Mijn man en ik hebben de hypnobirthing cursus gedaan i.c.m. een dag thuis 1-op-1 begeleiding van Nienke. Ik was al wel bekend met de werking van bijvoorbeeld visualisaties, affirmaties en ademhalingstechnieken, maar was heel erg benieuwd naar hoe we ze nog persoonlijker konden maken en dus nog specifieker voor onze eigen situatie. Voor de cursusdag heb ik de online hypnose- en affirmatiesessies gemiddeld 4x per week geluisterd. Tijdens de cursusdag heeft Nienke ons heel fijn begeleid en goed geholpen met het zoeken en ontmantelen van (onbewuste) angsten. Ook deze hebben we daardoor kunnen transformeren, wat voor mij echt de privedag een toegevoegde waarde gaf. De oefening met de ademhaling en het ijsblokje deed ook heel veel voor mijn zelfvertrouwen, omdat het verschil in pijnbeleving zo immens was! Aan het einde van de dag bruiste ik van energie en vertrouwen en dat blijft me nog steeds bij. Ik kijk oprecht uit naar de bevalling met het idee dat mijn lichaam, kindje en ik het samen gaan fixen. Ik stond op zich al wel neutraal t.o.v. de bevalling (i.p.v. angstig), maar deze verandering had ik niet ook nog verwacht: wie had dat gedacht, de bevalling als een liefdevolle, intieme gebeurtenis om naar uit te kijken! Muchamama en in het bijzonder ook Nienke: enorm bedankt!