hypnobirthing logo

Hypnobirthing Gouda

prijs hypnobirthing cursus voor stellen

Hypnobirthing Gouda

 

2 avonden groepscursus
Tijden: 19.00 – 22.15 uur

  • Dinsdag 30 augustus & 6 september 2022
  • Dinsdag 8 & 15 november 2022
  • Dinsdag 10 & 17 januari 2023
  • Dinsdag 7 & 14 maart 2023


Online & Live via Zoom (9.30 – 17.00 uur)

Je kunt ook elke groepsles vanuit je eigen huis meedoen


Linkjes naar andere data/locaties gegeven door Ineke:

Data in Alphen a/d Rijn

Data in Bodegraven-Reeuwijk

Data in Nieuwerkerk a/d IJssel

Data in Waddinxveen

Hypnobirthing Gouda cursus door Ineke

Wat kunnen jullie verwachten van de hypnobirthing cursus?

Je wilt inzicht in de bevalling, hoe jullie er beiden in kunnen gaan op gevoel van vertrouwen. Je wilt weten wat er gebeurt, in welke fases en alle tips, technieken en weetjes die toegepast kunnen worden, eigen maken door oefenen.

Kortom: vakkundige, praktische informatie en een mooie mix van relaxte oefeningen. in deze down-to-earth cursus, in prettige open sfeer, vertrouwen winnen en zin krijgen in een ontspannen bevalling!  Dat doe je samen,in een heerlijke relaxte cursusdag (of 2 avonden) . Je kunt kiezen uit veel data en verschillende locaties in het ‘Groene Hart”: Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwerkerk a/d IJssel en Alphen a/d Rijn.

Inhoud van de cursus

Hypnobirthing is zeker niet zweverig, maar met heel concrete oefeningen, leer je de kunst van het optimaal ontspannen eigen maken.  En daarmee het weten wat  het verschil is tussen pijn ervaren en je verzetten tegen weeën tegenover alle technieken kennen waarmee je ontspannen en met vertrouwen weeën opvangt.

Oók als je bevalling niet helemaal de droombevalling is en net iets anders gaat, zijn alle technieken die je leert zoals mindset kunnen inzetten, focus, ademhaling, houdingen die meer ruimte geven, ontspanning en massage zeer welkom. Zodat je weliswaar 0% controle hebt over hoe jullie bevalling gaat maar jullie allebei wel 100% invloed kunnen inzetten.

Wat neem je mee na deze dag?

Weten wat er gebeurt, hoe je in alle fases van de bevalling, rust, kalmte kunt creëren, de verschillende ademtechnieken en optimale houdingen toe kunt passen in en met vertrouwen in je lijf, het proces, je baby en je partner. Hoe jullie met z’n drietjes (de baby doet natuurlijk gewoon lekker mee), in die intimiteit, echt uit kunt zien naar jullie bevalling. En heus…voor zwangere vrouwen is het superfijn om te kunnen vertrouwen op hun partner, vooral omdat je als haar geboortepartner, alle tools hebt om haar dat vertrouwen te kunnen bieden!

“ik hoop jullie te zien en…leuke extra’s die jullie van mij ontvangen: online fit-na-geboorte lessen, babymassage en baby yoga lessen online. Plus een les zwangerschapsyoga (livestream) meedoen als je dit leuk vindt.  Ineke”

♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

 ★ ★ ★ ★ ★ 
Wat hebben we een fijne dag gehad…

“Hi Ineke. We willen je ontzettend bedanken voor afgelopen zaterdag. Wat hebben we een fijne dag gehad – inderdaad echt quality time. In de auto terug zei mijn man: “Dit was precies wat ik nodig had.” En dat geldt ook voor mij.

Wat ik heel erg heb gewaardeerd is dat ik binnenkwam met de hoop om rust te bewaren en in mijn eigen bubbel te kruipen, maar dat ik tijdens de dag leerde hoe zeer ik kan vertrouwen op mijn man én dat de kleine ook een rol speelt en ik dus niet in mijn eigen bubbel hoef te kruipen, maar dat we met z’n drietjes die bubbel vormen en er een mooie dag van gaan maken. Wat daarin hielp, waren de oefeningen die het heel concreet en fysiek duidelijk maakten, alsook ogenschijnlijk ‘kleine’ dingen.  Ik vond het heel bijzonder hoe vaak je terughaalde wat er door ons was ingebracht, én dat je heel erg aansloot bij wat voor ons goed voelde. Zo vroeg je me op een bepaald moment wat er nodig was om de affirmatie zo te formuleren dat wel goed was – en dat relateerde je vervolgens weer aan iets dat ik ’s ochtends had gezegd. Dat is fijn en knap. Verder heb ik genoten van je humor en luchtigheid”.

