hypnobirthing-cursus-eindhoven-docente-Elke (002)

Hypnobirthing in Eindhoven

Hypnobirthing Eindhoven

2 ochtenden groepscursus
Tijden: 9.30 – 13.00 uur

 • Zondag 11 + 25 Augustus 2024
 • Zondag 8 + 22 September 2024
 • Zondag 3 + 17 November 2024


2 ochtenden solo cursus
Tijden: 09.30 – 12.30 uur)

 • Zaterdag 14 + Zondag 15 December 2024


2 day course in English

time: 9.30 am – 1 pm by Elke

 • Saturday 29 + Sunday 30 June 2024 (full)
 • Sunday 6 + 20 October 2024
 • Saturday 30 Nov. + Sunday 1 Dec. 2024

Op afspraak privé cursus (op locatie bij Happy Birthing Day of online)

hypnobirthing cursussen in Eindhoven bij Elke     hypnobirthing cursus in Eindhoven

Hypnobirthing Eindhoven cursus door Elke

Wat gezellig dat je even een kijkje neemt om mijn persoonlijke Mucha Mama pagina. Inmiddels geef ik de hypnobirthing cursus al meerdere jaren in Eindhoven en ik doe dat nog steeds met veel liefde en plezier. De hypnobirthing cursus in Eindhoven is er op gericht om jou de meest complete voorbereiding op je bevalling te geven. Dit zijn de topics die voorbijkomen in de cursus:

 • Wat is het effect van ontspanning op je bevalling.
 • Ademtechnieken om de weeën goed op te vangen.
 • Diepe ontspanning ervaren en oefeningen om dit zelf te kunnen.
 • Leren om makkelijk zorgen of spanningen los te laten.
 • Een goede start met je mindset om te bevallen.
 • Hoe je de ontspanning behoudt ook als het anders verloopt.
 • Fases van de bevalling en wat je kan doen.
 • Ademtechnieken dichtbij en tijdens de persfase.
 • Variaties van bevalhoudingen en je lichaam hierin volgen.
 • Bevalhoudingen tijdens de persfase en ruimte in het bekken.
 • Effectieve tips en tools voor je partner om je te steunen.

Mocht je vragen hebben neem gerust contact op via email, telefoon of whatsapp. Ik beantwoord je vragen graag. En het lijkt me gezellig om je te ontmoeten in mijn hypnobirthing cursus in Eindhoven.

Liefs Elke

♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

Dit had ik nooit van te voren verwacht….

Voor dat ik begonnen was met de groepscursus Mucha Mama Hypnobirthing keek ik erg tegen de bevalling op. Het idee om te bevallen gaf mij stress en ik was hier erg onzeker over. Ik had mezelf nog niet goed verdiept in de bevalling omdat ik hier zo min mogelijk aan wilde denken. Tijdens de cursus Hypnobirthing heb ik geleerd om mijn mindset aan te passen en angsten + stress proberen los te laten. We hebben verschillende oefeningen gedaan waardoor ik meer rust ervaar en ontspannen kon zijn. Ook mijn partner heeft geleerd hoe hij het beste kan helpen om mij te laten ontspannen. We kregen verder informatie over de bevalling en hoe je lichaam haar werk doet. Ik vond het erg interessant en zie de bevalling nu niet meer als iets waar ik tegen op kijk. Het is een erg speciale gebeurtenis, de eerste ontmoeting met je kindje. Dit had ik nooit van te voren verwacht, maar ik kan nu zelfs naar dit moment uitkijken. Bedankt voor alles Elke!

Groet, Marlie

Ik ga zelfverzekerd de bevalling in!….

Beste,
Hierbij deel ik graag mijn feedback op de Hypnobirthing cursus. Mijn man en ik hebben de Hypnobirthing sessies als erg prettig ervaren. Wij dachten al veel op één lijn te zitten, maar het bleek een verrijking om samen te kunnen bespreken wat wél en niet voor mij werkt. Onze docente Elke gaf daarbij hele prettige ondersteuning en kwam met goede suggesties die goed bij ons passen. We konden er met haar hulp helemaal onze eigen invulling aan te geven. Bovendien was het een fijne, lichte en opgeruimde ruimte waar Elke ons in ontving. Er hing een erg prettige en ontspannen sfeer. Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb zin gekregen in de bevalling (al moet de kleine nog een aantal weken blijven zitten!) en kijk uit naar de ondersteuning van mijn man in het proces. Ik ga zelfverzekerd de bevalling in! Doel behaald!
Met vriendelijke groet, Esther

Elke heeft ons in alle rust heel veel vertrouwen geschonken….

