze met de docent en je partner. Af en toe was het super eng om dingen om daar eerlijk in te zijn, heel kwetsbaar, maar het maakt wel dat nu achter ons ligt. Het idee dat je die zorgen geen belemmering laat zijn in het geboorteproces en het verwelkomen van je kind voelt als een enorm positieve start. Helianthe is een hele fijne, geduldige docent die ruim de tijd neemt om alles samen uit te zoeken, we zijn haar zeer dankbaar!”

Lieve groet!

Anne, ook namens Bas

FEEDBACK ONLINE CURSUS

Het was een hele mooie dag, veel geleerd!

Marijke & Bing

FEEDBACK ONLINE CURSUS

Wij hebben de cursusdag zeer positief ervaren. Ondanks dat het een online versie is geweest met videobellen, hebben wij toch de cursus goed kunnen volgen en hele duidelijke aanwijzingen kunnen krijgen.

Ook een leuke ervaring om andere cursisten te zien via het videobellen en hun ervaringen te horen.

Melanie & Robert