hypnobirthing docente arnhem vivienne

Hypnobirthing Arnhem

Hypnobirthing cursus in Arnhem


1 daagse groepscursus
Tijden: 9.30 – 17.00 uur

    • Binnenkort nieuwe data.

Hypnobirthing Arnhem cursus door Vivienne


Wil jij je ook goed voorbereiden en met vertrouwen je bevalling tegemoet gaan?

Dan is de Mucha Mama Hypnobirthing Arnhem cursus echt iets voor jou!

Ik ontmoet jullie heel graag in mijn cursus!

Liefs Vivienne


♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

Wij raden het zeker aan!

We hebben een fijne cursus gehad met als begeleider Vivienne. Veel geleerd. Ook fijn om te weten hoe de partner kan helpen bij de bevalling. We raden het zeker aan! Goede voorbereiding op de bevalling ☺️.

Anneloes

Maar eenmaal tijdens de cursus vond hij het super!

Rond 30 weken de hypnobirthing privé cursus gedaan thuis met mijn man samen. Wat een fijne dag was dit en wat een rust gaf het ons om aan de slag te kunnen met oefeningen die ons begeleiden richting de bevalling. Mijn man had in eerste instantie een beetje zoiets van moet ik dat meedoen en wat is dat allemaal? Maar eenmaal tijdens de cursus vond hij het super!

Ik ben tijdens mijn verlof elke dag 10 minuutjes gaan oefenen en heb samen 2 keer per week 15 minuten geoefend. We waren er helemaal klaar voor toen onze zoon zich met 39 weken aankondigende.

Een hele relaxte super mooie bevalling in bad gehad waarbij ik alle ademhalingstechnieken en oefeningen heb kunnen toepassen. Het was een prachtige rustige liefdevolle ervaring en ik zou het zo weer willen doen! Ook voor mijn man was het heel fijn, hij wist wat hij voor mij kon betekenen en voelde ook de rust.

Lieve Mucha mama en Vivienne bedankt voor de super voorbereiding! Dankzij jullie hebben we dit intense moment als de mooiste dag van ons leven mogen ervaren!

Liefs Jaap Liza en Daan

Hoe mijn partner mij kan ondersteunen  tijdens de bevalling….

We hebben de dag als positief ervaren. We vonden het met name heel leerzaam om er voor onszelf en van elkaar achter te komen wat onze wensen zijn en wat we fijn vinden. Ook vonden we het een mooie gelegenheid om erachter te komen hoe mijn partner mij kan ondersteunen tijdens de bevalling en wat voor rol hij heeft of kan hebben tijdens de bevalling. We communiceren altijd heel open met elkaar, maar het was toch goed om een aanleiding te hebben en de ruimte te hebben meer expliciet en naar aanleiding van vragen/opdrachten uit te spreken wat eventuele zorgen zijn en wat de wensen zijn. Dat nemen wij vooral mee. Niet elke oefening paste echt bij ons, maar we hebben bruikbare tips uit de cursus gehaald waar we ongetwijfeld wat aan zullen hebben. De tips zullen er ook zeker aan bijdragen dat we alles rondom de bevalling kunnen laten verlopen volgens onze wensen. Voor zover dat mogelijk is uiteraard. Verder gaf Vivienne op een fijne manier cursus waardoor we ons ook snel op ons gemak voelde.

Kortom, we kijken we positief op terug.

Vriendelijke groet, Kirsten

De onderwerpen die aan bod kwamen, waren allemaal nuttig…

Wij hebben een hele ontspannen en leerzame cursus gehad bij Mucha Mama. Vivienne stelde ons meteen op ons gemak en creëerde een ontspannen en huiselijke sfeer waardoor wij ons kwetsbaar op durfden te stellen. De onderwerpen die aan bod kwamen waren allemaal erg nuttig en hadden een praktische kant maar gingen ook de diepte in. Wij hebben dankzij deze dag meer vertrouwen in elkaar en de bevalling gekregen en kijken er zelfs naar uit! Bedankt voor de bijzondere ervaring! Lisanne en Jaap

Wat een heerlijke cursus!…>

”Wat was dit een heerlijke cursus zeg!! Samen met mijn vriendin heb ik de cursus in 1 dag gevolgd wat naar mijn beleving een heel groot succes is geweest. Vivienne begeleidde de dag met heel veel passie, zorg en liefde en zette een hele ontspannen sfeer neer. Mijn beeld van de bevalling is veel zachter geworden en ik heb heel veel vertrouwen gekregen dat wij ook onze kleine liefdevol op de wereld weten te krijgen. En ik zie nu dat ik daar toch ook best een belangrijke rol bij kan spelen! Dank voor de leerzame en gezellige dag – absoluut een aanrader om deze cursus te volgen.”