Op 25-08 en op 01-09 hebben ik en mijn partner samen een privé cursus hypnobirthing en houdingen gevolgd bij Elke in Eindhoven.
Ter voorbereiding op de cursus, hebben wij allebei het boek gelezen.
Niet goed wetende wat ons te wachten stond, kwamen we de 25e aan in Eindhoven. Al snel voelden we ons helemaal op ons gemak.
Elke heeft ons in alle rust heel veel vertrouwen geschonken in de zwangerschap en de bevalling. Vol rust gaan we die nu echt samen tegemoet.
Mijn omgeving kijkt raar op als ik ze vertel zin te hebben in de bevalling en er niet tegenop te zien, maar toch is het echt zo.
Elke dag oefenen we samen een van de oefeningen uit de cursus/het boek.
Ik ben benieuwd hoe het hiervan inzetten eruit gaat zien als de bevalling daadwerkelijk begonnen is. Buiten dat ik denk dat die oefeningen echt helpend gaan zijn tijdens de bevalling, is het ook elke dag een fijn moment om samen stil te staan bij de zwangerschap en de naderende bevalling.
Wij kunnen het iedereen aanbevelen om een hypnobirthing cursus bij Mucha Mama te volgen ter voorbereiding op de bevalling!
Groetjes, Koen en Saskia.

Tijden de cursus hebben we praktische handvatten gekregen…

We kijken met een goed gevoel terug naar de twee cursus momenten. We hebben de begeleiding van Elke als zeer prettig ervaren. Haar benadering was rustig en warm en ze had oog voor onze behoeften als aanstaande ouders. De sfeer hebben we als open en vertrouwd ervaren, waardoor we de ruimte voelden om te delen met andere cursisten en al onze vragen te stellen. Tijdens de cursus hebben we praktische handvatten gekregen voor tijdens de zwangerschap en de bevalling. Ook hebben we door alle oefeningen het vertrouwen dat we nog beter voorbereid zijn op de geboorte van ons kindje. We zouden cursus dan ook zeker aanbevelen.
Groet, Anne en Dennis

Heel veel tips gekregen voor ontspanning…

Een super fijne cursus gehad bij Elke!

Heel veel tips gekregen voor ontspanning en zeker aan te raden om samen te doen met je partner. Met alle handvaten die we hebben gekregen gaan wij zoveel relaxter de bevalling in, zin in!

Een hele fijne, rustgevende en leerzame cursus…

Mijn vriend en ik hebben de hypobirthing cursus voor partners gedaan, bij Elke in Eindhoven. De cursus was heel leerzaam, vooral op het gebied van leren van ontspanningstechnieken. Elke geeft heel rustig les en de begeleiding van de meditaties met haar stem neemt je echt even weg uit de dagelijkse wereld, naar je eigen innerlijke plek van ontspanning.

De cursus is zeker niet alleen gericht op ontspanningsoefeningen, maar juist ook op hoe het lichaam tijdens de bevalling werkt, hoe je mentale staat daar invloed op kan hebben, en het uitzoeken wat jij en je partner belangrijk vinden bij een bevalling (waar bevallen, wie is er bij, welke houdingen) en wat jullie van elkaar verwachten. De meditatiesessies voor thuis en het cursusboek (ik had de gedrukt versie) geven nog extra handvatten voor de bevalling.
Al met al was deze cursus een hele fijne, rustgevende en leerzame cursus en ik weet zeker dat ik er veel aan ga hebben voor mijn bevalling.

Het resultaat is direct merkbaar…

Een hele bijzondere cursus om je voor te bereiden op de bevalling, voor jezelf en je partner. Tijdens de cursus doe je gaandeweg allerlei ontspanningsoefeningen, persoonlijk afgestemd en begeleid door je partner. Dit was even uit de comfortzone maar het resultaat is direct merkbaar. Heel mooi hoe snel je eigenlijk kunt ontspannen en je op deze manier zowel lichamelijk als geestelijk kunt voorbereiden op wat gaat komen. Elke geeft je veel aandacht en persoonlijke begeleiding afgestemd op je eigen situatie, duidelijk merkbaar vanuit haar passie en hart. Ik heb er veel vertrouwen in dat dit ons gaat helpen om er een mooie ervaring van te maken.
Dankjewel voor je hulp en begeleiding Elke!
Krissy & Maarten

Hypnobirthing Eindhoven

Hypnobirthing Eindhoven door Elke

Met veel liefde en plezier geef ik de hypnobirthing cursus in Eindhoven. Ik wil je graag vertellen over mijn ervaring met hypnobirthing en wat de cursus voor jou kan betekenen.

Ik genoot van mijn zwangerschap. Alleen ik merkte dat mijn angst voor bevallen, mezelf in de weg stond. Het voelde niet goed om met zorgen en twijfels aan mijn bevalling te beginnen. We volgde de hypnobirthing cursus bij Mucha Mama om dit te veranderen.

