hypnobirthing cursus in Amsterdam door Marlous

Hypnobirthing Amsterdam

Hypnobirthing in Amsterdam 


1 daagse groepscursus (2 personen)
Tijd: 9.30 – 17.00 uur

  • Zaterdag 19 augustus 2023 (VOL)
  • Zaterdag 30 september 2023 
  • Zaterdag 14 oktober 2023 
  • Zaterdag 4 november 2023
  • Zaterdag 18 november 2023
  • Zaterdag 2 december 2023
  • Zaterdag 23 december 2023

 

Hypnobirthing cursus in Amsterdam door Marlous


Zwangerschap en bevallen is een hele bijzondere life- changing ervaring en beleef je één, twee of soms meerdere keren in je leven.

Ongeacht of je nu gaat bevallen in het ziekenhuis, bevalcentrum of thuis, geen bevalling is hetzelfde. Met het volgen van de Muchamama hypnobirthing cursus zorg je voor een super voorbereiding, een positieve ervaring en een krachtige mindset.

In mijn 10+ jaar ervaring in het begeleiden van bevallingen deel ik graag met jullie hoe je dat doet.


Wat betekent dit voor jou?

Samengevat: deze praktische hypnobirthing cursus is gevuld met handige tips, oefeningen waar tot nu toe de meeste mensen nog niet over na gedacht hadden. Wij wel!

Verschillende oefeningen zoals wat je allemaal kan doen tijdens de weeën en wat jouw bevalpartner voor en samen met jou kan doen. Zoals, wat doe je als je het even kwijt bent? of stress krijgt?

Bovendien komen mindset oefeningen, massage oefeningen, houdingen en de persfase ook aanbod en gaan jullie samen aan de slag met je angsten of twijfels.

Ook deel ik met jullie wat je juist niet tijdens de bevalling moet doen.


Medische Bevalling?

In het geval dat er sprake is van een medische indicatie, kan je al deze tools ook goed gebruiken.

Wil jij ook allerlei tools leren uit deze hypnobirthing cursus in Amsterdam die bij verloskundige praktijk Femme plaatsvindt?

Het aantal plaatsen is beperkt.

Voordat deze cursus plaatsvindt en direct na inschrijving krijg je toegang tot onze online omgeving. Met behulp van ontspannende luistersessies, het E-boek en een aantal filmpjes kan je je al een beetje voorbereiden voorafgaand op de cursus en natuurlijk ook de bevalling!

Inschrijving hypnobirthing cursus in Amsterdam, nu voor maar € 269 all-in per stel.

Ontspannen, soepele en in control bevalling…

Hi Helianthe,
Ik mail je vol trots om te laten weten dat onze dochter Noura Elin is geboren! Na een bevalling waarin alles anders liep dan gepland, was Noura na bijna 60 uur bevallen bij ons. En ik kan zeggen dat ondanks alle flexibiliteit die we nodig hadden om ons aan te passen, ik toch terugkijk op een ‘ontspannen, soepele en in control bevalling’. De mantra die ik wekenlang heb ingeprent. Omdat overal waar ik/ we invloed hadden op de situatie, we deze ruimte hebben gepakt. De kraamsuite in het ziekenhuis was versierd met kerstverlichting, een verse bos bloemen en mijn favoriete dekentje, Thomas heeft URENlang de weeën voor mij geteld en ik heb wel honderden keren die ene mooie golf getrotseerd in Hawaii samen met mijn vrienden, een herinnering waar ik kracht uit putte. Want een wee is tenslotte een golf die komt en weer wegtrekt.

Wij willen jou en het team bedanken voor de tools die je mee hebt gegeven. En in het bijzonder de extra videocall na afloop, waarin we alles nog even op een rij hebben gezet. Ik had niet verwacht dat mijn mindset zo krachtig was en dat maakt me trots.
Warme groet, Nadia & Thomas

Een liefdevolle dag…

Na het kijken van de video’s ter voorbereiding waren we wat sceptisch, maar de dag zelf heeft dat helemaal veranderd. Helianthe was duidelijk ervaren en kundig en gaf zowel praktische tips als waardevolle oefeningen. Een liefdevolle dag met een fijne kleine groep: het heeft ons vertrouwen in het proces van de bevalling en onze eigen invloed daarop echt vergroot. Dank, Hanna De verpleegkundigen en verloskundigen waren onder de indruk van de rust …

Na 7 minuten persen was daar onze dochter…

Ha Helianthe,
Dank voor je mailtje, ik heb veel naar de sessies geluisterd! Ik wilde je inderdaad nog mailen want ik ben inmiddels bevallen van een prachtige dochter Fenne. Het was niet vanwege zwangerschapsvergiftiging maar vanwege een groeiachterstand van Fenne waardoor ik ingeleid moest worden.
Dat vonden we natuurlijk wel erg jammer aangezien mijn eerste bevalling ook niet op natuurlijke wijze verlopen is en wat haken en ogen had. De gynaecoloog wilde de inleiding eigenlijk volgens protocol starten met 38.0 weken. Na wat gesprekken met verloskundigen waarbij we duidelijk hebben aangegeven dat we het liefst de natuur zo lang mogelijk zn werk willen laten doen kon de inleiding met 39.0 weken plaatsvinden.
Zo was hopelijk Fenne er iets meer klaar voor en mijn lichaam ook. En dat bleek zo te zijn! Bij het inbrengen van het ballonnetje had ik al 2 cm ontsluiting en de volgende ochtend 4cm. De bevalling is gestart met oxytocine maar deze hebben ze daarna weer uit gezet omdat ik spontaan weeën kreeg! Ze hadden allemaal het bevalplan heel goed gelezen en ik werd super goed begeleid en ‘met rust gelaten’ 😉 Om 12 uur zouden ze voor het eerst koment toucheren maar om 10 voor 12 kreeg ik al persween. Na 7 minuten persen was daar onze dochter! Rémon en ik waren een superteam en ik heb me heel goed kunnen focussen. De verpleegkundigen en verloskundigen waren onder de indruk van de rust en zeiden dat ze niet aan me konden zien wanneer ik een wee opving en wanneer niet. Dat zie ik wel als een groot compliment. Zelfs Rémon zei dat hij dat niet kon zien dus ik gaf steeds een seintje wanneer hij met me mee mocht ademen.
Fenne bleek ook nog eens zwaar genoeg te zijn om mee naar huis te mogen dus we waren die middag allemaal in goede gezondheid weer thuis!
Kortom alles is super goed verlopen en we hebben het echt met elkaar gedaan en dat maakt me heel erg trots!
Lieve groetjes Evelien en Rémon

Jouw positieve, energieke mindset is aanstekelijk…

Hoi Helianthe,
Ik vond het erg leuke zondag. Ik was van tevoren een beetje bang dat het misschien wat te zweverig voor me zou zijn, maar dat was het helemaal niet. Er waren juist enorm veel praktische tips. Erg leuk hoe de partner er zo veel meer bij betrokken wordt. Ook de door jou vertelde ervaringsverhalen van jou en van andere vrouwen vond ik erg fijn om te horen. Jouw positieve, energieke mindset is aanstekelijk. Ik heb er zeker een positiever gevoel aan over gehouden en mijn vriend een handig boek vol tips waar hij op het moment suprême inspiratie uit op kan doen.

Nogmaals hartelijk dank,
Joris en Isabella

Ook bij David merk ik dat zijn vertrouwen groeit...

Hallo Helianthe,
Bedankt voor je mail en extra informatie nog. We hebben een hele bijzondere dag gehad en genieten elke keer wanneer we de oefeningen doen samen en ik geniet ook van de momentjes voor mezelf. Het helpt me echt me heel ontspannen en rustig te voelen in het proces naar de bevalling toe. Ook bij David merk ik dat zijn vertrouwen groeit en hij steeds meer een stap naar ‘voren’ zet wat mij dan weer een veilig gevoel geeft.
We kijken er naar uit om onze ervaring met je te delen, maar eerst hoop ik nog even te genieten van mijn bijna startende verlof 😲!
Groetjes, David en Kim

Ontzettend blij…

We zijn ontzettend blij dat we deze cursus hebben gedaan. Omdat we in het buitenland wonen, hebben we deze cursus online gedaan met Helianthe, de oprichtster. Het is een zeer leerzame en praktische cursus waarbij er ook veel oog is voor de rol van de partner. We voelden ons gelijk zeer op ons gemak bij Helianthe en ze heeft ons veel bruikbare tools en tips gegeven voor de voorbereiding op de bevalling en de bevalling zelf. De oefeningen hebben ons niet alleen vertrouwen in de bevalling gegeven en ons als een echt team laten voelen, maar ook gezorgd voor een ontspannen beleving van de zwangerschap zelf. Deze oefeningen kunnen trouwens ook voor andere situaties worden ingezet en niet alleen voor de bevalling. We raden deze cursus dan ook absoluut aan!
Groetjes, Danielle

Wat een fijne ervaring was de hypnobirthing cursus….

