Bart en ik zijn vorige week maandag 28 aug​ustus​ de trotse ouders geworden van onze zoon Sven!
De bevalling is bijzonder snel en soepel verlopen.​ Zondag voelde ik wat ‘gerommel’ in mijn buik en om 2​.00​ u ​in de nacht ​braken mijn vliezen. Om 04.15u  begonnen de echte ontsluitingsweeen. Toen we om ​06.00​ u in het ziekenhuis aankwamen bleek ik al 8 cm ontsluiting te hebben. Om ​0​7.50 ​u​ mocht ik gaan persen (op de baarkruk) en om ​0​8.24 ​u​ is onze kleine mannetje geboren.

Bart en ik hebben trouw geoefend en het heeft ons beide enorm geholpen. Natuurlijk de 10/10 ​maar ook de shoulder-press werkte erg goed. ​Zeker in de laatste fase had ik het nodig om goed te blijven doorademen en daar kon Bart mij heel goed bij helpen. Misschien weet je het nog, maar Bart heeft moeite met ‘medische dingen’. Hij is dan ook weleens flauwgevallen. Dat is gelukkig niet gebeurd, vooral omdat hij mij ondersteunde, ook op de baarkruk.

​​Ik kijk terug op een bijzondere, soepele hypnobirthing bevalling en ik ben er van overtuigd dat de oefeningen daar een grote bijdrage aan hebben geleverd.

Bart en ik willen je bedanken voor je hulp!
Hartelijke groeten van Bart, Marloes en Sven

Ook een hypnobirthing bevalling?

kijk hier voor data en locaties