De cursus gaf mij het vertrouwen dat ik tijdens mijn bevalling ontspannen zou blijven. Toen mijn angsten wegvielen zag ik de bevalling als een intieme en bijzondere ervaring. Uiteindelijk kreeg ik een prachtige en vlotte hypnobirthing bevalling. Door mijn positieve ervaring, wil ik nu als hypnobirthing docente iedereen kennis laten met deze ontspannen voorbereiding.

Deze hypnobirthing cursus is bijzonder omdat het geschikt is voor iedereen. Of je nu thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen. Ik help je graag om met meer rust en vertrouwen aan de bevalling te beginnen. De hypnobirthing cursus in Eindhoven is gezellig en makkelijk om te volgen.

De hypnobirthing cursus is een ontspannen moment waar je samen bezig bent met de komst van jullie baby. Het geeft een goede en complete voorbereiding op je bevalling.

Mijn eigen bevalling van mijn zoon verliep soepel en duurde niet langer dan 4 uur. Dit is voor mij ongetwijfeld de mooiste dag van mijn leven. Ik denk met veel blijdschap en fijne gevoelens hieraan terug. Graag wil ik alle aanstaande ouders op weg helpen om met ontspanning hun kindje te verwelkomen. En zoiets moois en onbeschrijfelijk te ervaren.

Over Elke

Elke is onze fijne Mucha Mama docente in regio Eindhoven. Ze geeft de hypnobirthing cursus vanuit haar sfeervolle ruimte gevestigd aan de Marconilaan. Naast hypnobirthing geeft Elke ook zwangerschapsyoga, babymassage en yogalessen. Met veel plezier deelt ze de hypnobirthing met aanstaande ouders. Ze heeft al vele stellen op weg geholpen met hun ontspannen voorbereiding op de bevalling. Elke luistert graag naar het verhaal en de behoeften van haar cursisten. En op een natuurlijke manier laat ze de oefeningen aansluiten bij ieders eigen ideeën en situatie. Als professioneel yogadocente is Elke aangesloten bij het VYN.

Als yogadocente is Elke aangesloten bij het VYN.

VYN logo

Hypnobirthing Eindhoven privé cursus

Willen jullie liever in alle rust met z’n tweetjes goed voorbereiden op de bevalling, dan geef ik jullie de cursus ook heel graag privé!

Ik ontmoet jullie heel graag in mijn cursus!

Liefs Elke

 

Hypnobirthing Eindhoven opfris cursus

Heb je al eerder een hypnobirthing cursus gevolgd? Wil je weer opfrissen en dit kindje ook deze aandacht geven? Samen weer even in de flow komen en even genieten samen met de ontspannende oefeningen om voor te bereiden op deze bevalling?

Je kan kiezen uit 2 opties: privécursus of groepscursus

Privé opfris cursus

In 3 uur tijd nemen we alles nog een keer door, doen de meest belangrijke oefeningen en ik zorg ervoor dat je weer helemaal vertrouwen krijgt in deze komende bevalling.
Bel mij: 06 43 66 03 48 of stuur mij een mailtje: elke@muchamama.nl

Dan plannen we een datum en tijd in.

Groepscursus
Kies een cursusdatum voor de groepscursus en boek met € 60 euro korting.

De kortingscode is: VRAAG DEZE OP BIJ ELKE

Hypnobirthing Eindhoven solo cursus

Wil je je graag positief voorbereiden op de bevalling, maar liever alleen om wat voor reden dan ook, dan kan dat natuurlijk! Samen met andere zwangere vrouwen bespreken we de bevalling op een positieve manier en gaan we oefenen hoe jij de weeën goed op kan vangen. De Hypnobirthing Solo cursus in Eindhoven is zeer uitgebreid. Je ontvangt een heleboel praktische kennis over de bevalhoudingen, de fases en alle ademtechnieken voor je bevalling. En we focussen op een positieve mindset met oefeningen voor een diepe ontspanning. Bel of mail gerust voor meer informatie of boek gelijk een cursus. Gezellig als je erbij bent! Liefs Elke

Reviews solo cursus

Een hele fijne en rustige cursus gehad waarbij ik veel handvatten en tools heb geleerd om mijn gedachten en lichaam tot rust te brengen. Ook de positieve affirmaties geven mij veel vertrouwen in de zwangerschap en bevalling! Met vriendelijke groet , Kelly

Alle cursussen zijn inclusief:

Contact Elke

Tel 06 43 66 03 48

E-mail:elke@muchamama.nl

Hypnobirthing Eindhoven locatie

Happy Birthing Day
Marconilaan 4
5621 AA  Eindhoven

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar boven