Hypnobirthing opleiding

Hypnobirthing Docente worden of werk je al met zwangeren?
Zou je ook graag gecertificeerd Mucha Mama Hypnobirthing Docente willen worden? Of werk je al met zwangeren en wil je graag een extra dimensie geven aan het werk wat je al doet? Erg leuk dat je hier belangstelling in hebt, we zijn altijd blij met nieuwe docentes die het ook belangrijk vinden om aanstaande ouders een goede basis mee te geven.

Hypnobirthing informatie

Voor wie is het?

Deze hypnobirthing opleiding is voor diegenen die een passie hebben om zwangeren en hun partner te helpen met de voorbereiding van de bevalling. Als je al met zwangeren werkt kan je extra technieken, tips en ideeen leren voor het werk wat je al doet of je kan cursussen geven. Wij zijn een enthousiast team en alhoewel je zelfstandig werkt is het fijn om het gevoel te hebben dat je ergens bij hoort, het Mucha Mama team.

 

Mucha Mama

Wereldwijd zijn er vele verschillende hypnobirthing methodes. Mucha Mama is de eerste en momenteel enige volledig Nederlandstalige hypnobirthing cursus. Hypnobirthing focust zich veel op de mentale voorbereiding. Spanning en stress hebben vaak een negatief effect op de bevalling en ontspanning, rust en focus een positief effectief. Je kan als Docente natuurlijk geen garanties geven maar onderzoek wijst uit dat het gebruik van hypnose vele voordelen levert zoals kortere bevalling, minder complicaties, minder pijnbeleving enzovoort.

Hypnobirthing geboorte
Mucha Mama Hypnobirthing

Inhoud van de opleiding

Dag 1 & 2: Module 1: Hypnose & Hypnotherapie (vrijstelling voor hypnotherapeuten)
Dag 3 & 4: Module 2: Verloskunde: Zwangerschap & Geboorte (vrijstelling voor verloskundigen)
Dag 5 & 6: Module 3: Lesgeven in Hypnobirthing
Dag 7 & 8: Module 4: Praktijkervaring opdoen tijdens een cursus

Na deze 8 dagen wordt er een schriftelijke toets afgenomen. Zodra deze is goedgekeurd, kan je gaan beginnen met lesgeven.

Onderstaand de algemene punten waar je aan moet voldoen:

• Zelf bevallen bent (of werkervaring hebt met bevallen)
Een goede algemene ontwikkeling hebt.
Als je besluit groepscursussen te geven, dat je de faciliteiten hebt om de Mucha Mama hypnobirthing cursus in een geschikte ruimte te geven of eventueel thuis.

Als je les wilt geven

Als je de Hypnobirthing opleiding hebt voltooid, kan je cursussen van 3 bijeenkomsten (2,5 uur elk), 2 bijeenkomsten (2 x een halve dag) of 1-daagse cursussen gaan geven. Je kan groepslessen of individuele lessen geven. Je kan gebruik maken van het Gecertificeerd Docente logo.

Het doel van Mucha Mama is om met gebruik van hypnose en andere technieken een zwangere vrouw en haar partner positief voor te bereiden op 1 van de belangrijkste momenten in iemands leven.

Hypnobirthing opleiding

Docentes

Waar & Wanneer

Module 1: Hypnose & Hypnotherapie:  Vrijdag 23 Oktober + Zaterdag 24 Oktober 2020

Module 2: Verloskunde: Vrijdag 30 Oktober + Zaterdag 31 Oktober 2020

Module 3: Lesgeven in Hypnobirthing: Vrijdag 6 November + Zondag 8 November 2020

Module 4: Praktijkdagen: In overleg met de oprichtster kan je 2 cursusdata uitkiezen om mee te draaien.

Tijden: 9.30 uur tot 17.00 uur

De Hypnobirthing docententraining wordt gegeven in Rotterdam.

