hypnobirthing logo

Hypnobirthing
Alphen a/d Rijn

prijs hypnobirthing cursus voor stellen

Hypnobirthing Alphen a/d Rijn

1 daagse groepscursus
Tijden: 9.30 – 17.00 uur

  • Zondag 9 oktober 2022
  • Zondag 18 december 2022
  • Zondag 19 maart 2023
  • Zondag 11 juni 2023


Online & Live via Zoom (9.30 – 17.00 uur)

Je kunt ook elke groepsles vanuit je eigen huis meedoen


Linkjes naar andere data/locaties gegeven door Ineke:

Data in Bodegraven-Reeuwijk

Data in Gouda

Data in Nieuwerkerk a/d IJssel

Data in Waddinxveen

Hypnobirthing Alphen a/d Rijn cursus door Ineke

Wat kunnen jullie verwachten van de hypnobirthing cursus?

Je wilt inzicht in de bevalling, hoe jullie er beiden in kunnen gaan op gevoel van vertrouwen. Je wilt weten wat er gebeurt, in welke fases en alle tips, technieken en weetjes die toegepast kunnen worden, eigen maken door oefenen.

Kortom: vakkundige, praktische informatie en een mooie mix van relaxte oefeningen. in deze down-to-earth cursus, in prettige open sfeer, vertrouwen winnen en zin krijgen in een ontspannen bevalling!  Dat doe je samen,in een heerlijke relaxte cursusdag (of 2 avonden) . Je kunt kiezen uit veel data en verschillende locaties in het ‘Groene Hart”: Gouda, Waddinxveen, Bodegraven/Reeuwijk, Nieuwerkerk a/d IJssel en Alphen a/d Rijn.

Inhoud van de cursus

Hypnobirthing is zeker niet zweverig, maar met heel concrete oefeningen, leer je de kunst van het optimaal ontspannen eigen maken.  En daarmee het weten wat  het verschil is tussen pijn ervaren en je verzetten tegen weeën tegenover alle technieken kennen waarmee je ontspannen en met vertrouwen weeën opvangt.

Oók als je bevalling niet helemaal de droombevalling is en net iets anders gaat, zijn alle technieken die je leert zoals mindset kunnen inzetten, focus, ademhaling, houdingen die meer ruimte geven, ontspanning en massage zeer welkom. Zodat je weliswaar 0% controle hebt over hoe jullie bevalling gaat maar jullie allebei wel 100% invloed kunnen inzetten.

Wat neem je mee na deze dag?

Weten wat er gebeurt, hoe je in alle fases van de bevalling, rust, kalmte kunt creëren, de verschillende ademtechnieken en optimale houdingen toe kunt passen in en met vertrouwen in je lijf, het proces, je baby en je partner. Hoe jullie met z’n drietjes (de baby doet natuurlijk gewoon lekker mee), in die intimiteit, echt uit kunt zien naar jullie bevalling. En heus…voor zwangere vrouwen is het superfijn om te kunnen vertrouwen op hun partner, vooral omdat je als haar geboortepartner, alle tools hebt om haar dat vertrouwen te kunnen bieden!

“ik hoop jullie te zien en…leuke extra’s die jullie van mij ontvangen: online fit-na-geboorte lessen, babymassage en baby yoga lessen online. Plus een les zwangerschapsyoga (livestream) meedoen als je dit leuk vindt.  Ineke”

♥ deskundigheid & warmte  ♥ persoonlijke aandacht voor jou ♥ liefdevol

★ ★ ★ ★ ★ 
De afwisseling tussen theorie en oefeningen was prettig…

Goedemiddag, bij deze willen wij graag feedback geven op de genoten hypnobirthing dag. We hadden ons in eerste instantie opgegeven voor een cursusdag in groepsvorm maar kregen door dat er geen andere aanmeldingen waren en deze dus niet door kon gaan. We vonden het fijn dat ons een alternatief werd geboden, op dezelfde dag een privé sessie aan huis. We hebben de dag als aangenaam en nuttig ervaren. De afwisseling tussen theorie en oefeningen was prettig. Vooraf hadden we het idee dat het wellicht wat “zweverig” voor ons zou zijn maar we hebben het juist als heel praktisch ervaren. De docente was kundig en bedreven en heeft ervoor gezorgd dat we vol vertrouwen de komende periode van de zwangerschap ingaan. 

