Hypnobirthing docent worden

Wil jij ook hypnobirthing docente worden?

Volg onze Mucha Mama Hypnobirthing opleiding

cursus docent worden

Voor wie is deze cursus?

Deze hypnobirthing opleiding is voor diegenen die een passie hebben om zwangeren en hun partner te helpen met de voorbereiding van de bevalling. Als je al met zwangeren werkt kan je extra technieken, tips en ideeën leren voor het werk wat je al doet of je kan cursussen geven.
Wij zijn een enthousiast team en alhoewel je zelfstandig werkt is het fijn om het gevoel te hebben dat je ergens bij hoort, het Mucha Mama team. “Mucha Mama”
Wereldwijd zijn er vele verschillende hypnobirthing methodes. Mucha Mama heeft een nuchtere en praktische aanpak en momenteel de enige die cursussen geeft die persoonlijk aanpasbare oefeningen aanbied. Ons doel is een positieve bevalling, ongeacht hoe deze verloopt.

Hypnobirthing focust zich veel op de mentale voorbereiding. Spanning en stress hebben vaak een negatief effect op de bevalling en ontspanning, rust en focus een positief effectief.
Je kan als Docente natuurlijk geen garanties geven maar onderzoek wijst uit dat het gebruik van hypnose vele voordelen levert zoals kortere bevalling, minder complicaties, minder pijnbeleving enzovoort

opleiding hypnobirthing docent worden

Inhoud van de opleiding

Na deze 8 dagen wordt er een schriftelijke toets afgenomen. Zodra deze is goedgekeurd, kan je gaan beginnen met lesgeven.

Onderstaand de algemene punten waar je aan moet voldoen:

Als je de Hypnobirthing opleiding hebt voltooid, kan je cursussen van 3 bijeenkomsten (2,5 uur elk), 2 bijeenkomsten (2 x een halve dag) of 1-daagse cursussen gaan geven. Je kan groepslessen of individuele lessen geven. Je kan gebruik maken van het Gecertificeerd Docente logo.
Het doel van Mucha Mama is om met gebruik van hypnose en andere technieken een zwangere vrouw en haar partner positief voor te bereiden op 1 van de belangrijkste momenten in iemands leven.

Onze docentes

oprichtster docente helianthe

Helianthe

Hypnotherapeute, Mucha Mama Hypnobirthing Docente en oprichtster van Mucha Mama. Helianthe werkt vanuit haar hart, is enthousiast en heeft passie voor alles omtrent zwangerschap en de bevalling en dan vooral het mentale gedeelte. Helianthe is 1 van Europa’s meest ervaren therapeuten op dit gespecialiseerde gebied.

docente-gretha

Gretha

1e-lijn verloskundige in het Wilhelmina kinderziekenhuis, geeft les op dag 3. Als verloskundige heb ik een passie voor zwangeren, barenden en hun partner. De fascinatie voor het natuurlijke, fysiologische proces van zwangerschap, baring en kraamtijd heb ik nog steeds zelfs na 30 jaar verloskundige te zijn! Tijdens de opleiding tot Hypnobirthing docent vind ik het belangrijk om je zoveel mogelijk bij te brengen over dit natuurlijke proces, en ook een deel over wanneer er zich complicaties voor doen. Zo hopen we je met vertrouwen te vullen voor het geven van de hypnobirthing cursussen.

Waar en wanneer?