 

De locatie Oktober/November 2020:                                      

Centrum DJOJ
Antony Duyklaan 5
Rotterdam (vlakbij snelweg)
(gratis parkeren)

Hypnobirthing training

Beperkte plekken

Om ons aanbod zoveel mogelijk te verspreiden, worden er per gebied maar 1 tot 2 Docentes toegelaten. Let wel: er zijn een beperkt aantal locaties beschikbaar in Nederland en Belgie. Wil je les geven in het buitenland, neem dan contact op met Helianthe.

De kosten

De opleiding bestaat uit 6 scholingsdagen waarin zowel theorie- als praktijklessen worden gegeven. Daarnaast zal je 2 keer met een cursus meelopen en een schriftelijke toets doen. Na de goedkeuring van de schriftelijke toets kan je gaan lesgeven.

De cursus kost 1349,- excl. btw (€1,632,29 incl.btw)
De cursus kost 1149,- excl. btw (€1,390,29 incl.btw) als je bent vrijgesteld voor 1 van de modules zoals verloskundigen (vrijstelling voor module 2) en hypnotherapeuten (vrijstelling voor module 1).
Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Accreditatie

Deze hypnobirthing opleiding is geaccrediteerd door:

 De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).
Totaal aantal punten: 16 Totaal aantal contacturen: 28

De Nederlandse Beroepsvereniging voor doula’s (NBVD)

Inclusief:

 • Docente cursusmaterialen
  Dit is inclusief de syllabus en toegang tot online cursusmaterialen voor docentes: cursusboek Bevallen met Hypnobirthing, 5 hypnobirthing luistersessies en 4 korte lesfilmpjes.
 • Benodigdheden om eigen cursus te draaien,  zoals een Docente Map, Les Posters, Achtergrond muziek en Oefenboek voor jouw klanten.
 • Marketing
  Voor je eigen marketing ontvang je een “starters pakket”: Zo krijg je een persoonlijke webpagina, 1000 flyers en marketing tips van Mucha Mama.
 • Certificering
  Je krijgt na de eindopdracht een certificaat en een persoonlijk digitale badge om te laten zien dat je gecertificeerd docente bent.
 • Iets voor de lekkere trek
  Tijdens de cursus zullen wij je van koffie, thee, koekje en fruit voorzien. Deze bedragen gelden voor 2019, prijswijzigingen voorbehouden

Inschrijven

De kosten dienen voor aanvang van de cursus te zijn voldaan. Inschrijving kan pas plaatsvinden na kennismaking met Helianthe, oprichtster van Mucha Mama. Je kan hier naast je gegevens achterlaten, dan wordt er contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Met het invullen en versturen van het inschrijfformulier ga je tevens akkoord met de Algemene Voorwaarden. Betalen in termijnen is mogelijk.

Stuur een mailtje, dan sturen wij je meer informatie toe en zal Helianthe contact opnemen met je.

info@muchamama.nl

Algemeen

Voor deze hypnobirthing docente cursus heb je geen vooropleiding nodig, wel is het belangrijk dat je gefascineerd bent door het wonder van de zwangerschap, het ongeboren kind en de bevalling. Na afronding van deze cursus kan je zwangere vrouwen en hun partners begeleiden tijdens hun zwangerschap door middel van cursussen hypnobirthing zowel in groepsverband als tijdens prive-lessen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde, ervaren en enthousiaste docenten. Om de kwaliteit te waarborgen en oneerlijke concurrentie tussen Mucha Mama Hypnobirthing Docentes te voorkomen, zijn er verschillende beperkte prijzen voor de cursussen die gehanteerd kunnen worden. Het geven van Mucha Mama hypnobirthing cursussen is goed te combineren met werk en gezin. De cursusmaterialen voor toekomstige clienten van de Docentes kunnen via Mucha Mind worden aangeschaft. Inschrijvingen van cliënten verlopen via het uitgebreide en beveiligde betalingssysteem van Mucha Mama.

Stuur een mailtje, dan sturen wij je meer informatie toe en zal oprichtster Helianthe contact opnemen met je.

info@muchamama.nl