De inhoud van de cursus heb ik als waardevol ervaren…

De reden dat ik de hypnobirthing cursus begon was dat ik ontzettend op zag tegen de bevalling en mij een gevoel van angst bekroop bij alleen al de gedachte.

Ik wilde meer vertrouwen krijgen in mijn lichaam en mijzelf mentaal voorbereiden op deze gebeurtenis. Door omstandigheden heb ik de cursus online gevolgd bij Mariska, opgesplitst in 2 dagdelen. In het begin was dat even wennen, maar het voelde al snel vertrouwd.

De inhoud van de cursus heb ik als waardevol ervaren: het heeft mij inzichten gegeven in de werking van het lichaam en de kracht van de natuur. Deze theorie heeft mij laten inzien dat het bevallingsproces niet door mijn hoofd te sturen is, maar dat mijn lichaam weet wat te doen. Aan mij de taak om ook dit vertrouwen aan mijn lichaam te geven en dit proces niet in de war te sturen door mijn gedachten. Ook hier heeft de cursus goede handvatten voor geboden door mijn persoonlijke ademhaling te ontdekken, affirmaties en focuspunten op te stellen.

Ik heb Mariska ervaren als een prettig persoon: zij stelde mij op mijn gemak, zorgde ervoor dat alles besproken kon worden en deed veel moeite om de materie voor mij herkenbaar en persoonlijk te maken. Ik voel dat zij bezielt is in haar werk en dat zij er alles aan doet om mij te helpen in de voorbereiding op de bevalling.

Op dit moment ben ik bezig met het eigen maken van de opgedane inzichten door hier dagelijks mee aan de slag te gaan. Ik merk dat dit mij al meer houvast en vertrouwen geeft en ik minder op kijk tegen de bevalling dan voorheen. Ik geef jullie graag nog een update over mijn ervaringen nadat ik de bevalling heb meegemaakt. Voor nu alvast dank aan Mariska voor deze hulp en het vertrouwen dat langzaam aan het groeien is.

Vriendelijke groet, Viola

hypnobirthingcursus door Mariskahttps://www.muchamama.nl/mariska/

Scroll naar top