hypnobirthing cursus in Amsterdam door Marlous

Hypnobirthing Amsterdam en Amstelveen

Hypnobirthing in Amsterdam of Amstelveen


1 daagse groepscursus (2 personen)
Tijd: 9.30 – 17.00 uur
Locatie: Femme Verloskundigenpraktijk in Amsterdam

 • Zaterdag 25 Mei 2024 VOL
 • Zaterdag 22 Juni 2024 
 • Zaterdag 13 Juli 2024 
 • Zaterdag 21 September 2024 
 • Zaterdag 19 Oktober 2024 
 • Zaterdag 16 November 2024 
 • Zaterdag 21 December 2024 


1 daagse groepscursus 
Tijd: 9.30 – 17.00 uur
Locatie: Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen

 • Zondag 26 Mei 2024 
 • Zondag 23 Juni 2024 
 • Zondag 14 Juli 2024 
 • Zondag 22 september 2024
 • Zondag 13 oktober 2024
 • Zondag 17 november 2024
 • Zondag 22 december 2024

Hypnobirthing cursus in Amsterdam door Marlous

Wat te gek dat je meer wilt weten over de hypnobirthing cursus in Amsterdam want zwangerschap en bevallen is een life changing ervaring!

Ongeacht of je nu gaat bevallen in het ziekenhuis, bevalcentrum of thuis, geen bevalling is hetzelfde. Met het volgen van de Muchamama hypnobirthing cursus zorg je voor een super voorbereiding, een positieve ervaring en een krachtige mindset.

In mijn 10+ jaar ervaring in het begeleiden van bevallingen deel ik graag met jullie hoe je dat doet.

Wat betekent dit voor jou?

Of wat al je stress krijgt? Samengevat: deze praktische hypnobirthing cursus is gevuld met handige tips, oefeningen waar tot nu toe de meeste mensen nog niet over na gedacht hadden. Wij wel!

Verschillende oefeningen zoals wat je allemaal kan doen tijdens de weeën en wat jouw bevalpartner voor en samen met jou kan doen. Zoals, wat doe je als je het even kwijt bent? of stress krijgt?

Bovendien komen mindset oefeningen, massage oefeningen, houdingen en de persfase ook aanbod en gaan jullie samen aan de slag met je angsten of twijfels.

Ook deel ik met jullie wat je juist niet tijdens de bevalling moet doen.

Medische Bevalling?

In het geval dat er sprake is van een medische indicatie, kan je al deze tools ook goed gebruiken.

Wil jij ook allerlei tools leren uit deze hypnobirthing cursus in Amsterdam die bij verloskundigenpraktijk Femme plaatsvindt?

Het aantal plaatsen is beperkt.

Voordat deze cursus plaatsvindt en direct na inschrijving krijg je toegang tot onze online omgeving. Met behulp van ontspannende luistersessies, het E-boek en een aantal filmpjes kan je je al een beetje voorbereiden voorafgaand op de cursus en natuurlijk ook de bevalling!

Inschrijving hypnobirthing cursus in Amsterdam, nu voor maar € 269 all-in per stel.

Wow wat ongelofelijk fijn en leuk!

Onze eerste hypnobirthing cursus, wow wat ongelofelijk fijn en leuk om deze te mogen ontvangen samen met Marlous.

Nadat ik Marlous even telefonisch sprak en mijn zorgen en angsten uitsprak werd ik gelijk gerustgesteld, ik ben zwanger van ons 2e kindje, ook nog eens medisch en ben best wel angstig voor deze 2e bevalling!

Marlous kwam bij ons thuis de cursus geven.

Haar enthousiasme en energie werkt aanstekelijk! Ze is helder, ontzettend warm en geeft zowel mooie zachte fijne tips als praktische tips ter voorbereiding op de bevalling! Eigenlijk kwam ze als een engel op mijn pad! En heeft ze me zeker geholpen om wat angsten en zorgen te doen laten afnemen! 

Dit samen met wat humor maakt het dat ik nu veel relaxter mijn bevalling in ga ❤️

Samen met mijn partner die nu heel helder weet hoe hij mij het beste kan helpen.

Dit miste wij in onze eerdere zwangerschap toen we een cursus ergens anders deden, en ik ook nog eens ingeleid werd!

Dankjewel lieve Marlous, ik zou je iedereen hier in Amsterdam aanbevelen, puur om met wat extra vertrouwen, tools en goede voorbereiding de bevalling in te gaan!

Veel liefs Cath en Andy 

De cursus zelf was ook een verademing/openbaring.

Nu, zwanger van de tweede, werd ik plotseling toch weer een beetje benauwd voor de bevalling. Na een korte zoektocht op google leek een cursus hypnobirthing mij interessant en kwam ik bij Marlous terecht. Er was direct een fijn contact via de mail en we konden met veel gemak een afspraak maken die voor iedereen goed uitkwam. De cursus zelf was ook een verademing/openbaring. Marlous, die door haar werk als obstetrieverpleegkundige ook de praktische/no-nonsense kanten van een bevalling kan belichten, leidde ons in 1 dag door de belangrijkste aspecten van de hypnobirthing heen, waarbij zij het geheel aanpaste aan onze wensen. Er was ruimte om onze (mijn) angsten te bespreken en de oefeningen hierop aan te passen, waardoor ik nu met meer vertrouwen uitkijk naar de bevalling.

Dank je wel Marlous! 

Jouw passie voor dit onderwerp straalde echt door

Wij willen je graag laten weten hoeveel waarde wij hebben gevonden in de privé cursus hypnobirthing bij ons thuis die je hebt samengesteld. Het was een ongelooflijk verrijkende ervaring voor mij en en Thomas en heeft mijn hele kijk op de bevalling getransformeerd naar een positief avontuur.

Jouw heldere en toegankelijke uitleg van de hypnobirthing technieken was behulpzaam. De manier waarop je de cursus hebt opgebouwd, maakte het gemakkelijk om stap voor stap te volgen, en ik voelde me altijd ondersteund en aangemoedigd tijdens het proces, je nam echt de tijd voor ons en je humor maakte het luchtig en leuk! dit gevoel heb ik ook echt mee genomen na de cursus, het positieve en tijdelijke waarvoor je iets heel moois terug krijgt.

De kennis die je deelde over de fysiologie van bevallingen en de manieren waarop hypnobirthing kan bijdragen aan een positieve ervaring waren zowel informatief als geruststellend. Jouw passie voor dit onderwerp straalde echt door, en het was aanstekelijk. Ook is het fijn dat je ervaring hebt in de verloskundige en zo ook een aantal medische vragen kon beantwoorden.

Wat ik het meest waardeer, is hoe de cursus niet alleen focuste op technieken, maar ook op het empoweren van vrouwen en partners. De ademhalingsoefeningen, visualisaties en mindfulnesspraktijken waren buitengewoon waardevol en hebben me het vertrouwen gegeven die ik nodig heb voor mijn eerste bevalling.

Nogmaals bedankt voor het delen van jouw kennis en expertise op zo’n toegankelijke manier. Ik voel me oprecht voorbereid en vol vertrouwen voor deze bijzondere gebeurtenis, en dat is grotendeels te danken aan de waardevolle inhoud die je hebt gedeeld in deze cursus.

Liefs, Barbara en Thomas

Veel feitelijke kennis en vrij nuchter. Heel positief…

Ik kan eigenlijk alleen maar positieve feedback geven. We vonden de klik met jou als instructeur heel fijn! Je hebt veel feitelijke kennis en bent vrij nuchter, waardoor de cursus niet te zweverig voor ons was en eigenlijk perfect aansloot! 

Ik vind het fijn dat de cursus veel aandacht heeft voor instructies voor de partner om de vrouw te ondersteunen. Hierdoor heb ik het gevoel dat we de bevalling samen goed aan zullen kunnen en als team kunnen samenwerken! We voelden ook veel verbinding met elkaar door de cursus. 

Ik kan deze cursus aan iedereen aanbevelen! 

Voor nu hebben we nog geen vragen. Maar fijn om te weten dat we hiervoor bij jou terecht kunnen! 

Marlous

Veel ervaring met bevallingen

Even voorstellen! Ik ben Marlous, getrouwd moeder van twee kinderen en wij wonen in Hoofddorp.

Samen met onze hond Frenkie zijn wij veel in de natuur te vinden.

Naast mijn werk als gespecialiseerd verpleegkundige en hypnobirthing docente ben ik ook hypnotherapeut.

Met Hypnocare Marlous begeleid ik zwangere en jonge ouders, door middel van hypnotherapie hun trauma over belemmerende overtuigingen aan te pakken.

Hierdoor kom je als aanstaande of jonge ouders steviger in je schoenen te staan.

Kijk voor meer informatie op mijn website: www.hypno-care.nl

Voor of na de hypnobirthing cursus je blijft bij mij welkom!

Doe je mee met de cursus? 

Graag begeleid ik jou en je partner om je angsten, zorgen of twijfels zo om te vormen dat jij met een krachtig zelfvertrouwen de bevalling omarmt!

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

Ik begeleid jullie met liefdevolle enthousiasme, Hollandse nuchterheid, ervaring, hartelijkheid en humor de cursus door.  

De hypnobirthing cursus Amsterdam vindt plaatst bij verloskundigenpraktijk Femme.

Tot snel!

Liefs, Marlous

Privé cursus

Wat fijn dat je een privé cursus hypnobirthing overweegt!

Graag kom ik bij jullie thuis en begeleid ik jullie samen richting een positieve bevalling.

Het voordeel van de privé cursus is dat bovenop alle technieken en oefeningen uit de groepscursus er meer persoonlijke aandacht is voor wat jij belangrijk vindt of waar jij tegenaan loopt.

Heb je een ongewone zwangerschap, een eerdere minder positieve bevalervaring gehad, ben je bang, vind je het spannend? Of vind je het een fijn idee om de cursus vanaf huis te volgen? Dan is de privé cursus iets voor jou.

Na de cursus hebben wij nog 2 keer een follow-up van 30 minuten waarin we de progressie doornemen en geef ik jullie nog meer advies en inzichten.

Lijkt het je leuk om eerst even kennis te maken? Of heb je vragen?

Je mag altijd bellen of een mailtje sturen:
06-48753641 of mail naar marlous@muchamama.nl

Hier kan je de privé hypnobirthing cursus boeken:

Samen kijken wij dan naar een geschikte datum en tijd voor jouw privé cursus.

De hypnobirthing Amsterdam cursus is inclusief:

Contact
Marlous

Tel 06 – 48 75 36 41

E-mail: marlous@muchamama.nl

Cursus locatie: Femme

Verloskundigenpraktijk Femme
Frans van Mierisstraat 50-a
1071 RV Amsterdam
Klik HIER voor Google Maps

Cursus locatie: Amstelland Ziekenhuis

Hypnobirthing Amstelland Ziekenhuis
Laan van de Helende Meesters 8
1186 AM Amstelveen
Klik HIER : Google Maps

Scroll naar boven