Groeten,
Vasco en Loes

 

★ ★ ★ ★ ★ 
Een ontspannen dag…

Hoi Ineke, We hebben de cursus als erg fijn ervaren. Het was een ontspannen dag waarin we fijn in onze eigen omgeving begeleid zijn door jou. Er was alle tijd om de oefeningen en opdrachten uit te voeren op ons eigen tempo en je begeleidde ons daarbij op een open wijze.

Dank je wel voor je rust tijdens de dag en het vertrouwen dat je ons gegeven hebt.

Groeten Silvia en Marion

 ★ ★ ★ ★ ★ 

Prettig en professioneel…

Hierbij feedback op de cursus die wij afgelopen vrijdag hebben gevolgd.
Het was een fijne en leerzame dag. We hebben veel geleerd over het proces van bevallen, hypnose en houdingen die het geboorteproces kunnen bevorderen. Hierdoor voelen we ons nu beter voorbereid en hebben we nog drie maanden om te oefenen met ontspanning en houdingen. Erg fijn dus. Ineke was hierin ook prettig en professioneel en sloot aan op onze vragen en wensen.

Al met al een goede stap om dit gedaan te hebben!
Groet. Yvette

 ★ ★ ★ ★ ★ 

Wij kijken met rust uit naar de bevalling…

Bedankt voor de fijne cursusdag die wij 31 januari hadden. In het begin waren sommige oefeningen even wennen, maar we voelden ons op ons gemak en ervaarden de oefeningen als een prettige voorbereiding. Al met al was het een comfortabele dag! De komende weken gaan we aan de slag met het oefenmapje. We kijken met meer rust uit naar de bevalling.

Bedankt! Groetjes, Daniel en Rianne

 ★ ★ ★ ★ ★ 

Zijn rol gaat een hele belangrijke zijn…

Op zondag 21 maart hebben we bij jou de hypnobirthing cursus gedaan. Wij hebben dit als een zeer fijne en ontspannen dag ervaren met veel handige tools. Na deze dag voel ik me nog zelfverzekerder richting de bevalling en mijn partner voelt dit net zo. Hij heeft tijdens deze dag veel inzichten gekregen van zijn rol en kwam erachter dat zijn rol ook een hele belangrijke gaat zijn. Voor mij waren alle tools qua wat kan je allemaal in welke fase doen ook heel verhelderend. Ook de affirmaties en dit op deze dag samen bespreken was heel fijn. Al met al dus een fijne dag, fijn dat we met een klein gezelschap waren en dat we op een veilige manier toch fysiek deze cursus hebben mogen volgen. Heel veel dank hiervoor.

Met vriendelijke groet, Daniëlle

Hypnobirthing Gouda en Waddinxveen

Hypnobirthing Alphen a/d Rijn door Ineke

Hoe ben ik er toe gekomen docente te worden?
Veel typische zwangerschapsklachten kunnen verminderen en zelfs voorkomen worden. En bevallen kan zoveel meer en fijner zijn door je voor te bereiden.

Ik geef al jaren cursussen rondom zwangerschap en geboorte omdat ik vrouwen wil laten genieten van de zwangerschap, om vol (zelf)vertrouwen in verwachting te zijn en uit te zien naar een ontspannen bevalling. 

Focus, Vertrouwen en Ontspannen zijn voor mij sleutelwoorden

Tijdens de zwangerschap en zeker tijdens de geboorte. Aan vertrouwen ontbreekt het nogal eens.  Net zoals voorbereiding voor allerlei belangrijke gebeurtenissen in je leven (denk aan kopen van een huis, examens), is het heel gemakkelijk om je voor te bereiden op de bevallen. Want je vertrouwen groeit als je wéét wat er gebeurt in je lijf, hoe je weeën ontspannen opvangt, welke houdingen ondersteunend zijn.

De rol van de partner.

De rol die de partner in kan nemen wordt nogal eens zwaar onderschat. Je samen voorbereiden geeft rust en vertrouwen bij beiden: een gevoel van ‘samen een team’  vormen waardoor een bevalling zulke mooie liefdevolle uren als partners samen kan betekenen.

Positieve mindset

Er komen in de zwangerschap nogal eens twijfels en zorgen om de hoek kijken. “Geen idee hoe de geboorte gaat…daar durf ik nu nog niet aan te denken” “Past het wel?” “Kan ik het wel?” “Zal de baby wel gezond zijn?”  Ook partners hebben hun twijfels. Bijvoorbeeld “ik weet niet zo goed hoe ik haar moet ondersteunen, welke rol ik daarbij heb”

Tijdens de cursusdag gaan jullie ervaren hoe een positieve mindset en ontspanning kan helpen bij jullie bevalling. Als stellen dan na een cursus zeggen “we zien nu echt naar de bevalling uit” en ‘ik heb vertrouwen dat ik kan ontspannen”, “we voelen ons een team” ….is dát het waar het om gaat.

