Voor mijn eerste zwangerschap heb ik een hypnobirthing cursus gedaan en heb hier tijdens de bevalling veel aan gehad. Deze keer wilde ik een andere aanbieder uitproberen en ik kwam bij Mucha Mama terecht. Meteen enthousiast ben ik de online omgeving gaan verkennen. Wat een uitgebreide informatie en goede oefeningen staan er online. Toen kwam de cursus dag. Ik had die ver vooruit gepland (eigenlijk te ver. )Alejandra belde mij op en gaf mij heel goed en waardevol advies. Waar ik zelf over na mocht denken van haar.

Mede omdat ik super erge ademhalingsklachten kreeg, waarmee de huisarts mij helaas niet kon helpen, heb ik de cursus met goedkeuring van Alejandra een maand weten te vervroegen. Ik was best zenuwachtig want mijn dochtertje moest een lange dag bij oma blijven (als dat maar goed gaat). Nou het is super gegaan. En het heeft mij vertrouwen gegeven.

Wat een fijne dag hebben mijn man en ik gehad. Het voelde direct als een warm bad. Bij aankomst kom je in een fijne ruimte, die sereen is door een achtergrond muziekje en zachte verlichting. Alejandra was meteen heel hartelijk en we maakte kennis met de andere koppels. De dag is echt als een cadeautje voor mij en mijn man geweest. Heerlijke ontspanningsoefeningen kunnen oefenen, onze baby die continue vrolijk aan het trappelen was. Alles konden we vrijuit bespreken en niks was te gek.

 

Alejandra is een fijne professionele en warme docente, die de dynamiek in de groep continu hoog heeft gehouden en die ons in 1 dag super veel heeft bijgebracht. Ik was erg verbaasd dat de tijd zo snel om was, omdat ik me aan het einde van de dag energiek, warm en geliefd voelde en geen besef had van de tijd. De dag zelf is de kers op de taart voor de online oefeningen. In vergelijking tot mijn vorige hypnobirthing cursus, was deze veel completer, hoogwaardiger en fijner. Sinds die dag heb ik geen last meer van benauwdheid en als ik merk, dat ik weer verkeerd ga ademen, doe ik een oefening die ik heb geleerd tijdens de dag.

Ik zou iedereen mucha mama en Alejandra aanraden en ga nu met vertrouwen en zin mijn aankomende bevalling tegemoet.

Liefs Ana