Ha Helianthe,

Dank voor je mailtje, ik heb veel naar de sessies geluisterd! Ik wilde je inderdaad nog mailen want ik ben inmiddels bevallen van een prachtige dochter Fenne. Het was niet vanwege zwangerschapsvergiftiging maar vanwege een groeiachterstand van Fenne waardoor ik ingeleid moest worden.
Dat vonden we natuurlijk wel erg jammer aangezien mijn eerste bevalling ook niet op natuurlijke wijze verlopen is en wat haken en ogen had. De gynaecoloog wilde de inleiding eigenlijk volgens protovol starten met 38.0 weken. Na wat gesprekken met verloskundigen waarbij we duidelijk hebben aangegeven dat we het liefst de natuur zo lang mogelijk zn werk willen laten doen kon de inleiding met 39.0 weken plaatsvinden.
Zo was hopelijk Fenne er iets meer klaar voor en mijn lichaam ook.

En dat bleek zo te zijn! Bij het inbrengen van het ballonnetje had ik al 2 cm ontsluiting en de volgende ochtend 4cm. De bevalling is gestart met oxytocine maar deze hebben ze daarna weer uit gezet omdat ik spontaan weeen kreeg! Ze hadden allemaal het bevalplan heel goed gelezen en ik werd super goed begeleid en ‘met rust gelaten’ 😉 Om 12 uur zouden ze voor het eerst koment toucheren maar om 10 voor 12 kreeg ik al persween. Na 7 minuten persen was daar onze dochter!

Rémon en ik waren een superteam en ik heb me heel goed kunnen focussen. De verpleegkundigen en verloskundigen waren onder de indruk van de rust en zeiden dat ze niet aan me konden zien wanneer ik een wee opving en wanneer niet. Dat zie ik wel als een groot compliment. Zelfs Rémon zei dat hij dat niet kon zien dus ik gaf steeds een seintje wanneer hij met me mee mocht ademen.

Fenne bleek ook nog eens zwaar genoeg te zijn om mee naar huis te mogen dus we waren die middag allemaal in goede gezondheid weer thuis!

Kortom alles is super goed verlopen en we hebben het echt met elkaar gedaan en dat maakt me heel erg trots!

 

Lieve groetjes Evelien en Rémon

 

hypnobirthing cursussen door Helianthe