Hypnobirthing cursus locaties en data

Even geduld… de kaart is aan het laden…

Alle data op een rijtje

Alle Hypnobirthing docentes zijn getraind en gecertificeerd als Hypnobirthing docente. De Mucha Mama Hypnobirthing methode is inclusief alle gebruikelijke hypnobirthing technieken en nog veel meer. Onze docentes zijn te vinden door heel Nederland. Maak kennis met een docente bij jou in de buurt.

Wil je ook goede technieken?

Voor minder pijn en meer controle?

Wil jij dit leren van de meest ervaren specialisten op dit gebied?

Je bent bij ons in goede handen.

Mucha Mama heeft, met vele hypnobirthing cursussen door heel Nederland, meeste ervaring in Europa en heeft dit verwerkt in haar technieken.

Je krijgt meer materialen om mee te oefenen en specifiek aanpasbare oefeningen.

Onze docentes krijgen meer training en zijn gespecialiseerd in extra ondersteuning in het geval van een dreigende inleiding.

hypnobirthing cursussen in heel Nederland en Beglie

Hypnobirthing betekent ‘hypnose voor bevallen’. Praktisch wil dit zeggen: met vertrouwen, positieve mindset en ontspannen bevallen.
De Mucha Mama Hypnobirthing cursus is een zwangerschapscursus waarin de mindset centraal staat.
Het lichaam weet namelijk al hoe te bevallen, de mindset kan het bevalproces in de weg zitten of juist helpen. Verkramping en pijn worden beinvloed door jouw mindset. Zo worden tijdens een cursus angsten, zorgens en twijfels losgelaten, omgevormd of hergeprogrammeerd en het vertrouwen vergroot en verankerd.

We willen eigenlijk dat zwangeren met hun mind het fysieke process ondersteunen en dat de partner hen hierbij helpt. Dit voorkomt o.a. verkramping en meer pijn.  Zij zijn de aangewezen persoon om haar te coachen en tools, tips en technieken te leren om haar zoveel mogelijk te helpen met een goede voorbereiding. Zo zijn er oefeningen voor het stel en voor de zwangere alleen. Ons doel is een positieve en soepele beval-ervaring.

Ben jij ook beïnvloed? Heb jij een “rugzakje”?

Vaak wordt bevallen gezien als een grote berg die beklommen moet worden met de nodige problemen, wel natuurlijk met een lief baby’tje als resultaat. We zijn als jong meisje al beïnvloed door de media en door verhalen van andere moeders, door dingen die we gezien, ervaren of gehoord hebben. Zo bouwen we onbewuste spanning op voor de bevalling. We hebben ons onbewuste “rugzakje” gecreëerd, welke automatisch ingezet wordt tijdens het bevalproces.

De meeste dingen die we in het leven doen, doen we onbewust. Bevallen dus ook. Die onbewuste spanning zorgt ervoor dat een soort stress-modus wordt ingeschakeld tijdens de bevalling. Hierdoor komt adrenaline vrij en de zwangere vrouw belandt in de vlucht-vecht reactie. Dit spant de baarmoederspieren aan waardoor een bevalling minder positief wordt ervaren, meer pijn doet en vaak langer duurt. De afgifte van adrenaline belemmert namelijk de aanmaak van oxytocine wat nodig is voor de weeën.

Het doel voor de zwangere is om zo rustig en gefocussed mogelijk te blijven tijdens de bevalling, zo geeft ze het signaal aan haar lijf dat ze “veilig” is. Ons oersysteem handelt namelijk nog zoals vroeger.  Bevallen is een autonoom en onbewust proces en vaak zitten we dit automatische proces in de weg.

Hoe jullie dat doen, leer je bij ons in de hypnobirthing cursus.

Scroll naar boven