Wat te verwachten van de cursus

Hypnobirthing cursus feedback

Ook op persoonlijk vlak een mooie eye-opener

Wij moesten de cursus helaas 2 keer afzeggen, bij de 2e afzegging er vanuit gaand dat dat het dan was. Maar Daphne bood aan om het online in 3 avonden aan te bieden, een groot en onverwacht geschenk. Daphne is betrokken, gezellig, een fijn mens en komt met waardevolle tips en aanvullingen. Naast de 3 online cursusmomenten is ze ten alle tijden bereid om je vragen te beantwoorden of met je mee te denken over bijvoorbeeld affirmaties. Niet alleen voor onze zwangerschap en komende bevalling is de cursus van meerwaarde gebleken maar door de input en het inzicht van Daphne is er ook op persoonlijk vlak een hele mooie eye-opener geweest.

Ik voel me dankbaar voor deze cursus, de rust die het me heeft gebracht en de pareltjes die we ervan mochten plukken. Groet, Saskia

De cursus helpt echt de partner bij de bevalling te betrekken

Ik wist van te voren niet goed wat ik moest verwachten van de cursusdag en hoeverre die aanvulling zou bieden op het materiaal online, maar ik was zeker positief verrast! Helianthe, je doet het fantastisch. Je bent een inspirerende persoon en ik ga na deze dag absoluut met veel meer rust en vertrouwen ons bevallingsavontuur in. De workshop was erg leuk en ontspannend. Het was heerlijk om tijdens de workshop op een zo warme en intieme manier met mijn partner bezig te zijn. De cursus helpt echt de partner bij de bevalling te betrekken en ik denk dat dit voor de partners ook heel fijn is omdat ze vaak ook niet weten hoe ze hun partner kunnen steunen. Dit biedt ze alle tools! Bedankt. We zullen zeker laten weten hoe onze soepele, natuurlijke en ontspannen bevalling verlopen is 🙂.

Vivienne zette een erg fijne sfeer neer

Een hele fijne en praktische cursus, we hebben ontzettend veel geleerd en gezien dat een bevalling ook een fijne gebeurtenis kan zijn. Hoe vaders ook actief mee kunnen helpen om de zwangerschap en de bevalling zo mooi mogelijk te maken. Vivienne zette een erg fijne sfeer neer tijdens de cursus, we waren aan het einde van de dag moe maar ontspannen. Wij vinden deze cursus zeker een aanvulling en een aanrader. Groetjes Miranda

Wij hebben 2 super fijne en leerzame dagdelen gehad met Mariska

Wij hebben na onderzoek te hebben gedaan naar de verschillende mogelijkheden om ons voor te bereiden op de bevalling, gekozen voor hypnobirthing van Mucha Mama. Het werd in Twello aangeboden, wat het voor ons extra aantrekkelijk maakte, omdat dit voor ons dichtbij is. Mariska Kooijman was onze coach tijdens de twee dagdelen. Wij hebben het geluk gehad dat wij het enige stel waren voor de data, waarop Mariska aanbood om de cursus bij ons thuis te doen. Wij hebben twee super fijne en leerzame dagdelen gehad met Mariska. Mariska heeft ervoor gezorgd dat we ons veilig en op ons gemak voelden om te oefenen en haar veel vragen te stellen. Ze heeft alle tijd voor ons genomen en deelde ook haar eigen ervaringen, waardoor het voor ons nog meer ging leven. We hadden al vertrouwen in onszelf als stel, maar Mariska heeft dit door middel van uitleg en oefeningen nog meer versterkt.
We raden hypnobirthing en Mariska als coach in het bijzonder zeker aan!

