Hypnobirthing docente marjet nijmegen

Hypnobirthing Nijmegen

Hypnobirthing Nijmegen door Marjet

1 daagse groepscursus
Tijden: 10.30 – 18.00 uur

  • Binnenkort nieuwe data bekend. Neem contact op met Marjet (zie contact details hieronder)

Hypnobirthing Nijmegen cursus – Marjet

Tijdens de hypnobirthingcursus in Nijmegen gaat het veel over ontspannen. Ontspanning tijdens de bevalling vergroot de kans op een positieve beval- en geboorte ervaring, zowel voor moeder, partner als kind. Maar hoe bereik je dit? Hoe ontspan je je tijdens zo’n grote en spannende gebeurtenis als een bevalling?

Tijdens de cursus gaan jullie samen op zoek naar wat jij nodig hebt om je veilig te voelen. Wat jij nodig hebt om diep en rustig adem te kunnen halen. Wat jij nodig hebt om je gesteund en gezien te voelen door je partner. Partners krijgen ook praktische handvatten. Wat heeft ze nodig en hoe kun jij haar daar het beste bij ondersteunen? Wat kun je doen om zelf te ontspannen en te vertrouwen?

Naast praktische oefeningen die gericht zijn op ontspanning, ademhaling, aanraking en positief denken, heeft de hypnobirthingcursus ook een theoretische kant. We praten over wat er gebeurt in het lichaam van de moeder als ze gaat bevallen, de werking van hormonen en hoe je die kunt beïnvloeden. We bespreken wat handige dingen zijn om rekening mee te houden, afhankelijk van waar je gaat bevallen en hoe je dit vorm wilt geven.

We besteden tijd aan allerhande onderwerpen waar je mogelijk zelf helemaal niet op zou komen, maar die misschien wel fijn zijn om vast over na te denken. Jullie voorkeuren kun je dan zelf weer verwerken in een geboorteplan. De cursus geeft inzicht in het belang van verschillende bevalhoudingen en hoe je ruimte voor de baby kunt creëren in het bekken. Ook heel belangrijk is zeggenschap over je eigen lichaam en bevalwensen en hoe je hierover communiceert met zorgverleners.

Door de dag heen wisselen we praktijk, ontspanning en theorie met elkaar af, waardoor er een prettige balans ontstaat. Een gevoel van veiligheid, respect en eigenheid vind ik erg belangrijk. Met de nodige humor en een open houding, verzorg ik voor jullie graag een heerlijke en leerzame dag. De hypnobirthingcursus in Nijmegen kan jullie helpen om, in deze levensveranderende reis van zwangerschap en bevallen, dichter naar elkaar toe te groeien en meer rust en vertrouwen te vinden.

De hypnobirthingcursus duurt een hele dag en wordt vaak ervaren als een heerlijk dagje weg met zijn tweeën, waarbij er echt aandacht is voor alles wat er komen gaat.
Als jullie vragen hebben over de cursus of mij eerst een keer gesproken willen hebben voordat je je aanmeldt, neem dan vooral contact met mij op!

♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

Over Marjet

Gefeliciteerd, er is een kindje op komst! Wat leuk dat je interesse hebt in een Mucha Mama hypnobirthingcursus.

Vertrouwen vinden

Tijdens de zwangerschap ervaren veel vrouwen onzekerheid, twijfels of angst met betrekking tot de bevalling en de periode erna. Dit is heel begrijpelijk, maar wat zou het fijn zijn om juist nu een gevoel van rust te hebben en vertrouwen in je eigen lijf, je kindje en je (bevallings)partner. Ook voor de aanstaande vader of bevallingspartner is dit vaak een spannende tijd, waarin onzekerheden en zorgen een rol kunnen spelen. Tijdens de cursus gaan we met deze dingen aan de slag. De praktische opdrachten en oefeningen die we doen, helpen beide partners om dit vertrouwen te vinden en een hecht bevallingsteam te vormen.

Makkelijke technieken

De makkelijke technieken die jullie leren, kunnen zowel tijdens de zwangerschap en de bevalling, als de periode daarna worden ingezet. Waar je ook gaat bevallen, wie er ook bij aanwezig zijn, met of zonder medische indicatie, de technieken zijn altijd toepasbaar.

Fijne oefeningen

We gaan op zoek naar wat voor jullie de beste manier is om de oefeningen uit te voeren. Daarnaast leren jullie hoe je de oefeningen eenvoudig aan kunt passen, afhankelijk van de behoefte van het moment. Een positieve mindset en vertrouwen in je eigen vrouwelijke kracht, zijn de basis ingrediënten voor een positieve bevalling en rustige geboorte.
Ontspannen geboren worden in een liefdevolle omgeving, dat is de mooiste start in het leven die we onze kinderen kunnen toewensen.