Kennis en ervaring delen

Voor mij een volgende stap om docente te worden. En zo vrouwen én hun partners te zien groeien in hun zelfvertrouwen, hoe ze uit gaan zien naar hun ontspannen, comfortabele bevalling. Oók als het even anders gaat dan gedacht! Juist het samen voorbereiden met de partner (of degene die bij de bevalling aanwezig is), geeft een intimiteit die van de geboortedag iets magisch maakt voor alle drie: de ouders én het kindje.

Ik heb me laten scholen op medisch, cognitief, fysiek, emotioneel, mentaal gebied, in stress- en lichaamsbewustzijn. Naast mijn werk als docente, geef ik rondom zwangerschap, zwangerschapsyoga, mam&baby yoga en babymassage. En als  natuurgeneeskundig therapeut, trainer mindfulness en mindful yoga.

Ik zie ernaar uit mijn kennis en ervaring met jullie te mogen delen in Waddinxveen, Alphen a/d Rijn, Gouda & Bodegraven/Reeuwijk.

 
Over Ineke

Ik wil stellen die zich samen willen voorbereiden op de geboortedag van hun baby de ‘tools’ geven waarmee ze met frisse, open blik én vol vertrouwen kunnen uitzien naar de bevalling van hun baby.

Mucha Mama hypnobirthing cursus is vooral praktisch: je maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk en relaxt. Een optimale voorbereiding om positief, vol vertrouwen op wat komt, ontspannen, krachtig en sterk te zijn tijdens de bevalling. Én om meer te genieten van je zwangerschap en je voorbereiden op de komst van jullie kindje.

Ik heb ongelooflijk respect voor de werking van ons lichaam en brein. Bij bevallingen met name vind ik het zó mooi terug te horen dat de tips en technieken van de cursus zo helpend zijn om goed te kunnen ontspannen, kalm en rustig te blijven, de weeën de baas te zijn en vol vertrouwen naar het bevallende lijf en de intuïtie te luisteren. En direct te kunnen schakelen naar een positieve mindset bij eventuele ‘hobbels en kronkels’ op het bevalpad. Voor mij sleutelwoorden in mijn begeleiding en lessen

Partners vinden de dag praktisch en lekker relaxt. Ze vinden het fijn om te weten wat zij nodig heeft, hoe ze er voor haar kunnen zijn én de cursus geeft hen beiden de tools om zich voor te bereiden. Quality time samen: in de voorbereiding én tijdens de bevalling!

Ik vind het fantastisch om jullie hierin te mogen ondersteunen.

Hypnobirthing Alphen a/d Rijn privé cursus

Een veilig en vertrouwd gevoel is belangrijk tijdens de bevalling. Als het jullie prettiger/gemakkelijker lijkt om in je eigen, vertrouwde omgeving een privécursus te hebben en je voor te bereiden op een ontspannen bevalling, bel me om een datum af te spreken. Bel ook gerust als je vragen hebt. Ineke  06-25 22 05 52  

Liefs Ineke

 

Hypnobirthing Alphen a/d Rijn opfris cursus

Heb je al eerder een hypnobirthing cursus gevolgd? Wil je weer opfrissen en dit kindje ook deze aandacht geven? Samen weer even in de flow komen en even genieten samen met de ontspannende oefeningen om voor te bereiden op deze bevalling?

Je kan kiezen uit 2 opties: privécursus of groepscursus

Prive opfris cursus

In 3 uur tijd kom ik naar jouw huis en nemen we alles nog een keer door, doen de meest belangrijke oefeningen en ik zorg ervoor dat je weer helemaal vertrouwen krijgt in deze komende bevalling.
Bel mij: 06- 25 22 05 52 of stuur mij een mailtje: ineke@muchamama.nl

Dan plannen we een datum en tijd in.

Groepscursus
Kies een cursusdatum voor de groepscursus en boek met € 60 euro korting.

De kortingscode is: REFRESHER

Alle cursussen zijn
inclusief:

Contact
Ineke

Tel 06 25 22 05 52

E-mail: ineke@muchamama.nl

Hypnobirthing
Alphen a/d Rijn

Verloskundigenpraktijk
Euromarkt 11
2408 BA Alphen aan den Rijn

Klik op afbeelding voor Google Maps

Scroll naar top