 ★ ★ ★ ★ ★ 

Prettig hoe je zaken uitlegde…

Hi Ineke,

Dankjewel voor de ontzettend fijne cursusdag gisteren. Het heeft ons enorm geholpen in de voorbereiding naar de komst van onze baby. We gaan zeker nog oefenen, maar kunnen nu al zeggen dat we veel meer ontspannen richting de bevalling gaan. Daarnaast vonden we het ook heel fijn dat er veel aandacht werd besteed aan de rol van de partner, Stefan heeft nu een veel duidelijker beeld hoe hij kan ondersteunen.

Verder vonden we het ook heel prettig hoe je zaken uitlegde, heel rustig en niet te ‘zweverig’. Fijn om te leren van jouw perspectief, wat heel verhelderend was na alle voorlichtingen van zorgpersoneel die we hebben gehad.

Dankjewel! Groetjes,
Marchessa & Stefan

 ★ ★ ★ ★ ★ 

Al bij binnenkomst voelden wij ons vertrouwd…

Beste Ineke,

Op deze manier willen wij jou bedanken voor de ontzettend leuke en leerzame dag op 23 januari. Dit is ook meteen de feedback die we willen geven. We hebben de dag beide als ontzettend positief en leerzaam ervaren. Leuk om, eigenlijk voor het eerst, echt samen bezig te zijn met de baby, de zwangerschap en de bevalling. Al bij binnenkomst voelde wij ons vertrouwd en konden wij ons volledig op onszelf focussen. Ook vonden we het fijn dat we beide actief aan de slag konden en hierdoor hebben we veel geleerd. De indeling van de dag hebben we als prettig ervaren, voldoende (korte) pauzes en gelegenheid om ook met de andere stellen te praten.

Dankzij jouw cursus kijken wij uit naar ons bevallingsfeestje.

Groetjes, Ricardo en Iris

 ★ ★ ★ ★ ★ 

Veel dank aan Ineke…

We hebben een heel fijne dag gehad, tijdens onze privéles van Ineke bij ons thuis. We hoopten op meer inzichten over de bevalling en hulp bij hoe we hier zelf het beste in kunnen gaan, en natuurlijk op gevoel van vertrouwen. Dat is zeker gelukt. Vooral het feit dat we als stel zoveel ruimte kregen om onze eigen invulling te geven aan hoe we kijken naar de komende maanden, was heel waardevol. We hebben heel concrete handvatten gekregen om de komende periode zelf met oefeningen verder te gaan. De hulp van Ineke hierbij is heel goed geweest. Ze sloot goed aan op onze behoefte, en is een heel prettig persoon. Het is wel een intensieve dag geweest, dat is helemaal niet erg, maar als anderen overwegen te cursus te volgen zou onze tip zijn om de avond/dag erna niet al te veel te plannen. Dan kun je het nog verder op je laten inwerken en het goed de ruimte geven.

Ontzettend bedankt voor alle hulp! Erica

Hypnobirthing Gouda en Waddinxveen

Hypnobirthing Gouda door Ineke

Hoe ben ik er toe gekomen docente te worden?
Veel typische zwangerschapsklachten kunnen verminderen en zelfs voorkomen worden. En bevallen kan zoveel meer en fijner zijn door je voor te bereiden.

Ik geef al jaren cursussen rondom zwangerschap en geboorte omdat ik vrouwen wil laten genieten van de zwangerschap, om vol (zelf)vertrouwen in verwachting te zijn en uit te zien naar een ontspannen bevalling. 

Focus, Vertrouwen en Ontspannen zijn voor mij sleutelwoorden

Tijdens de zwangerschap en zeker tijdens de geboorte. Aan vertrouwen ontbreekt het nogal eens.  Net zoals voorbereiding voor allerlei belangrijke gebeurtenissen in je leven (denk aan kopen van een huis, examens), is het heel gemakkelijk om je voor te bereiden op de bevallen. Want je vertrouwen groeit als je wéét wat er gebeurt in je lijf, hoe je weeën ontspannen opvangt, welke houdingen ondersteunend zijn.

De rol van de partner.

De rol die de partner in kan nemen wordt nogal eens zwaar onderschat. Je samen voorbereiden geeft rust en vertrouwen bij beiden: een gevoel van ‘samen een team’  vormen waardoor een bevalling zulke mooie liefdevolle uren als partners samen kan betekenen.