Beste Helianthe, wat een fijne ervaring was de Hypnobirthing-cursus. We hebben er allebei veel van opgestoken en zeker de rol van geboortepartner heeft vorm gekregen. Er worden veel tools gegeven welke rust geven in aanloop en ter voorbereiding op de grote dag. Beide hebben wij, hoe gek dat misschien klinkt, na de cursus zin in de bevalling. We raden de cursus écht aan iedereen aan.
Bedankt! Noëlle

Marlous

Veel ervaring met bevallingen
Ik ben ondertussen al ruim tien jaar werkzaam als gespecialiseerd obstetrie verpleegkundige in het ziekenhuis. Obstetrie verpleegkundige is een specialisatie in de geboortezorg.

Mede door mijn werk als gespecialiseerd verpleegkundige als mijn eigen ervaringen heb ik een realistisch beeld van de zwangerschap en van bevallen.

Het blijft fascinerend om iedere keer weer getuige te mogen zijn van het wonder van de natuur, het baren.

Ik heb al vele (want de tel ben ik ondertussen wel kwijtgeraakt) barende en hun partner tijdens de bevalling mogen begeleiden. Het valt mij op dat er regelmatig een hoop zorgen, angst of twijfel aanwezig is.

Deze zorgen, angsten of twijfels zorgen voor een negatieve spiraal en werkt juist tegen het proces van bevallen.

Mijn passie

Ik wilde meer kunnen betekenen voor de barende en hun partner en zo kwam ik bij Hypnobirthing terecht. Ontspanning en een positieve mindset werkt heel helpend en dan kom je er écht achter hoe krachtig je mind werkt!

Wat een fantastisch en dankbaar werk is dit, want met een juiste mindset maak je dus echt het verschil en dat gun ik iedereen!

Even voorstellen!

Ik ben Marlous, getrouwd en moeder van twee kinderen en wij wonen in Hoofddorp.


Doe je mee met de cursus?

Graag begeleid ik jou en je partner om je zorgen, angsten en twijfels rondom de bevalling zo om te vormen dat jij met een krachtig zelfvertrouwen jouw bevalling omarmt!

Wat kunnen jullie verwachten van mij?

Ik begeleid jullie met liefdevolle enthousiasme, Hollandse nuchterheid, ervaring, hartelijkheid en humor de cursus door!

Naast het werk als verpleegkundige en Hypnobirthing docent ben ik ook Hypnotherapeut.

Met Hypnocare Marlous begeleid ik zwangere en jonge ouders door middel van hypnotherapie hun trauma of overtuigingen aan te pakken.

Voor of na de hypnobirthing cursus, je blijft bij mij welkom!

Doe je mee met de cursus?

De Hypnobirthing cursus Amsterdam vindt plaats bij verloskundige praktijk Femme.

Graag begeleid ik jou en je partner.

Tot snel!

Liefs, Marlous

Privé cursus

Wat fijn dat je een privé cursus hypnobirthing overweegt!

Graag kom ik bij jullie thuis en begeleid ik jullie samen richting een positieve bevalling.

Het voordeel van de privé cursus is dat bovenop alle technieken en oefeningen uit de groepscursus er meer persoonlijke aandacht is voor wat jij belangrijk vindt of waar jij tegenaan loopt.

Heb je een ongewone zwangerschap, een eerdere minder positieve bevalervaring gehad, ben je bang, vind je het spannend? Of vind je het een fijn idee om de cursus vanaf huis te volgen? Dan is de privé cursus iets voor jou.

Na de cursus hebben wij nog 2 keer een follow-up van 30 minuten waarin we de progressie doornemen en geef ik jullie nog meer advies en inzichten.

Lijkt het je leuk om eerst even kennis te maken? Of heb je vragen?

Je mag altijd bellen of een mailtje sturen:
06-48753641 of mail naar marlous@muchamama.nl

Hier kan je de privé hypnobirthing cursus boeken:

Samen kijken wij dan naar een geschikte datum en tijd voor jouw privé cursus.

De hypnobirthing Amsterdam cursus is inclusief:

Contact
Marlous

Tel 06 – 48 75 36 41

E-mail: marlous@muchamama.nl@muchamama.nl

Cursus locatie: Femme

Verloskundigepraktijk Femme
Frans van Mierisstraat 50-a
1071 RV Amsterdam

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar boven