Lesdagen:

  • woensdag 4 september 2024
  • donderdag 5 september 2024
  • vrijdag 6 september 2024
  • woensdag 11 september 2024
  • donderdag 12 september 2024
  • vrijdag 13 september 2024

Tijden: 9.30 uur tot 17.00 uur

De Hypnobirthing docententraining wordt fysiek (niet online) gegeven in:
Mucha Mama Kantoor
Opzoomerlaan 94
3221 AP Hellevoetsluis (gratis parkeren)

Lesdagen per module: Module 1:Hypnose & Hypnotherapie Woensdag 4 september 2024 Donderdag 5 september 2024 Module 2: Lesgeven in Hypnobirthing Vrijdag 5 september 2024Woensdag 11 september 2024 Module 3: Verloskunde  Donderdag 12 september 2024 Vrijdag 13 september 2024 Module 4: Praktijkdagen: In overleg met de oprichtster kan je 2 cursusdata uitkiezen om mee te draaien. Tijden: 9.30 uur tot 17.00 uur

Om ons aanbod zoveel mogelijk te verspreiden, worden er per gebied maar 1 tot 2 docentes toegelaten. Let wel: er zijn een beperkt aantal locaties beschikbaar in Nederland en Belgie. Wil je les geven in het buitenland, neem dan contact op met Helianthe.De opleiding bestaat uit 6 scholingsdagen waarin zowel theorie- als praktijklessen worden gegeven. Daarnaast zal je 2 keer met een cursus meelopen en een schriftelijke toets doen. Na de goedkeuring van de schriftelijke toets kan je gaan lesgeven.

De cursus kost € 1399,- excl. btw (€1,692,79 incl. btw)
De cursus kost € 1199,- excl. btw (€1,450,79 incl.btw) als je bent vrijgesteld voor 1 van de modules zoals verloskundigen (vrijstelling voor module 2) en hypnotherapeuten (vrijstelling voor module 1).
Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Tijdens de cursus zullen wij je van koffie, thee, koekje en fruit voorzien. Deze bedragen gelden voor 2023, prijswijzigingen voorbehouden.

Docente cursusmaterialen
Dit is inclusief de syllabus en toegang tot online cursusmaterialen voor docentes: cursusboek Bevallen met Hypnobirthing, 5 hypnobirthing luistersessies en 4 korte lesfilmpjes.

Benodigdheden om eigen cursus te draaien
Een docente map, les posters, achtergrond muziek en een oefenboek voor jouw klanten.

Marketing
Voor je eigen marketing ontvang je een “starters pakket”: Zo krijg je een persoonlijke webpagina, 1000 flyers en marketing tips van Mucha Mama. Certificering
Je krijgt na de eindopdracht een certificaat en een persoonlijk digitale badge om te laten zien dat je gecertificeerd docente bent.

Inschrijven
De kosten dienen voor aanvang van de cursus te zijn voldaan. Inschrijving kan pas plaatsvinden na kennismaking met Helianthe, oprichtster van Mucha Mama. Je kan hier naast je gegevens achterlaten, dan wordt er contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Met het invullen en versturen van het inschrijfformulier ga je tevens akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Betalen in termijnen is mogelijk
Stuur een mailtje naar het kantoor van Mucha Mama  en dan zal Helianthe contact met jou opnemen
.

Algemeen
Voor deze hypnobirthing docente cursus heb je geen vooropleiding nodig, wel is het belangrijk dat je gefascineerd bent door het wonder van de zwangerschap, het ongeboren kind en de bevalling. Na afronding van deze cursus kan je zwangere vrouwen en hun partners begeleiden tijdens hun zwangerschap door middel van cursussen hypnobirthing zowel in groepsverband als tijdens prive-lessen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde, ervaren en enthousiaste docenten. Om de kwaliteit te waarborgen en oneerlijke concurrentie tussen Mucha Mama Hypnobirthing Docentes te voorkomen, zijn er verschillende beperkte prijzen voor de cursussen die gehanteerd kunnen worden. Het geven van Mucha Mama hypnobirthing cursussen is goed te combineren met werk en gezin. De cursusmaterialen voor toekomstige cliënten van de docentes kunnen via Mucha Mind worden aangeschaft. Inschrijvingen van cliënten verlopen via het uitgebreide en beveiligde betalingssysteem van Mucha Mama. Ontvang meer informatie

Stuur een mailtje, dan sturen wij je meer informatie toe en zal oprichtster Helianthe contact opnemen met je.

info@muchamama.nl

Scroll naar boven