Positieve mindset

Er komen in de zwangerschap nogal eens twijfels en zorgen om de hoek kijken. “Geen idee hoe de geboorte gaat…daar durf ik nu nog niet aan te denken” “Past het wel?” “Kan ik het wel?” “Zal de baby wel gezond zijn?”  Ook partners hebben hun twijfels. Bijvoorbeeld “ik weet niet zo goed hoe ik haar moet ondersteunen, welke rol ik daarbij heb”

Tijdens de cursusdag gaan jullie ervaren hoe een positieve mindset en ontspanning kan helpen bij jullie bevalling. Als stellen dan na een cursus zeggen “we zien nu echt naar de bevalling uit” en ‘ik heb vertrouwen dat ik kan ontspannen”, “we voelen ons een team” ….is dát het waar het om gaat.

Kennis en ervaring delen

Voor mij een volgende stap om docente te worden. En zo vrouwen én hun partners te zien groeien in hun zelfvertrouwen, hoe ze uit gaan zien naar hun ontspannen, comfortabele bevalling. Oók als het even anders gaat dan gedacht! Juist het samen voorbereiden met de partner (of degene die bij de bevalling aanwezig is), geeft een intimiteit die van de geboortedag iets magisch maakt voor alle drie: de ouders én het kindje.

Ik heb me laten scholen op medisch, cognitief, fysiek, emotioneel, mentaal gebied, in stress- en lichaamsbewustzijn. Naast mijn werk als docente, geef ik rondom zwangerschap, zwangerschapsyoga, mam&baby yoga en babymassage. En als  natuurgeneeskundig therapeut, trainer mindfulness en mindful yoga.

Ik zie ernaar uit mijn kennis en ervaring met jullie te mogen delen in Waddinxveen, Alphen a/d Rijn, Gouda & Bodegraven/Reeuwijk.

 
Over Ineke

Ik wil stellen die zich samen willen voorbereiden op de geboortedag van hun baby de ‘tools’ geven waarmee ze met frisse, open blik én vol vertrouwen kunnen uitzien naar de bevalling van hun baby.

Mucha Mama hypnobirthing cursus is vooral praktisch: je maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk en relaxt. Een optimale voorbereiding om positief, vol vertrouwen op wat komt, ontspannen, krachtig en sterk te zijn tijdens de bevalling. Én om meer te genieten van je zwangerschap en je voorbereiden op de komst van jullie kindje.

Ik heb ongelooflijk respect voor de werking van ons lichaam en brein. Bij bevallingen met name vind ik het zó mooi terug te horen dat de tips en technieken van de cursus zo helpend zijn om goed te kunnen ontspannen, kalm en rustig te blijven, de weeën de baas te zijn en vol vertrouwen naar het bevallende lijf en de intuïtie te luisteren. En direct te kunnen schakelen naar een positieve mindset bij eventuele ‘hobbels en kronkels’ op het bevalpad. Voor mij sleutelwoorden in mijn begeleiding en lessen

Partners vinden de dag praktisch en lekker relaxt. Ze vinden het fijn om te weten wat zij nodig heeft, hoe ze er voor haar kunnen zijn én de cursus geeft hen beiden de tools om zich voor te bereiden. Quality time samen: in de voorbereiding én tijdens de bevalling!

Ik vind het fantastisch om jullie hierin te mogen ondersteunen.

Hypnobirthing Gouda privé cursus

Een veilig en vertrouwd gevoel is belangrijk tijdens de bevalling. Als het jullie prettiger/gemakkelijker lijkt om in je eigen, vertrouwde omgeving een privécursus te hebben en je voor te bereiden op een ontspannen bevalling, bel me om een datum af te spreken. Bel ook gerust als je vragen hebt. Ineke  06-25 22 05 52  

Liefs Ineke

 

Hypnobirthing Gouda opfris cursus

Heb je al eerder een hypnobirthing cursus gevolgd? Wil je weer opfrissen en dit kindje ook deze aandacht geven? Samen weer even in de flow komen en even genieten samen met de ontspannende oefeningen om voor te bereiden op deze bevalling?

Je kan kiezen uit 2 opties: privécursus of groepscursus

Prive opfris cursus

In 3 uur tijd kom ik naar jouw huis en nemen we alles nog een keer door, doen de meest belangrijke oefeningen en ik zorg ervoor dat je weer helemaal vertrouwen krijgt in deze komende bevalling.
Bel mij: 06- 25 22 05 52 of stuur mij een mailtje: ineke@muchamama.nl

Dan plannen we een datum en tijd in.

Groepscursus
Kies een cursusdatum voor de groepscursus en boek met € 60 euro korting.

De kortingscode is: REFRESHER

Alle cursussen zijn
inclusief:

Contact
Ineke

Tel 06 25 22 05 52

E-mail: ineke@muchamama.nl

Hypnobirthing
Gouda

Hypnobirthing Gouda
Krugerlaan 20a
2806 EJ Gouda

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar top