Sophie is de docenten voor de hypnobirthing cursussen in Amersfoort

Hypnobirthing Amersfoort

Hypnobirthing in Amersfoort

1 daagse groepscursus
Tijd: 9.30  – 17.00 uur

  • Zondag 7 april 2024
  • Zondag 5 mei 2024
  • Zondag 16 juni 2024
  • Zondag 14 juli 2024
  • Zaterdag 24 augustus 2024
  • Zondag 22 september 2024
  • Zondag 20 oktober 2024
  • Zaterdag 16 november 2024
  • Zondag 15 december 2024
 

Hypnobirthing Amersfoort cursus gegeven door Sophie

Welkom. Samen. Op de weg naar een mooie, ontspannen en liefdevolle bevalling.

De bevalling is zoiets moois, iets unieks, iets natuurlijks. Als docente wil ik jullie graag op een ontspannen manier voorbereiden op de bevalling zodat het iets is waar jullie vol vertrouwen naar uit kunnen kijken.

Hypnobirthing gaat over ontspannen en loslaten. Ik nodig jullie uit diep te ontspannen en contact te maken met hoe jullie de bevalling willen. Voorbij de standaard lijstjes, voorbij alle beelden die we hebben van films, verhalen, ervaringen. Wat heb je nodig om te ontspannen, om je veilig te voelen? En hoe kunnen jullie als team werken? Als partner krijg je praktische tips en jullie gaan samen onderzoeken wat werkt en wat niet. Het is jullie eigen weg, alles mag er zijn.

Door zorgen, angsten of twijfels kunnen we onbewust het bevallingsproces tegenwerken. Ik leer je hoe je dit positief kunt omvormen en zo vol vertrouwen de bevalling tegemoet kunt zien. We gaan praktisch aan de slag en zoeken ook de wat zweverige kant op. Aan jullie de uitnodiging om te kijken wat jullie past.

Door samen in deze dag te duiken en steeds dieper in ontspanning te zakken, voel je je meer met elkaar verbonden en is de bevalling echt iets van jullie samen.

Geniet, ervaar, straal en maak er jullie prachtige moment van!

♥ expertise & warmth ♥ personal attention for you ♥ loving

Wij vonden het fijn dat hypnobirthing zich richt op ons samen.…

Wij kwamen in onze zoektocht voor een cursus ter voorbereiding op de geboorte van ons eerste kindje uit bij hypnobirthing. We kozen voor de 1-daagse cursus via Mucha Mama. Waar een zwangerschap en de aandacht eromheen -vinden wij- erg is gericht op de vrouw, vonden wij het fijn dat hypnobirthing zich richt op ons samen. Hoe gaan we het samen doen? Wat kan de partner doen tijdens de geboorte om het zo ontspannen mogelijk te laten verlopen? De cursus heeft op dat gebied voor meer verbinding gezorgd en positief bijgedragen aan het gevoel dat we het samen gaan doen.

Daarnaast sprak de positieve insteek ons aan. Een geboorte is iets moois. Zijn er angsten of twijfels? Dan gaan we die onderzoeken en ombuigen. Ook was het handig om tijdens de cursusdag praktische  opdrachten te oefenen gericht op ontspanning. Iets wat we thuis niet zo snel zouden oefenen. Dat voelt voor ons toch al gauw wat ‘spiritueel’. We nemen uit de cursus mee wat bij ons past, en hebben er vertrouwen in dat het een positieve bijdrage gaat hebben op de geboorte. Laat die kleine maar komen!

Ook veel aandacht voor mijn vriend…

Met 6 maanden zwangerschap hebben mijn vriend en ik de hypnobirthing cursus van Mucha Mama bij Sophie gevolgd. Wij hebben gekozen voor de privé cursus waarbij Sophie bij ons thuis kwam. Sophie is een hele rustige, aangename persoonlijkheid waarbij wij ons snel op ons gemak voelde. Er was ruimte voor een serieuze noot maar ook voor veel humor. Daarnaast was er veel tijd en aandacht voor ons persoonlijk, waarschijnlijk ook gestimuleerd omdat wij voor de prive cursus hadden gekozen. De aangereikte informatie was heel erg bruikbaar, passend en inzichtgevend. Soms ook confronterend als je met je eigen angsten of zorgen aan de slag gaat, alleen is het ook mooi om te zien hoe dit gebogen kan worden naar meer positiviteit en rust. Ook was er veel aandacht voor mijn vriend; waar kan hij op letten tijdens de bevalling en hoe kan hij mij zo goed mogelijk ondersteunen? Zowel hij als ik kunnen zeggen dat we met veel meer vertrouwen en rust naar de bevalling kijken en zijn Sophie daar onwijs dankbaar voor!

Sandra

Mijn droombevalling…echt samen met mijn vriend gedaan…

Voor mij was dit een droom bevalling, hoewel ik hem thuis hoopte, heb ik alles kunnen doen wat ik wenste. Van zoutlampje, mijn muziek in, mijn vriend aan mijn zij, op een baarkruk bevallen en haar opvangen ect. Jouw cursus heeft bijgedragen het gevoel het echt samen met mijn vriend te hebben gedaan. Hij sprak bemoedigende woorden, checkte vaak hoe het ging, hield mij bij de les en vroeg vaak of ik iets goed vond. Daarnaast heb ik positieve affirmaties gebruikt en visualiseerde ik van te voren vaak ‘mijn droombevalling’.
Mijn vriend heeft de bevalling heel positief ervaren en geeft ook aan dat jouw cursus daar een enorme bijdrage aan heeft gegeven.
Nogmaals bedankt!! Michelle en Rutger

Een droombevalling van een prachtige dochter…

Je hebt mij/ons geholpen met de juiste mindset, het vertrouwen, de goede ademhaling. In de weken voorafgaand heb ik steeds affirmaties en visualisaties geluisterd om contact te maken met de baby en me voor te bereiden op een goede geboorte.