We voelden ons meteen op ons gemak bij Jenny

We zijn in verwachting van ons eerste kindje en wilden ons graag goed voorbereiden op de bevalling. Toen we informatie opzochten via het internet, kwamen we al snel uit bij Jenny. Haar visie op bevallen (een positieve ervaring en dat vrouwen ervoor gemaakt zijn) sprak mij (Floor) meteen aan. We hebben een privé cursus aan huis gevolgd, verspreid over twee dagdelen. We voelden ons meteen op ons gemak bij Jenny. Jenny is een fijn en rustig persoon, waar je jezelf bij kunt zijn. Dat merkte ook onze kat, die normaal gesproken in het begin erg verlegen is maar zich nu toch snel liet zien 😉 Tijdens de cursus hebben we naast concrete oefeningen voor tijdens de bevalling, ook goede gesprekken gevoerd over verwachtingen, angsten en zorgen. Voor ons was dit heel waardevol. Het is fijn om concrete tips te krijgen waar je mee aan de slag kunt en waar je op terug kunt vallen tijdens de bevalling, ook dankzij het naslagwerk dat je mee krijgt.
Jenny, we willen je oprecht heel erg bedanken. We hopen jouw tips goed toe te kunnen passen tijdens het bijzondere moment waarop we onze kleine gaan ontmoeten. Groet, Floor en Bart

Vol vertrouwen de bevalling tegemoet

Mijn partner en ik volgden de cursus hypnobirthing in Weert bij Irene Poell. We hebben enorm veel geleerd en gaan met een goed gevoel en vol vertrouwen de bevalling tegemoet. Irene geeft de cursus met veel passie en overgave; wij zouden het ieder koppel aanraden!
Groetjes Bregje

De angsten die ik heb rondom bevallen zijn helemaal weg

Ik heb de cursus van Muchamama en Esme als cursusleider als zeer positief ervaren. De angsten die ik heb rondom bevallen zijn helemaal weg en we zijn samen tot hele mooie inzichten gekomen. Ik voel me heel erg ontspannen en kijk er naar uit om deze ervaring te mogen doen. Dit omdat  ik nu goed weet wat me te wachten staat, wat ik, en met mijn partner kan doen om in mijn kracht te staan als de weeën komen. De belemmerende gedachten zijn weg en ik ben niet bang meer dat ik het niet kan, waardoor ik zelfs denk dat het een hele mooie ervaring kan zijn. Dit had ik nooit gedacht dat ik dit kon voelen. Ik beveel de cursus (en bij Esme) heel erg aan, omdat het doeltreffende oefeningen biedt, ik nu weet wat ik fijn vind/ nodig heb bij de bevalling. Esme heeft een hele fijne, open uitstraling en legt goed uit, denkt mee en komt heel erg professioneel over. Door alle aandacht en oefeningen kom je er echt achter wat jouw overtuigingen zijn, waar je echt tegenaan loopt en hoe je dat samen kan aanpakken. Ook is er veel ruimte voor flexibiliteit, waardoor we alles konden vragen wat we wilden. Als laatste vond het super leuk dat mijn partner er actief in betrokken werd, waardoor onze band en vertrouwen door de cursus sterker is geworden.
Liefs Sanne

Het resultaat is direct merkbaar

Een hele bijzondere cursus om je voor te bereiden op de bevalling, voor jezelf en je partner. Tijdens de cursus doe je gaandeweg allerlei ontspanningsoefeningen, persoonlijk afgestemd en begeleid door je partner. Dit was even uit de comfortzone maar het resultaat is direct merkbaar. Heel mooi hoe snel je eigenlijk kunt ontspannen en je op deze manier zowel lichamelijk als geestelijk kunt voorbereiden op wat gaat komen. Elkegeeft je veel aandacht en persoonlijke begeleiding afgestemd op je eigen situatie, duidelijk merkbaar vanuit haar passie en hart. Ik heb er veel vertrouwen in dat dit ons gaat helpen om er een mooie ervaring van te maken.
Dankjewel voor je hulp en begeleiding Elke! Krissy & Maarten

Constance heeft engelengeduld en weet waar ze het over heeft

Wij hebben de cursus hypnobirthing bij Constance Deelen als enorm waardevol en leerzaam ervaren. Constance is enorm vriendelijk en kundig in wat ze doet. Heeft een engelengeduld en weet waar ze het over heeft. Ook haar flexibiliteit, eerlijkheid en gezellige maar duidelijke aanvliegroute paste perfect bij ons. Wij zouden deze cursus iedereen aanraden.

