Helianthe voor hypnobirthing curssusen in amsterdam, utrecht en rotterdam

Hypnobirthing Amsterdam

Hypnobirthing in Amsterdam 


1 daagse groepscursus (2 personen)
Tijd: 9.30 – 17.00 uur

  • Zaterdag 13 mei 2023

Hypnobirthing Amsterdam:

Deze hypnobirthing cursussen worden gegeven door onze oprichtster, Helianthe.

Daarnaast geeft ze ook hypnobirthing cursussen in Rotterdam en Utrecht. Je kan deze data & locaties hier vinden:

Hypnobirthing cursus in Amsterdam door Helianthe


Het kan, een positieve ervaring is mogelijk

Ongeacht of je gaat bevallen in het ziekenhuis, geboortehuis of thuis. Maar hoe doe je dat dan en heb je daar invloed op?

In mijn 20+ jaar ervaring deel ik graag met jullie hoe je dat doet.


Wat kan jij hier uit halen?

Samengevat; deze praktische hypnobirthing cursus is gevuld met super tips en oefeningen waar tot nu toe de meeste mensen niet over nagedacht hadden.

Ook zijn er vele oefeningen zoals wat je allemaal kan doen tijdens de weeën en wat jouw bevalpartner kan doen.

Bijvoorbeeld, wat doe jij als je het even kwijt bent of stress krijgt. En natuurlijk. Wanneer en hoe kan je partner je daar in ondersteunen en helpen.

Ook dat leer je allemaal bij ons.

Bovendien komen mindset oefeningen, massage oefeningen, houdingen en de persfase ook aan bod en gaan jullie samen aan de slag met je angsten of twijfels.

Maar ook deel ik met jullie, wat je juist niet moet doen.


Medische bevalling?

In het geval dat je een medische indicatie hebt, kan je al deze tools ook goed gebruiken.

Wil je ook allerlei tools uit deze hypnobirthing cursus in Amsterdam die bij verloskundige praktijk Femme plaatsvindt?

Het aantal plaatsen is beperkt.

Voordat deze cursus plaatsvindt en direct na inschrijving krijg je toegang tot onze online omgeving. Met behulp van ontspannende luistersessies, het Eboek en een aantal filmpjes kan je je al een beetje voorbereiden. Voorafgaand op de cursus en natuurlijk ook de bevalling.

Inschrijving hypnobirthing cursus in Amsterdam, nu maar € 269 all-in per stel.

 

Ontspannen, soepele en in control bevalling…

Hi Helianthe,
Ik mail je vol trots om te laten weten dat onze dochter Noura Elin is geboren! Na een bevalling waarin alles anders liep dan gepland, was Noura na bijna 60 uur bevallen bij ons. En ik kan zeggen dat ondanks alle flexibiliteit die we nodig hadden om ons aan te passen, ik toch terugkijk op een ‘ontspannen, soepele en in control bevalling’. De mantra die ik wekenlang heb ingeprent. Omdat overal waar ik/ we invloed hadden op de situatie, we deze ruimte hebben gepakt. De kraamsuite in het ziekenhuis was versierd met kerstverlichting, een verse bos bloemen en mijn favoriete dekentje, Thomas heeft URENlang de weeën voor mij geteld en ik heb wel honderden keren die ene mooie golf getrotseerd in Hawaii samen met mijn vrienden, een herinnering waar ik kracht uit putte. Want een wee is tenslotte een golf die komt en weer wegtrekt.

Wij willen jou en het team bedanken voor de tools die je mee hebt gegeven. En in het bijzonder de extra videocall na afloop, waarin we alles nog even op een rij hebben gezet. Ik had niet verwacht dat mijn mindset zo krachtig was en dat maakt me trots.
Warme groet, Nadia & Thomas

Een liefdevolle dag…

Na het kijken van de video’s ter voorbereiding waren we wat sceptisch, maar de dag zelf heeft dat helemaal veranderd. Helianthe was duidelijk ervaren en kundig en gaf zowel praktische tips als waardevolle oefeningen. Een liefdevolle dag met een fijne kleine groep: het heeft ons vertrouwen in het proces van de bevalling en onze eigen invloed daarop echt vergroot. Dank, Hanna De verpleegkundigen en verloskundigen waren onder de indruk van de rust …

 

