Daphne aan het woord

Gefeliciteerd, binnenkort krijgen jullie een kindje! Misschien zie je een beetje tegen de bevalling op en vind je het spannend of eng of wellicht denk je ‘er bevallen dagelijks zo veel vrouwen dat kan ik ook wel’. Maar hoe je ook tegen je aankomende bevalling aankijkt, een goede voorbereiding is belangrijk.

Voorbereiden op je bevalling

De geboorte van jullie kindje – of het nou de eerste, tweede, derde of….. is – blijft altijd een hele bijzondere gebeurtenis. Hoewel je je dat van tevoren misschien niet realiseert, heeft de beleving van je bevalling een enorme impact op jou, op je kraamtijd en ook op het eerste jaar met je kindje.

We bereiden ons op heel veel dingen voor in ons leven: een huwelijk, een examen, een belangrijke vergadering. Dus waarom niet ook op onze bevalling?

Onze gedachtes en mindset spelen een belangrijke rol tijdens de bevalling en daarom is het belangrijk om nu alvast te ontdekken hoe je tijdens je bevalling, ook met behulp van je partner, in je kracht kunt blijven staan en je kalmte en focus kunt bewaren, ongeacht de situatie.

De cursus

De kracht van de Mucha Mama hypnobirthing cursus ligt in het persoonlijk maken van de oefeningen. Je leert en oefent samen met je partner verschillende tools die je mee kunt nemen naar je bevalling (alleen en samen toe te passen). Je gaat aan de slag met het loslaten van jouw eigen belemmerende overtuigingen en werkt in plaats daarvan aan (zelf)vertrouwen, ontspanning en positieve gedachtes voor jouw bevalling.

Daarnaast helpt de cursus je ook om tijdens je zwangerschap al te ontspannen en te ontstressen op momenten dat je daar behoefte aan hebt. Je kan het zelfs ook toepassen op de periode na je bevalling!

Bevallen samen met je partner

Het mooiste van allemaal is dat jullie het samen doen. Dat jouw partner jou kan bijstaan wanneer je dat tijdens je bevalling nodig hebt, in plaats van dat hij aan de zijlijn staat zonder te weten wat hij voor je kan doen.

De cursusdag (ja het kan echt in 1 dag!) geeft jullie ook de rust om samen even stil te staan bij jullie kindje, dichterbij elkaar te komen en even te ontsnappen uit de “waan van de dag”.

Ik hoop jullie binnenkort te mogen ontmoeten op een van de cursusdagen!
Willen jullie liever een privécursus, bij jullie thuis? Dat kan uiteraard ook. We stemmen dan de datum in overleg af.

Over Daphne

Ik heb zelf 2 lieve kindjes van (bijna) 4 en van 1 jaar oud. Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje zag ik enorm op tegen de bevalling. Ik heb toen echt van alles aangegrepen om grip te krijgen op mijn angst: een cursus zwangerschapsyoga, een mindfulnesscursus voor zwangere vrouwen en een open dag in het ziekenhuis. Ik had een doula ingehuurd en uiteindelijk deed ik ook de Mucha Mama 1-dags cursus.

Tijdens de Mucha Mama cursus kwam ik erachter dat hypnobirthing helemaal niet zweverig was, maar juist heel praktisch. Er viel een hoop op zijn plek en ik kreeg eindelijk het vertrouwen dat ik mijzelf wel door de bevalling heen kon slaan.

Ik kijk op mijn beide bevallingen met een positief gevoel terug. Ik heb het echt ook als heel fijn ervaren om de bevalling samen met mijn partner te beleven en mij omringd te voelen door een fantastisch team (partner, doula en verloskundige).

In mijn omgeving zag en hoorde ik nog steeds zo veel verhalen van vrouwen die niet tevreden terugkijken of er zelfs een trauma aan over hielden. Ik vond dat zo jammer en heb daarom besloten dat ik deze Mucha Mama tools en tricks wilde doorgeven. Zodat andere vrouwen ook met een positief gevoel terug kunnen kijken op hun bevalling en zo een mooie start voor en met hun kindje krijgen.

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 269 all-in per stel! De cursus is inclusief:
  • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
  • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
  • Aantal uitleg filmpjes
  • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
  • Mooi oefenboek
  • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
  • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
  • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Zonder 'kleerscheuren'

Ik wil je bedanken voor de wijze lessen die we hebben mogen ontvangen en voor het mede mogelijk maken van een natuurlijke bevalling, die ik zelfs zonder ‘kleerscheuren’ heb kunnen doen. Dus: dankjewel!

Groeten Anouk

Mooie bevalling.....

We kijken terug op een mooie en kalme bevalling dankzij de hypnobirthing cursus en jullie tips.
Annemarie

Goede cursus!

Fijne, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen.
Rachel
Contactgegevens Daphne
Tel: 06 47 46 23 90
E-mail: daphne@muchamama.nl

Locatie informatie

Hypnobirthing Zutphen

Bovenzaal Le Rideau
Oude Wand
 39f
7201 LK  Zutphen

 

 

hypnobirthing zutphen