Op aanraden van meerdere vrienden, en omdat dit ons eerste kindje is en we het allemaal best spannend vinden, besloten we samen om de hypnobirthing cursus te doen. Ik had hiervoor al zwangerschapsyoga geprobeerd, maar vond het jammer dat mijn partner hier niet tot nauwelijks betrokken bij was. Het is niet zo dat ik enorm zenuwachtig was voor de bevalling, maar ik merkte dat naarmate de datum steeds dichterbij kwam ik het toch gek vond dat ik er niet iets meer mee bezig was. Ik kreeg een beetje het gevoel alsof het me allemaal maar overkwam.

Voor de dag van de cursus had ik al een beetje het boek doorgelezen en een paar luistersessies beluistert. Toch was het zo fijn om een volle dag het materiaal door te nemen in persoon! Ik heb zo veel goede tips meegekregen, dingen waar ik helemaal niet over nagedacht had! Opeens had ik veel meer het gevoel alsof ik de bevalling echt zo kan inrichten als ik zelf wil, tot in de kleinste details. Tuurlijk weten we dat het allemaal anders kan lopen, maar het idee dat ik er gewoon een hele fijne beleving van kan maken lijkt nu niet meer zo onmogelijk.

Een van de meest fijne dingen van de cursus vond ik de focus op de betrokkenheid van de partner. Hij kreeg gelijk het oefenboek in handen gedrukt en kreeg continue opdrachtjes om uit te voeren. Dit voelde voor mij fijn, maar zeker ook mijn partner kreeg veel meer het idee dat de bevalling ook een mooie en actieve ervaring kan zijn voor hem. Hij staat er zelf nu ook een stuk zelfverzekerder in omdat hij genoeg handvatten heeft om mij bij te staan.

Na de cursusdag krijg je ook het oefenboek mee, en heb je allerlei materiaal wat je online nog kan beluisteren. Nu zijn we lekker in ons eigen tempo ons verder aan het voorbereiden op de bevalling. Door kleine hypnose momentjes te nemen, affirmaties te herhalen en samen veel te kletsen en visualiseren over onze meest perfecte bevalling. Kortom kijken we terug op een super positieve en leerzame dag die we echt niet hadden willen missen!

Hypnobirthing cursus door Helianthe