Over Gretha

Al ruim 20 jaar ben ik verloskundige. Met veel plezier begeleid ik de zwangere en haar partner in het bijzondere proces van een kindje dragen en samen ontvangen.

Tegenwoordig zie ik een toenemende onrust bij de zwangeren over hoe de bevalling zal gaan, of ze het wel kunnen volhouden is het niet te pijnlijk, zal ik niet falen, mezelf en mijn omgeving teleurstellen?

Graag gun ik alle moeders een bevallingservaring waar ze de rest van haar leven tevreden op kan terug kijken. Ongeacht hoe de bevalling ook verlopen is. Daarom zou ik iedereen hypnobirthing aan willen raden. Een krachtig middel van hoe je de kracht van je geest kunt gebruiken. Maar ook hoe je partner je kan steunen. Zodoende wordt het echt teamwork.

Cursusdata

Utrecht- 1 daagse cursus (9.30 – 17.00 uur)

 • Zaterdag 2 oktober 2021
 • Zaterdag 27 november 2021

BOEK NU: € 269 all-in

 

 • Privécursus (thuis of online)

BOEK NU: € 379 all-in

Gretha aan het woord

Zelf ben ik moeder van 3 kinderen. De eerste bevalling was pijnlijk en verliep niet vlekkeloos. Ik was teveel bezig met controle houden over het proces en kon me moeilijk overgeven. Daarbij kwamen allerlei onverwachte gebeurtenissen waardoor ik uit balans raakte. Maar de 2e en de 3e bevalling waren prachtige thuisbevallingen.

Ik had geleerd dat door middel van concentratie en positief denken
de bevalling heel anders beleefd kan worden…

Graag gun ik alle moeders een bevallingservaring waar ze de rest van haar leven tevreden op kan terug kijken. Ongeacht hoe de bevalling ook verlopen is. Ik nodig je graag uit voor 1 van de 1-daagse cursussen en leer hoe je samen de bevalling kan managen

Liefs Gretha

Wat hebben we genoten van de dag...

Of je nu affiniteit hebt met de theorie achter hypnobirthing of niet, deze cursus is al erg geslaagd omdat Gretha hem geeft. Wat een fijn, inspirerend persoon met veel kennis, ervaring en passie voor de verloskunde/geboorte. Haar kennis over hypnobirthing weet ze met zodanig veel nuchterheid over te brengen dat ik denk dat deze cursus geschikt is voor iedereen.

Wij hebben er veel aan gehad en hebben genoten van de dag. De focus op het wegnemen van angsten door cognitieve oefeningen vind ik een grote meerwaarde, naast de uitleg over het geboorteproces en de focus op het verlagen van het stressniveau door relaxation.

Marloes & Rogier

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding, bij stuitligging of bij een keizersnede ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Ondanks dat ik geen natuurlijke bevalling heb mogen beleven heb ik een beter gevoel bij deze bevalling

Na mijn eerste bevalling zag ik erg op tegen deze keer. Angst, pijn, falen (keizersnede) alles kwam voorbij. Door de ademhalingstechnieken die we geoefend hebben, de steun die ik van mijn vriend Jeroen kreeg, heb ik deze keer echt anders beleeft.

De bevalling kondigde zich spontaan aan dit keer, in de nacht van 25 op 26 mei. We waren rond het middaguur in het ziekenhuis in Ede, en de weeën liepen lekker door. Ontsluiting bleef echter uit. Hoewel de weeën pijnlijker werden, heb ik me er toch een weg in weten te vinden, door de technieken te gebruiken. Ik heb de rust weten te bewaren, Jeroen heeft me daarin ook goed geholpen, net als de verpleegkundige. Om 18.00 uur heeft de verloskundige mijn vliezen gebroken, maar dit deed niets voor de ontsluiting. Deze bleef 3 cm. Rond 22.00 uur heb ik een ruggenprik gekregen, ik was te moe om de weeën nog goed op te kunnen vangen. De hoop dat de ontspanning die het bracht ook mijn ontsluiting zou versnellen bleek vals. Ontspanning was er, dat wel.

Helaas bleven de weeën daarna ook uit. Omdat Mirre het ook wat moeilijk kreeg is zij op 27 mei 1.36 uur d.m.v. een keizersnede op de wereld gekomen.

Ondanks dat ik geen natuurlijke bevalling heb mogen beleven heb ik een beter gevoel bij deze bevalling. Omdat ik een groot stuk toch zelf heb gedaan, en er geen medicatie nodig was om alles op te wekken. Daar ben ik trots op. Het heeft niet zo mogen zijn, mijn ontsluiting gaat gewoon niet verder kennelijk

Namens Jeroen en mijzelf, bedankt voor de adviezen, tips en oefeningen die we hebben gehad. Het heeft mij enorm geholpen om deze bevalling tot iets moois te maken!

 

Vriendelijke groet,

Miranda & Jeroen

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 3 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
 • Extra support bij keizersnede (hypnose-sessie + affirmaties)
Contactgegevens Gretha
Tel: 06 44 74 69 56
E-mail: gretha@muchamama.nl

Locatie informatie

Hypnobirthing Utrecht

Adres:
Studio Loevenhout
Pretoria Dreef 49
Utrecht

Klik op afbeelding voor Google Maps