In juli en augustus 2021 hebben mijn vriend en ik de hypobirthing cursus voor partners gedaan, bij Elke in Eindhoven. De cursus was heel leerzaam, vooral op het gebied van leren van ontspanningstechnieken. Elke geeft heel rustig les en de begeleiding van de meditaties met haar stem neemt je echt even weg uit de dagelijkse wereld, naar je eigen innerlijke plek van ontspanning.

De cursus is zeker niet alleen gericht op ontspanningsoefeningen, maar juist ook op hoe het lichaam tijdens de bevalling werkt, hoe je mentale staat daar invloed op kan hebben, en het uitzoeken wat jij en je partner belangrijk vinden bij een bevalling (waar bevallen, wie is er bij, welke houdingen) en wat jullie van elkaar verwachten. De meditatiesessies voor thuis en het cursusboek (ik had de gedrukt versie) geven nog extra handvatten voor de bevalling.

Al met al was deze cursus een hele fijne, rustgevende en leerzame cursus en ik weet zeker dat ik er veel aan ga hebben voor mijn bevalling.