Na 7 minuten persen was daar onze dochter…

Ha Helianthe,
Dank voor je mailtje, ik heb veel naar de sessies geluisterd! Ik wilde je inderdaad nog mailen want ik ben inmiddels bevallen van een prachtige dochter Fenne. Het was niet vanwege zwangerschapsvergiftiging maar vanwege een groeiachterstand van Fenne waardoor ik ingeleid moest worden.
Dat vonden we natuurlijk wel erg jammer aangezien mijn eerste bevalling ook niet op natuurlijke wijze verlopen is en wat haken en ogen had. De gynaecoloog wilde de inleiding eigenlijk volgens protocol starten met 38.0 weken. Na wat gesprekken met verloskundigen waarbij we duidelijk hebben aangegeven dat we het liefst de natuur zo lang mogelijk zn werk willen laten doen kon de inleiding met 39.0 weken plaatsvinden.
Zo was hopelijk Fenne er iets meer klaar voor en mijn lichaam ook. En dat bleek zo te zijn! Bij het inbrengen van het ballonnetje had ik al 2 cm ontsluiting en de volgende ochtend 4cm. De bevalling is gestart met oxytocine maar deze hebben ze daarna weer uit gezet omdat ik spontaan weeën kreeg! Ze hadden allemaal het bevalplan heel goed gelezen en ik werd super goed begeleid en ‘met rust gelaten’ 😉 Om 12 uur zouden ze voor het eerst koment toucheren maar om 10 voor 12 kreeg ik al persween. Na 7 minuten persen was daar onze dochter! Rémon en ik waren een superteam en ik heb me heel goed kunnen focussen. De verpleegkundigen en verloskundigen waren onder de indruk van de rust en zeiden dat ze niet aan me konden zien wanneer ik een wee opving en wanneer niet. Dat zie ik wel als een groot compliment. Zelfs Rémon zei dat hij dat niet kon zien dus ik gaf steeds een seintje wanneer hij met me mee mocht ademen.
Fenne bleek ook nog eens zwaar genoeg te zijn om mee naar huis te mogen dus we waren die middag allemaal in goede gezondheid weer thuis!
Kortom alles is super goed verlopen en we hebben het echt met elkaar gedaan en dat maakt me heel erg trots!
Lieve groetjes Evelien en Rémon

Jouw positieve, energieke mindset is aanstekelijk…

Hoi Helianthe,
Ik vond het erg leuke zondag. Ik was van tevoren een beetje bang dat het misschien wat te zweverig voor me zou zijn, maar dat was het helemaal niet. Er waren juist enorm veel praktische tips. Erg leuk hoe de partner er zo veel meer bij betrokken wordt. Ook de door jou vertelde ervaringsverhalen van jou en van andere vrouwen vond ik erg fijn om te horen. Jouw positieve, energieke mindset is aanstekelijk. Ik heb er zeker een positiever gevoel aan over gehouden en mijn vriend een handig boek vol tips waar hij op het moment suprême inspiratie uit op kan doen.

Nogmaals hartelijk dank,
Joris en Isabella

Ook bij David merk ik dat zijn vertrouwen groeit…

Hallo Helianthe,
Bedankt voor je mail en extra informatie nog. We hebben een hele bijzondere dag gehad en genieten elke keer wanneer we de oefeningen doen samen en ik geniet ook van de momentjes voor mezelf. Het helpt me echt me heel ontspannen en rustig te voelen in het proces naar de bevalling toe. Ook bij David merk ik dat zijn vertrouwen groeit en hij steeds meer een stap naar ‘voren’ zet wat mij dan weer een veilig gevoel geeft.
We kijken er naar uit om onze ervaring met je te delen, maar eerst hoop ik nog even te genieten van mijn bijna startende verlof 😲!
Groetjes, David en Kim

Ontzettend blij…

We zijn ontzettend blij dat we deze cursus hebben gedaan. Omdat we in het buitenland wonen, hebben we deze cursus online gedaan met Helianthe, de oprichtster. Het is een zeer leerzame en praktische cursus waarbij er ook veel oog is voor de rol van de partner. We voelden ons gelijk zeer op ons gemak bij Helianthe en ze heeft ons veel bruikbare tools en tips gegeven voor de voorbereiding op de bevalling en de bevalling zelf. De oefeningen hebben ons niet alleen vertrouwen in de bevalling gegeven en ons als een echt team laten voelen, maar ook gezorgd voor een ontspannen beleving van de zwangerschap zelf. Deze oefeningen kunnen trouwens ook voor andere situaties worden ingezet en niet alleen voor de bevalling. We raden deze cursus dan ook absoluut aan!
Groetjes, Danielle

Wat een fijne ervaring was de hypnobirthing cursus….