Dikke knuffel, Maarten

>Vivienne zette een erg fijne sfeer neer…

Een hele fijne en praktische cursus, we hebben ontzettend veel geleerd en gezien dat een bevalling ook een fijne gebeurtenis kan zijn. Hoe vaders ook actief mee kunnen helpen om de zwangerschap en de bevalling zo mooi mogelijk te maken. Vivienne zette een erg fijne sfeer neer tijdens de cursus, we waren aan het einde van de dag moe maar ontspannen. Wij vinden deze cursus zeker een aanvulling en een aanrader. Groetjes Miranda

Hypnobirthing Arnhem door Vivienne

vivienne hypnobirthing docente en doula in omgeving van arnhemLieve bijna mama´s en papa´s uit Arnhem en omstreken! Gefeliciteerd met jullie zwangerschap en wat leuk dat jullie op deze website zijn beland. Deze hypnobirthing cursus is een goede keuze in het proces van zwangerschap en voorbereiding op de geboorte van jullie kindje. De cursus brengt verbinding tussen jullie als partners, en bereid jullie samen voor op wat er komen gaat. Geen andere cursus brengt een verbinding op dit niveau. Het leert je een praktische methode van natuurlijke pijnbestrijding. En daarnaast krijg je allerlei bruikbare tips voor een positieve bevalling. In dit geval van mij, een ervaringsdeskundige. Als doula (geboortecoach bij ‘De Doula’s’ in Arnhem e.o.) heb ik al ruim 30 bevallingen mogen begeleiden.

De methode Hypnobirthing past goed bij mijn aanpak van het vergroten van zelfvertrouwen van de zwangere vrouw vanuit positiviteit. Omdat ik zowel persoonlijke ervaring àls professionele ervaring heb met Hypnobirthing, en de resultaten, vind ik het iedere keer weer een cadeau om zwangere stellen de methode te leren. Kortom: de beste voorbereiding = Hypnobirthing. Ik gun jullie een heerlijke cursus vol ontspanning en verbinding. Met als allerbelangrijkste doel: een positieve geboorte-ervaring voor jullie 3!

Over Vivienne

De ‘power of the mind’, en de invloed die dit heeft op het lichaam ligt heb ik persoonlijk mogen ervaren tijdens mijn 2e zwangerschap en bevalling. Mijn zwangerschap was helaas niet zorgeloos. Omdat ik destijds al met mindfulness bezig was, wist ik dat ik mijn zorgen naar het positieve kon keren. Zorgen over mijn zwangerschap en de verwachtte complicaties wilde ik geen kans geven. Ik voelde vanaf het eerste moment dat ik mocht vertrouwen op mijn lijf en het kindje in mijn buik. Wat de dokters mij vertelden kon ik simpelweg niet geloven. De placenta bleek voor de baarmoedermond te liggen (Placenta Previa), dus een natuurlijke geboorte leek onmogelijk. Door veel affirmeren, visualiseren en ontspannings- en mindfulnessoefeningen ging ik tóch met vertrouwen mijn onzekere bevalling tegemoet. De vele echo’s in de laatste weken maakte me niet onzeker. In mijn hoofd zou mijn zoon op een natuurlijke manier geboren worden. Op de uitgerekende datum braken ineens mijn vliezen, gevolgd door snel opeenvolgende weeën. In het ziekenhuis aangekomen kreeg ik al persdrang. En wat bleek, de placenta was met de ontsluiting mee omhoog getrokken. Mijn zoontje lag een uurtje later op mijn borst. In alle rust en zonder pijnstilling of ingrepen heeft hij geboren mogen worden. Ik ben ervan overtuigd dat dit het resultaat is van hypnobirthing technieken. Het gaf me het vertrouwen in mezelf en in mijn inzichten en gedachten over zijn geboorte. De bevalling was nagenoeg pijnloos. Compleet anders dan bij de geboorte van mijn eerste zoon (waarbij ik geen voorbereiding had gedaan). Ik geloof sindsdien in de ‘power of the mind’.

De kennis en ervaring met Hypnobirthing deel ik o.a. met de cliënten van mijn praktijk. Iedere keer weer blijkt dat als mensen openstaan voor deze methode een mooie geboorte-ervaring volgt. Er is niets zweverigs aan. Het directe resultaat is o.a.:

  • meer kans op een natuurlijke geboorte van je kindje,
  • minder kans op behoefte aan pijnstilling,
  • minder kans op ingrepen.

Kortom: happy & healthy baby’s, mama’s en papa’s. En dat is waar ik voor ga!

Hypnobirthing Arnhem privé cursus

Willen jullie liever in alle rust met z’n tweetjes goed voorbereiden op de bevalling, dan geef ik jullie de cursus ook heel graag privé! Ik ontmoet jullie heel graag in mijn cursus! Liefs Vivienne

Hypnobirthing Arnhem opfris cursus

Heb je al eerder een hypnobirthing cursu gevolgd? Wil je weer opfrissen en dit kindje ook deze aandacht geven? Samen weer even in de flow komen en even genieten samen met de ontspannende oefeningen om voor te bereiden op deze bevalling?

Je kan kiezen uit 2 opties: privécursus of groepscursus

Privé opfris cursus

In 3 uur tijd kom ik naar jouw huis en nemen we alles nog een keer door, doen de meest belangrijke oefeningen en ik zorg ervoor dat je weer helemaal vertrouwen krijgt in deze komende bevalling.
Bel mij: 06- 21 39 10 85 of stuur mij een mailtje: vivienne@muchamama.nl

Dan plannen we een datum en tijd in.

Groepscursus
Kies een cursusdatum voor de groepscursus en boek met € 60 euro korting.

De kortingscode is: REFRESHER

Alle cursussen zijn
inclusief:

Contact
Vivienne

Tel 06 21 39 10 85

E-mail: vivienne@muchamama.nl

Hypnobirthing
in Arnhem

Puur Vroedvrouwen
Venlosingel 54
6845 JB  ARNHEM

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar boven