Over Harriët

Mijn naam is Harriët Bootsman, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Ik ben sinds 1995 met veel plezier werkzaam als verloskundige in de omgeving van Alkmaar.

Vanaf mijn 8ste wist ik al dat ik graag betrokken wilde zijn bij één van de mooiste ervaringen in het leven, het dragen en baren van nieuw leven. Na ruim 20 jaar ben ik er nog steeds vol van hoe wonderbaarlijk het proces van bevallen is. Inmiddels heb ik duizenden zwangeren en bevallingen mogen begeleiden en hierdoor veel ervaring opgedaan.

Harriët aan het woord

Door mijn werk ben ik met Hypnobirthing in aanraking gekomen en hierdoor geïnspireerd geraakt. Het is zo mooi als iemand diep kan ontspannen en kalm en rustig blijft. Zo ervaar je de bevalling makkelijker en mooier. Eerst dacht ik: ‘dit moet je maar net kunnen’, maar door deze cursus heb ik ervaren dat je dit jezelf ook kunt aanleren. Door ontspanningsoefeningen al voor de bevalling aan te leren en eventuele zorgen / angsten en twijfels om te zetten in vertrouwen in jezelf en je lijf. Je traint om met je ‘mind’ heel sterk en krachtig te blijven. Uitgangspunt van mij is dat je vaak sterker bent dan jezelf denkt. De ontspanningstechnieken kun je heel makkelijk toepassen bij de bevalling, ongeacht hoe deze gaat verlopen. Samen met je partner krijg je veel praktische handvaten die je kunt toepassen tijdens de bevalling (of tijdens andere levenservaringen). Hierdoor is voor je partner ook een grote rol weggelegd zodat die jou makkelijk kan ondersteunen bij de geboorte van jullie kindje. Het is een proces wat je samen in verbondenheid doormaakt.
De cursus Hypnobirthing wordt door veel zorgverzekeraars geheel of grotendeels vergoed mits deze gegeven wordt door een verloskundige.
Ik zou het fijn vinden om jullie bij de cursus in Alkmaar deze methode aan te leren zodat jullie met rust en vertrouwen de bevalling tegemoet kunnen zien.

Liefs Harriët

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
  • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
  • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
  • Aantal uitleg filmpjes
  • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
  • Mooi oefenboek
  • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
  • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
  • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Zonder 'kleerscheuren'


Ik wil je bedanken voor de wijze lessen die we hebben mogen ontvangen en voor het mede mogelijk maken van een natuurlijke bevalling, die ik zelfs zonder ‘kleerscheuren’ heb kunnen doen. Dus: dankjewel!

Groeten Anouk

Mooie bevalling.....


We kijken terug op een mooie en kalme bevalling dankzij de hypnobirthing cursus en jullie tips.
Annemarie

Goede cursus!


Fijne, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen.
Annemarie
Contactgegevens Harriët
Tel: 06 28 63 81 42
E-mail: harriet@muchamama.nl

Testimonials

Meer info

De hypnobirthing cursus kan jullie laten zien dat de bevalling een autonoom proces is. Jouw lichaam is gemaakt om zelfstandig de hele bevalling te regelen. Eigenlijk hoef je geen opleiding of cursus hiervoor te volgen. Onze mind / gedachten bemoeid zich graag met het proces van bevallen en kan het bevallen onnodig vertragen en/of bemoeilijken. Tijdens de cursus gaan we aan de slag om deze uitdagingen voor te zijn. Jullie leren samen veel ontspanningsoefeningen zodat jullie aan het stuur staan binnen de bevallingsreis. Zo wordt jullie bevallingsavontuur iets van jullie samen. Vele tools worden aangereikt zodat jullie vol vertrouwen op weg gaan naar het moment van bevallen en dat er tijdens de bevalling ruimte komt om te genieten op de komst van jullie nieuwe kindje.

Locatie informatie

Hypnobirthing Alkmaar

hypnobirthing alkmaar

Hypnobirthing Schagen

hypnobirthing alkmaar

Privécursussen worden in overleg eventueel aan huis gegeven.
Tijdens de cursus worden jullie voorzien van koffie, thee, fruit en voldoende lekkers.

Hypnobirthing locatie Alkmaar/ Schagen

Doorbraak 6
1749 AM
Warmenhuizen.