Groeten, Esther en Sabrina
p.s. ook het feit dat wij 2 vrouwen zijn, hebben wij op geen enkel moment als belemmering ervaren. Constance wist de cursus heel inclusief vorm te geven. Voor ons als vrouwenstel geen harde eis, maar daardoor wel een enorm warm bad.

De cursusdag zelf oversteeg de verwachtingen

Voordat ik me heb aangemeld voor de cursus heb ik fijn mailcontact en ook telefonisch contact gehad met Kim, waardoor ik besloot mijn aanmelding definitief te maken. Na aanmelding kon ik inloggen op een hele verhelderende website met veel leesvoer, audiofragmenten en allemaal extra’s waardoor ik me in de periode voor de cursusdag goed kon voorbereiden.
De cursusdag zelf oversteeg de verwachtingen die ik had. Kim is uiterst professioneel, heeft een hele fijne stem en kan heel helder uitleggen wat de bedoeling is. Ze oordeelt niet, is sensitief en sloot perfect aan bij de sfeer in de groep. Nergens was er overbodige herhaling (ten aanzien van het reeds aangereikte cursusmateriaal) en de dag vloog voorbij. Het was een combinatie van ultieme ontspanning en ook het aanleren van vaardigheden en een passende ademhaling. Na deze cursus voelde ik me nog meer toegerust om de geboorte van onze zoon met vol vertrouwen en een positieve insteek tegemoet te zien. Ik ben Kim daar heel dankbaar voor!
Hartelijke groet, Anouk

Jantien is een heerlijk nuchtere vrouw die de tijd neemt

Ik heb de hele zwangerschap getwijfeld over het volgen van een hypnobirthing cursus. Mijn man en ik kunnen absoluut niet tegen zweverige toestanden maar hadden er met Jantien vertrouwen in. Jantien is een heerlijk nuchtere vrouw die rustig de tijd neemt voor je zorgen en je helpt om dit te relativeren en aan te kunnen. Deze cursus heeft mij als enorme stresskip geleerd om rondom mijn zwangerschap en mijn kindje dingen te accepteren zoals ze zijn en het over me heen te laten komen. Hiervoor vond ik het altijd heel moeilijk om van bijzondere gebeurtenissen te genieten maar ik kan oprecht zeggen dat ik genoten heb van de laatste weken zwangerschap, de bevalling en de best wel pittige kraamtijd die anders was dan anders. Ik denk dat dit zonder de hypnobirthing cursus en Jantien’s steun wel anders was geweest.

Bastiaan:
Mijn vrouw heeft gezocht naar de zwangerschapscursus en uiteraard deed ik mee want een klein beetje steun bieden is wel het minste wat je als man kan doen tijdens de bevalling. Ik zag er best wel een beetje tegen de bevalling op omdat je als man toch een beetje langs de zijlijn staat.
De cursus hypnobirthing heeft hier een stukje rust in gegeven maar zeker ook Jantien zelf die heeft laten zien hoe je je vrouw kunt steunen en dat je als man ook zeker je steentje kunt bijdragen. Met wat oefeningen en een extra portie zelfvertrouwen zijn we ervoor gegaan met als resultaat een prachtige jongen en twee gelukkige en relatief ontspannen ouders. Het volgen van cursus was de beste zet tijdens de hele zwangerschap. We hebben hier geen moment spijt van en hebben hier nu nog, met een kindje van 4 maanden, ontzettend veel profijt van.
Leena & Bastiaan

Mijn droombevalling, echt samen met mijn vriend gedaan

Voor mij was dit een droom bevalling, hoewel ik hem thuis hoopte, heb ik alles kunnen doen wat ik wenste. Van zoutlampje, mijn muziek in, mijn vriend aan mijn zij, op een baarkruk bevallen en haar opvangen ect. Jouw cursus heeft bijgedragen het gevoel het echt samen met mijn vriend te hebben gedaan. Hij sprak bemoedigende woorden, checkte vaak hoe het ging, hield mij bij de les en vroeg vaak of ik iets goed vond. Daarnaast heb ik positieve affirmaties gebruikt en visualiseerde ik van te voren vaak ‘mijn droombevalling’. Mijn vriend heeft de bevalling heel positief ervaren en geeft ook aan dat jouw cursus daar een enorme bijdrage aan heeft gegeven.
Nogmaals bedankt Sophie !! Michelle en Rutger

Sinds de cursus ben ik mentaal wat rustiger

Ik ben ontzettend blij dat de verloskundige ons had getipt op deze cursus en jouw naam had genoemd. Niet alleen vond ik je prettig gezelschap, maar het voelde ook meteen vertrouwd. Ik merk dat ik sinds de cursus mentaal wat rustiger ben. Ik zag niet eens zozeer tegen de bevalling op (dat laat ik maar een beetje op me afkomen aangezien ik het nog nooit gedaan heb), maar wel tegen het moederschap. Daar konden we gelukkig bij stilstaan en helpt mij nu enorm. De post-its met positieve affirmaties hangen in het huis, we oefenen braaf samen toch zeker 5 keer per week en ik ben er zelf actief mee bezig door alle extra informatie (het e-book) te lezen en te beluisteren. Al met al kijken we terug op een hele positieve cursus die mij met name mentaal een steuntje in de rug geeft en waarvan we het heel fijn vinden om ook echt samen de oefeningen te doen. We hebben lol, maar het zorgt ook zeker voor verbinding.
Nogmaals dankjewel Gretha!! Ik laat tzt wel weten hoe het is gegaan 😉 Hartelijke groet, Loes en Ben

We hadden fijne handvatten om tot rust te komen

“Hi Ineke, met grote blijdschap kan ik je vertellen dat om 10:30 ’s ochtends onze zoon Céline op de wereld is gezet. Hij doet het erg goed en wij zijn ook erg blij met de manier waarop de bevalling is gegaan. De manier waarop wij bij de hypnobirthing hebben geleerd om te gaan met de spanning en de weeën heeft ons erg goed gedaan. De weeën werden door Céline gemakkelijk weg geblazen, de verloskundige was ook een voorstander van hypnobirthing, we hadden fijne handvatten om tot rust te komen. Kortom: het heeft ons ontzettend geholpen. Wij zullen anderen deze manier van bevalling adviseren en zijn jou erg dankbaar voor de fijne cursus :)”
Tom en Céline

We zouden dit aan iedereen aanbevelen!

Wij hebben op 25 september 2021 een cursus hypnobirthing gehad van Jolanda. Het was een hele fijne dag waar we beiden veel aan gehad hebben. Er waren voorheen best wat zorgen, die ik aan het eind van de dag niet meer had. Tot op dit moment (4 weken verder) voel ik me veel krachtiger en met meer zelfvertrouwen. Dit geldt ook voor m’n partner. Hij had voor de 25e het idee: ‘ik kan niet zoveel doen’, maar dat gevoel is erna weggegaan. Hij is erg in z’n kracht gezet. We zijn heel dankbaar voor de sessie met Jolanda en zouden dit aan iedereen aanbevelen!
Groeten, Wellinton & Jorijn

Mooie ervaring en samen veel gelachen>

Wij hebben twee hele fijne en leerzame zaterdag-ochtenden met Carla doorgebracht. Ze brengt het cursus materiaal op een rustige en persoonlijke manier, neemt de tijd om oefeningen persoonlijk te maken, hielp mij met ontspannen, en maakt alles bespreekbaar. Het was een hele mooie ervaring en voorbereiding voor samen waarin we ook veel met Carla gelachen hebben. De cursus heeft ons vertrouwen gegeven in de komende bevalling en we kijken uit naar de komst van onze baby!
Groeten, Cornalijn

Scroll naar boven