Beste Helianthe, wat een fijne ervaring was de Hypnobirthing-cursus. We hebben er allebei veel van opgestoken en zeker de rol van geboortepartner heeft vorm gekregen. Er worden veel tools gegeven welke rust geven in aanloop en ter voorbereiding op de grote dag. Beide hebben wij, hoe gek dat misschien klinkt, na de cursus zin in de bevalling. We raden de cursus écht aan iedereen aan.
Bedankt! Noëlle

Helianthe


Neem zelf de controle

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om de bevalling te sturen. Sommige dingen zelfs zo simpel, iedereen zou dit moeten weten. Ik vind het heerlijk om zwangere vrouwen en de partners te helpen bij de voorbereiding zodat ze zelf meer controle krijgen over de bevalling.

Mijn eigen bevallingen
Tijdens mijn eigen 1e bevalling schoot ik in de stress en ineens deed het veel meer pijn.
Gelukkig hadden wij de tools om terug in focus te komen, maar als bevallende vrouw ben je zo kwetsbaar.
Ik heb hier erg veel van geleerd. Ik realiseerde mij toen hoe belangrijk de tools voor de bevalling zijn voor allebei, niet alleen om het soepeler te laten verlopen, ook om terug te komen in focus als er stress of spanning wordt ervaren……

Helianthe is oprichtster van Mucha Mama.

Haar hypnobirthing cursussen zijn ontspannend en lekker nuchter.

Helianthe is hypnotherapeut en heeft zich sinds 2001 gespecialiseerd in hypnose voor bevallen, oftewel hypnobirthing.
Als een van de eerste hypnobirthing docentes in Europa, heeft zij duizenden stellen geholpen met het positief en mentaal voorbereiden op de bevalling.  In de Mucha Mama methode zijn al haar ervaringen en kennis van de afgelopen 20 jaar verwerkt.

Helianthe geeft groepscursussen, engelse cursussen, training aan verloskundigen en verpleegkundigen en leidt docentes op om ook cursussen te geven. Ook is ze auteur van het boek Bevallen met Hypnobirthing.

Doe mee met een van haar leuke cursussen in regio Rotterdam, Utrecht of Amsterdam.
hypnobirthing-docente-helianthe

Privé cursus

Wat fijn dat je een privé cursus hypnobirthing overweegt.

Ik kom graag naar jullie huis en begeleid jullie allebei richting een positieve bevalling.
Het voordeel van de privé hypnobirthing cursus is dat bovenop alle technieken en oefeningen uit de groepscursus, we persoonlijk meer aandacht kunnen geven aan wat jij belangrijk vind of waar jij tegenaan loopt.

Misschien ben je bang of vind je het gewoon spannend, heb je een ongewone zwangerschap, heb je een eerdere nare bevalervaring gehad of vind je het gewoon fijn om de cursus vanaf huis te volgen. Na de cursus hebben we nog 2 keer een followup van 30 minuten, waarin we progressie doornemen en geef ik jullie nog meer advies en inzichten. Ik heb meer dan 20+ jaar ervaring met hypnobirthing en deel graag mijn kennis en inzichten met jullie. 

Altijd leuk om ook een gesprekje te hebben eerst, dan kan ik je meer vertellen en je vragen beantwoorden.

Je kan altijd bellen of een mailtje sturen:

06 23 58 77 40 info@muchamama.nl

Hier kan je de privé hypnobirthing cursus boeken:

Wanneer je toch een groepscursus leuker vindt, ik geef ook groepscursussen in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam.
Ook geef ik de hypnobirthing cursussen in het Engels.

Opfris cursus

Wat leuk dat je weer zwanger bent. Als jij al eerder een hypnobirthing cursus hebt gevolgd, dan is het fijn om dit allemaal weer op te frissen. Vooral ook om samen aandacht aan deze zwangerschap en dit kindje geven. Even tijd met elkaar en genieten van de ontspannende oefeningen om voor te bereiden op deze bevalling.

We hebben 2 opties: privécursus of groepscursus

Privé opfris cursus Samengevat, ik kom naar jouw huis en in 3 uur tijd nemen we alles nog een keer door, we doen de meest belangrijke oefeningen en ik zorg ervoor dat je weer helemaal vertrouwen krijgt in deze komende bevalling. Bel mij: 06 58 77 40 of stuur mij een mailtje: info@muchamama.nl Dan plannen we een datum en tijd in. Groepscursus Kies een cursusdatum voor de groepscursus en boek met € 60 euro korting. De kortingscode is: REFRESHER

De hypnobirthing Amsterdam cursus is inclusief:

Contact
Helianthe

Tel 06-23 58 77 40

E-mail: info@muchamama.nl

Cursus locatie: Femme

Verloskundigepraktijk Femme
Frans van Mierisstraat 50-a
1071 RV Amsterdam

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar top