Hypnobirthing ervaringen

Lees inspirerende bevallingsverhalen van hypnobirthing cursisten

over de geboorte van hun baby.

Geweldige, heftige, machtige, prachtige ervaring...

Dante, geboren op 12/10 ❤De vliezen zijn (na een aantal pillen) spontaan gebroken rond een uur of 5 s middags. Twee uur later begonnen de weeën. Snel had ik 6 cm ontsluiting, met 1 wee van 6 naar 10 en met 3 keer persen was Dante er die avond nog om 23.02. Een geweldige, heftige, machtige, prachtige ervaring, waar ik eigenlijk nog steeds geen woorden voor heb! Ik wil je nog erg bedanken voor de nieuwe inzichten waar ik heel veel aan heb gehad en die ons de bevalling op deze manier hebben laten ervaren❤ Ondanks het feit dat het zo ‘gepland’ was en in het ziekenhuis, hebben wij het op onze manier gedaan en is alles heel natuurlijk verlopen.Ik zal iedereen aanraden de cursus te volgen! Nogmaals dank! ???? Groetjes Pieter&Antonia❤

Mijn hypnobirthing ervaring: Bijzonder snel en soepel…

Bart en ik zijn vorige week de trotse ouders geworden van onze zoon Sven!
De bevalling is bijzonder snel en soepel verlopen. Zondag voelde ik wat ‘gerommel’ in mijn buik en om 2.00 u in de nacht braken mijn vliezen. Om 04.15u  begonnen de echte ontsluitingsweeen. Toen we om 06.00 u in het ziekenhuis aankwamen bleek ik al 8 cm ontsluiting te hebben. Om 07.50 u mocht ik gaan persen (op de baarkruk) en om 08.24 u is onze kleine mannetje geboren.
Bart en ik hebben trouw geoefend en het heeft ons beide enorm geholpen. Natuurlijk de 10/10 maar ook de shoulder-press werkte erg goed. Zeker in de laatste fase had ik het nodig om goed te blijven doorademen en daar kon Bart mij heel goed bij helpen. Misschien weet je het nog, maar Bart heeft moeite met ‘medische dingen’. Hij is dan ook weleens flauwgevallen. Dat is gelukkig niet gebeurd, vooral omdat hij mij ondersteunde, ook op de baarkruk.
Ik kijk terug op een bijzondere, soepele hypnobirthing bevalling en ik ben er van overtuigd dat de oefeningen daar een grote bijdrage aan hebben geleverd.
Bart en ik willen je bedanken voor je hulp!
Hartelijke groeten van Bart, Marloes en Sven

Hypnobirthing ervaring van een vroege baby...

We willen je graag laten weten dat onze zoon Diek is geboren! Het was een hele fijne bevalling. Hij kwam 4 weekjes te vroeg, dus we waren erg overdonderd! Dankzij jouw cursus en technieken hebben we een super ervaring gehad! Ik had om 8:30 licht vruchtwaterverlies. Toen ben ik naar de verloskundige gegaan en zij verwees me door naar het ziekenhuis. We hadden nog niks voorbereid (was pas 35w6d), dus we hebben in alle rust thuis samen spulletjes bij elkaar gezocht. Er was absoluut geen stress! Op jouw advies heb ik nog goed gegeten: bruin broodje pindakaas en bruin broodje appelstroop! Om 11:30 waren we in het ziekenhuis. Ik had nog geen enkele wee of iets dergelijks daardoor liep ik nog vrolijk rond. Ze hebben me aan hartfilmpjes gelegd en na een uurtje (dus rond 12:30) begonnen de weeën die elkaar al snel opvolgden. Thomas heeft me door middel van affirmaties er goed doorheen kunnen loodsen. De artsen waren verbaasd dat t zo snel ging en toen ze me de eerste keer inwendig checkten had ik al 8cm ontsluiting. Daarna ben ik naar de verloskamer gebracht. Om 15:10 is onze prachtige zoon Diek geboren!
Omdat ik zoveel vertrouwen had in mijn bevalling en lichaam was ik heel rustig. Ik ben ook helemaal heel gebleven;)
Dankjewel voor jouw cursus! Deze heeft absoluut geholpen om zo’n fijne bevalling te hebben!

Liefs, Thomas, Lisette en Diek

Razendsnelle hypnobirthing bevalling...

Martijn en ik de cursus hypnobirthing bij Helianthe gevolgd. Ik vond het een erg plezierige dag en zat sindsdien in een heel relaxte flow waar ik eigenlijk tijdens mijn zwangerschap niet meer uitgekomen ben. Op zaterdag is onze dochter en zusje Sarie Wiene na een razend snelle bevalling geboren! Ik kijk er zo goed op terug, zelfs beter dan ik had gehoopt! We hadden overdag een vrij actieve dag gehad; gefietst naar de stad en gewandeld in de wijk. Om 18.30 uur voelde ik de eerste buikkrampen, maar ik dacht eigenlijk dat die van de patat kwamen :). Die krampen zetten wel door, en om 19.30 uur lag mijn zoon in bed. Toen was het wel duidelijk dat het weeën waren. Mijn vriend was niet thuis, dus ik heb hem gebeld en de verloskundige. Zij kwamen allebei rond 20.20 uur binnen, op dat moment moest ik al wel echt moeite doen om de weeën op te vangen. Om 20.40 uur had ik 2 cm ontsluiting en we besloten naar het ziekenhuis te gaan, omdat ik ook graag mijn bevalbad wilde gebruiken.

Voordat we in de auto stapten, heeft de verloskundige nog de tens aangebracht. In de auto ging het snel, onderweg naar het Diak had ik al 5 weeën. Om 21.30 uur kwamen we daar aan en om 22.17 uur is Sarie al geboren! We hebben het bevalbad niet eens gebruikt, het ging allemaal veel te snel! Ik heb erg veel aan mijn ademhaling gehad, deze leidde me eigenlijk vrij makkelijk door de snelle bevalling heen. De hand op mijn schouder, welke mijn vriend en ik vaker geoefend hadden, werkte ook erg goed. Zelfs als de verloskundige haar hand op mijn schouder legde, werkte het :). Ook had ik de zin ‘je baarmoeder opent zich, de baby komt eraan’ in mijn hoofd en dat gaf me het gevoel dat het goed was wat er gebeurde. Omdat het zo snel ging, had ik amper tijd om na te denken en moest ik mij de hele tijd concentreren. Toch raakte ik absoluut niet in paniek, omdat ik wist dat het erg snel zou gaan en het daardoor dus wel te doen was. Ik vond het een erg fijne bevalling en kijk er zo goed op terug! Ik had 2 kleine hechtingen en heb naderhand ook helemaal geen pijn gehad. Ik ben heel blij dat we de fijne cursus bij jou hebben mogen volgen. Het heeft me ontzettend veel gebracht. Niet alleen over de bevalling, maar ook over positief staan in het leven zelf.  HEEL ERG BEDANKT!! Liefs, Dianne en Martijn, Jules en Sarie

Ik vond het met momenten erg spannend...

Wij zijn Mariska uit Twello dus erg dankbaar voor deze cursus. Ze luistert goed en voelt goed aan wat wel en wat niet past bij ons. Door soms wat persoonlijke dingen te vertellen kan je het beter begrijpen, en voelt het vertrouwd aan. Ze heeft een erg fijne stem om naar te luisteren. Heel relaxt en ontspannen.. net zoals de keizersnede. Ik vond het met momenten erg spannend als ik aan de 3de keizersnede dacht. Bij mijn 2de (spoed)keizersnede bleek dat mijn litteken aan het scheuren was. Ik had dus ergens goed naar mijn gevoel geluisterd, dat er iets niet goed voelde. Ondanks dat, had ik soms wel angst momenten voor de 3de. De keizersnede stond al vroeg vast, met 39wk zou het gehaald worden. Ergens fijn om te weten wanneer.. maar bij mij was het: stel je voor het gebeurt ervoor ben ik dan wel optijd? Wat als het nu eerder scheurt dan de vorige keer? Wat als…. Enz..

Door de cursus hypnobirthing te volgen heb ik meer handvaten gekregen voor mijn angst momenten, maar ook om die samen met mijn partner aan te gaan. Bij de eerste 2 heb ik het eerste moment van je baby vast houden helaas niet mogen ervaren bij beide was het pas 4-5uur later. Het is met een keizersnede natuurlijk al anders. Maar mijn hoop lag dit keer ook echt dat ik toch echt snel het huid op huid contact mocht hebben met mijn baby.

Mede door deze cursus heb ik geleerd door ontspannen en relaxt te zijn. Ik volledig in controle ben in een situatie waar ik totaal geen controle over heb. Ik ben dus erg ontspannen de OK ingegaan, alles verliep super. En wonderbaarlijk mijn baby lag al bij mij te drinken terwijl ze nog met mij bezig waren. Ons mannetje is erg relaxt en tevreden. En ik geloof echt dat dat komt omdat ik dat was bij zijn geboorte. Met vriendelijke groet, Tamara

Ik heb me tussen de weeën door goed kunnen ontspannen…

Hoi Helianthe. Onze zoon is geboren op 8 augustus! De bevalling is natuurlijk verlopen in een geboortehuis wat onze wens was. David is een enorme steun voor me geweest de hele bevalling lang. Hij zette dingen in waarvan ik zelf op dat moment niet eens wist dat ik ze nodig had. Ik heb me tussen de weeën door goed kunnen ontspannen en ging vrijwel iedere wee ontspannen in. Onze zoon was in 7 uurtjes op de wereld en David en ik kijken beiden heel erg positief terug op de bevalling. De verloskundige was onder de indruk van ons teamwork. We hebben veel gehad van de cursus, zijn actief bezig geweest met de oefeningen samen en ook ik heb apart veel gehad aan de hypnose-sessies en het beluisteren van de affirmaties. We geloven dat deze voorbereiding in ons onderbewustzijn is gepland en ons enorm heeft geholpen tijdens de bevalling.
Kim en David

Wij hebben ongelooflijk veel aan de cursus gehad...

Hoi Jolanda, afgelopen vrijdagmorgen is onze dochter Liselotte Josephina geboren. Thuis in bad met muziek en kaarsen, binnen 5 uur zonder hechtingen of veel bloedverlies. Wij hebben ongelooflijk veel aan de cursus gehad. Ondanks dat het zwaar was is het goed te doen geweest maar ik weet zeker dat dit niet zonder de cursus was gegaan! De verloskundige vroeg nog waar ik de cursus had gevolgd om deze aan andere aan te raden.
Sarah en Freek

Hypnobirthing ervaringen van cursisten lees je hierboven. 

Scroll naar boven