Ik had ook veel aan jouw verhaal en verschil tussen 1e bevalling en 2e bevalling, waarbij ik me ineens realiseerde dat het mogelijk was om een bevalling te hebben waar je iets moois beleeft. De oefeningen die we deden, maar ook de focus die ik daardoor kreeg op de bevalling heeft me steun gegeven.
Ik wilde je dit graag nog laten weten: ik ben je enorm dankbaar en zal niet vergeten hoe fijn het was dat je twee dagen bij ons thuis kwam om ons hierin te leren en ondersteunen.
Jouw support voorafgaand, de cursus en de training heeft daarbij zoveel verschil gemaakt. De bevalling is boven verwachting mooi en bijzonder verlopen; een droombevalling en een prachtige dochter!
Maaike en Niels

Veel handvaten gekregen…

”Onze cursus bij Sophie was erg leerzaam. Het was een ontspannen dag waarin we veel handvaten hebben gekregen om met  verschillende oefeningen ons voor te bereiden op de bevalling. Mede door de cursus kijken we met vertrouwen uit naar de bevalling.”
Sabine en Nahuel

Hypnobirthing Amersfoort door Sophie

Hypnobirthing docente sophie amersfoort
De fantastische werking van het lichaam van de vrouw tijdens de bevalling heeft mij gegrepen. Het is ongelofelijk hoe de natuur alles zo perfect op elkaar afgestemd heeft waardoor het lichaam doet wat het moet doen en het kindje geboren kan worden. De bevalling is zoiets moois, iets unieks, iets natuurlijks. Als docente wil ik graag stellen op een ontspannen manier voorbereiden op de bevalling zodat het iets is waar ze vol vertrouwen naar uit kunnen kijken. Geniet, ervaar, straal en maak er jullie prachtige moment van!

Over Sophie

Ik ben Sophie en samen twee zoontjes woon ik op een prachtig plekje in Amersfoort. De twee geboortes van mijn zoontjes waren erg verschillend. Tijdens de bevalling van mijn eerste zoontje is het me helaas niet gelukt in fijn contact te komen met mijn lichaam en baby. Ik ben gaan wachten en focuste me vooral op de buitenwereld (verloskundige, feiten). Ik vocht tegen de weeën, waardoor ik verkrampte en uiteindelijk weeënopwekkers en pijnstilling kreeg.

Tijdens mijn tweede zwangerschap besloot ik op onderzoek uit te gaan: kan het ook anders, waarom wordt er zo zwaar over bevallen gedacht? Iedere dag bevallen meer dan een half miljoen vrouwen, dan kan het toch niet zo zijn dat een vrouwenlichaam niet voor bevallen gemaakt is? Er ging een wereld voor me open. Vooral een wereld waarin niet zwaar wordt gedacht over bevallen, maar waarin bevallen wordt gezien als iets natuurlijks, moois, iets krachtigs, iets waar je kalm en vol vertrouwen in kunt stappen. De kracht van onbewuste overtuigingen daarin is groot, vaak groter dan we denken.

Zelf heb ik door Mucha Mama’s hypnobirthing mogen ervaren wat ontspanning met me deed tijdens de bevalling. Ik stond volledig in contact met mijn lichaam en mijn kindje en dat was heerlijk. De oerkracht van de bevalling ervaarde ik als iets moois.

Ik kijk terug op één van de meest mooie en bijzondere momenten in mijn leven, die ik volledig samen met mijn man heb ervaren. Mijn man was me tot steun, we waren een perfect team. Ik voelde me tijdens en na afloop van deze bevalling een echte oermoeder.

Hypnobirthing Amersfoort privé cursus

Wil je liever niet hypnobirthing in een groep volgen, maar een privé cursus? Dat kan. Ik kom dan bij jullie thuis. De dag ziet er in principe hetzelfde uit als bij een groepscursus, maar ik heb de tijd om nog persoonlijker met jullie te kijken naar de dingen die spelen. Zo kunnen we samen dieper in gaan op overtuigingen die belemmerend werken. Het kan bovendien heel fijn zijn om in je eigen omgeving te zijn als je de cursus volgt. Neem contact met me op om een datum te prikken. Liefs Sophie

Hypnobirthing Amersfoort opfris cursus

Heb je al eerder een hypnobirthing cursus gevolgd? Wil je weer opfrissen en dit kindje ook deze aandacht geven? Samen weer even in de flow komen en even genieten samen met de ontspannende oefeningen om voor te bereiden op deze bevalling?

Je kan kiezen uit 2 opties: privécursus of groepscursus

Privé opfris cursus

In 3 uur tijd kom ik naar jouw huis en nemen we alles nog een keer door, doen de meest belangrijke oefeningen en ik zorg ervoor dat je weer helemaal vertrouwen krijgt in deze komende bevalling.
Bel mij: 06- 24 70 35 77 of stuur mij een mailtje: sophie@muchamama.nl

Dan plannen we een datum en tijd in.

Groepscursus
Kies een cursusdatum voor de groepscursus en boek met € 60 euro korting.

De kortingscode is: REFRESHER

 

Alle cursussen zijn
inclusief:

Contact
Sophie

Tel 06 24 70 35 77

E-mail: sophie@muchamama.nl

Hypnobirthing
Amersfoort locatie

Eemklooster, Onze Lieve Vrouwe ter Eem
Daam Fockemalaan 22 (ingang Zuid)
3818 GK  Amersfoort

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar boven