Een prachtige manier

Hypnobirthing is een prachtige manier om jezelf vanuit vertrouwen, rust en liefde voor te bereiden op de komst van je kindje. Ik zie jullie graag bij een van mijn cursussen!

Over docente Marjet

Mijn naam is Marjet en mijn man en ik zijn de gelukkige ouders van twee prachtige kinderen. Na de geboorte van mijn zoon kwam ik in aanraking met hypnobirthing. Ik realiseerde mij dat ik zonder het te weten meerdere technieken die hierbij worden gebruikt, heb toegepast tijdens mijn zwangerschap en bevalling. De momenten dat ik dit deed voelde ik mij sterk en wist ik precies wat ik nodig had. Dit motiveerde mij naderhand om de docententraining te volgen en les te gaan geven. Met de geboorte van ons tweede kind kon ik bewust de technieken uit de cursus toepassen. Deze bevalling was zo mooi, zo rustig en krachtig tegelijkertijd, dat wens ik elke ouder toe!

Hypnobirthing Nijmegen privé cursus

Voor een hypnobirthing privécursus in Arnhem/Nijmegen en omstreken, kom ik naar jullie toe. Een heerlijke ontspannen dag bij jullie thuis, die volledig in het teken staat van de zwangerschap en bevalling. Het grote voordeel van een privécursus is dat we alle tijd en ruimte hebben om elkaar door de dag heen te leren kennen. Dit maakt het voor mij mogelijk om de cursus helemaal aan te passen aan jullie behoeften en persoonlijke situatie. De praktische oefeningen sluiten op deze manier nog beter aan.

Samen kijken we naar wat jullie nodig hebben. Hoe kun je je als zwangere het beste ontspannen? Welke dingen maken je onzeker of bang en wat voor ondersteuning heb jij nodig om je zeker en veilig te voelen? Een gevoel van veiligheid is van groot belang tijdens de bevalling. Als jij je veilig voelt op zowel bewust als onbewust niveau, zul je makkelijker kunnen ontspannen. En ontspanning is dan weer een van de allerbelangrijkste ingrediënten voor een positieve bevalling.

Met ontspannen spieren en een diepe ademhaling is je lichaam soepeler en is er meer ruimte voor je kindje om geboren te worden, dan als je gespannen bent of verkrampt.

We kijken ook uitgebreid naar de rol van de partner. Wat kun je als partner doen om haar zo goed mogelijk te ondersteunen? En wat heb je zelf nodig om te ontspannen en rustig te blijven? Tijdens een hypnobirthing privécursus is er veel ruimte om uitgebreid naar dit soort dingen te kijken en vaak helpt het stellen ook om gevoelens of verwachtingen naar elkaar uit te spreken, waar ze voorheen nog geen manier, ruimte of tijd voor gevonden hadden.

De cursus richt zich echt op het samen voorbereiden op de bevalling, op een manier die bij jullie past. De dag staat in het teken van ontspanning, inzicht, kennis en intimiteit. Door middel van ontspanning, praktische oefeningen, positieve gedachtenvorming en kennis van het vrouwelijk lichaam, werken we samen aan meer vertrouwen, rust en positiviteit.

Over het algemeen geef ik de cursus in één dag, maar in overleg is het ook mogelijk in twee halve dagen.
Als jullie vragen hebben over de hypnobirthing privécursus, neem dan vooral contact met mij op, via de mail of telefoon. Ook als je het prettig vindt om mij eerst een keer gesproken te hebben voordat je je aanmeldt, kan dat natuurlijk!

Hypnobirthing Nijmegen opfris cursus

Heb je al eerder een hypnobirthing gevolgd? Wil je weer opfrissen en dit kindje ook deze aandacht geven? Samen weer even in de flow komen en even genieten samen met de ontspannende oefeningen om voor te bereiden op deze bevalling?

Je kan kiezen uit 2 opties: privécursus of groepscursus

Privé opfris cursus

In 3 uur tijd kom ik naar jouw huis en nemen we alles nog een keer door, doen de meest belangrijke oefeningen en ik zorg ervoor dat je weer helemaal vertrouwen krijgt in deze komende bevalling.
Bel mij: 06- 55 86 27 32 of stuur mij een mailtje: marjet@muchamama.nl

Dan plannen we een datum en tijd in.

Groepscursus
Kies een cursusdatum voor de groepscursus en boek met € 60 euro korting.

De kortingscode is: REFRESHER

Alle cursussen zijn
inclusief:

Contact
Marjet

Tel 06 55 86 27 32

E-mail:marjet@muchamama.nl

Hypnobirthing
in Nijmegen

Studio Yoga Kula
Bottelstraat 1F
6511 XA Nijmegen

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar boven